sotul cere divortul si eu abia am nascut !!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui aurelian

Da,Lillo ai dreptate, casatoria este o loterie, eu am avut mare noroc.Insa cine are un barbat bun trebuie sa-si dea silinta sa pastreze dragostea lui.
Aurelian este numele baietelului meu.
Nu-i mai tin in brate, baietii mei au 9 respectiv 11 ani.

Pacat, nu e rau sa-ti tii in brate copiii nici cind au 9 si 11 ani, ma refer la a imbratisa nu a cara in brate. Si daca tu esti sotia de ce la avatar, sau ma rog cum se numeste, apare informatia ca esti de sex masculin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

aurelian o mama de abia nascuta trebuie sa aiba parte de suportul sotului ei, nu sa-l slugareasca. Nu cred ca e normal ca toata responsabilitatea sa cada in "poala" femeii. ea tre sa-si creasca copiii, sa-i spele, sa le faca de mancare, sa fie frumoasa, laptoasa si devreme acas. e o prostie!

in literatura de specialitate - puericultura adica - este foarte clar stipulat ca, in primele luni mama, mai ales daca alapteaza, trebuie sa se degreveze pe cat posibil de la treburile casnice, sa se relaxeze, sa ceara ajutor si sa se dedice sugarului. ajutorul ala trebuie sa vina de la sot, ca nu a facut copilul ala singura si nici cu unul "de pe strada".

in plus, pentru a se numi rasfatati copiii trebuie sa aiba capacitatea de a anticipa. adica: "daca plang, vine sa ma ia in brate". ori treaba asta se intampla dupa sase luni de viata, in cazul celor mai uiti dintre ei. nu de alta, dar nu sunt suficient de dezvoltati. asadar, daca un copil de cateva saptamani plange, inseamna ca are un disconfort, o durere, o nevoie. nu ca e rasfatat si vrea in brate. nici ca e rau "de la natura" si nici alte grozavii.
hai sa mai scutim treaba cu "sa se ocupe nevasta de sot". da sotul nu trebuie sa se ocupe de sotie? un barbat decent si cu un minim respect si consideratie fata de sotia lui ar fi incercat sa-si ascunda intentiile macar cateva luni dupa nasterea copilului, atunci cand o mama poate sa sufere de depresie post-partum, cand se lupta cu o viata intreaga data peste cap si o furtuna hormonala care ii da stari de rau, agitatie, etc. plus nopti nedormite. ca nu cred eu ca unul care vrea divort se trezeste sa stea noaptea cu bebelusul.

si da, nici eu nu cred ca esti mama, ci esti tata. nici o femeie nu ar spune ca o mama care de abia a nascut tre sa se ocupe de bebelus si de sot in egala masura. o mama ar stii mai bine de atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

draga aurelian mentalitatea ta, modul tau de abordare si interpretare a lucrurilor si situatiilor este tipic barbatesc si usor fanatic.
Esti sigur ca esti sotia? io zic sa te mai verifici odata. Indiferent daca esti sotul/sotia, felicitari, dar... trist! Exista si familii relaxate in zilele noastre.

moonsin sper din tot sufletul sa va regasiti echilibrul si sa va uniti fortele sa depasiti perioada asta tensionata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu cred ca aurelian, atunci cand a scris mesajul s-a gandit din punctul lor de vedere, ei fiind o familie cu copii maricei, scapati de problemele colicilor, a plansetelor nonstop si a noptilor nedormite. nu cred ca a fost neaparat rau-intentionata in raspunsuri. pur si simplu cand ai copii de 9 si 11 ani cu care poti comunica si le poti rezolva nevoile si cerintele, uiti perioada cand erau bebelusi si cand plangeau din N motive pe care trebuia sa le ghicesti.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonsin spune:

din pacate degrevarea de resposabilitati la mine nu a existat!
am pierdut orice urma de lapticutz si regret in fiecare clipa cand prepar lapte praf.
din pacate mie m-i se zice ca de aia stau in concediu....sa ma ocup de tot ca doara am timp cacalau
a fost prea mult ptr mine si ....gata cu laptele
din prima clipa candam nascut mi-am dat seama ca numa acolo la spital ma voi odihni gen...
nu e vb de odihna, e vb de muulte treburi ...
deocamdata inca ma aranjez, fac eforturi de a nu parea ca am copil de tatzica in patuc si incerc sa fiu aceeasi femeie ca altaata...
nu e greu dar e f solicitant .... sunt duala intr-un fel...asa ma simt uneori si cred ca e o stare de toate mamele incercata cred..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

moonsin, stiu ca la dat sfaturi pentru altii sunt foarte buna, mai putin sa le aplic eu insami, dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun ceva ce eu m-am confruntat de 2 ori si poate inca ma confrunt.Si anume...ce ti s-a spus tie ca esti in concediu si trebuie sa ai timp de toate ...mi s-a spus si mie si nu o zi...ci 2 ani...dar poate are statul roman grija si scurteaza acest asa zis concediu la un an, din pacate.
Dar ceea ce nu am facut eu dar poate poti face tu este sa ii arati domnului sot ca TU esti in CONCEDIU DE INGRIJIRE COPIL...asta inseamna ca servicul tau acum pe durata a 2 ani sau cat crezi tu este sa fii mereu alaturi de copil, asa cum la job esti la birou, nu freci podele acasa.Seful tau acum in aceasta perioada este copilul...
Si ar fi bine atunci cand vine acasa daca vrea sa aiba si de altele, sa preia copilul, termini si tu orele de servici si faci daca poti prin casa, adica te ocupi de altceva decat de copil, dar copilul este in siguranta la sot.Adica el vine de la job si se relaxeaza , iar tu dupa job(copil) trebuie sa te ocupi de casa...?

Poate la tine merge solutia asta si intelege domnul sot ce inseamna acest asa zis concediu...

si inca ceva, nu tacea, spune-i ca din cauza stresului ope care ti-l creaza el , in plus de stresul pe care il ai ca trebuie sa ai grija de un copil care nu se livreaza cu instructiuni de folosinta si trebuie mereu sa stii ce sa-i faci ca sa fie ok, din cauza lui ai pierdut hrana copilului, hrana cea mai buna pentru el, iar acum daca nu i-a fost bine , trebuie sa dea bani sa cumperi lapte praf, care costa nu gluma, ca nu-i dai orice zer, ci macar daca nu mai ai lapte sa ii dai asta praf da cel mai bun...asa ca sa scoata din buzunar hrana copilului zilnica , daca cea gratis nu i-a fost bine sa o ajute sa se pastreze.
Pe mine la primu atat m-a stresat ca am pierdut si eu urgent laptele, iar apoi pana la 5 luni cat i-am dat lapte praf nu era sa nu-mi zica cat ii mai dau lapte praf ca sa trec pe asta de vaca ca e ieftin, si ca proasta la 5 luni am trecut.Ca apoi sa citeasca pe net ca nu e bun pentru copil asa mic laptele de vaca ca trebuia sa ii dau de asta praf macar pana dupa 1 an.
Asa ca ai grija macar tu sa nu patesti , sa-ti scoata ochii ca dupa ce ca stai acasa mai cheltui si bani pe lapte praf.
Acum la al doilea copil am alaptat pana la 2 ani si jumatate si m-am oprit din cauza unei infectii la o masea, si am considerat ca e deajuns, dar nu a indraznit sa-mi zica de ce-i da atat, stia de la primu, dar a trebuit sa sacrific pe primu copil ca sa invete el lectia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Moonsin eu dupa ce am nascut primul copil am avut o discutie cu sotul in care i-am explicat exact ce spune Roxy. El merge la birou 9 ore pe zi, timp in care eu sunt la jobul meu (copilul cu tot ce inseamna asta, spalat/calcat hainute, gatit hrana de bebelusi, spalat vase, dezinfectat biberoane, schimbat scutece, haine, lenjerie, spalat copilul, distrat copilul, hranit, leganat, curatat in urma copilului, etc).
Nu a priceput imediat, asa ca am plecat intr-o zi sa fac eu cumparaturile saptamanale si l-am lasat cu cea mica...Am gasit-o imbracata oarecum (facuse kk se murdarise pana la gat si taica-su nu reusise sa deosebeasca pantalonasii de un dres) vesela nevoie mare si pe sot disperat ca nu a ajuns nici la baie ptr ca cea mica plangea cand o punea in patut. Nu a mai intrebat niciodata ce fac toata ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica_8 spune:

Da, e un subiect de panica, va maritati toate repede ca nu puteti sa stati fara barbat, fara a-l cunoste indeajuns de bine. Asa va trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monica_8

Da, e un subiect de panica, va maritati toate repede ca nu puteti sa stati fara barbat, fara a-l cunoste indeajuns de bine. Asa va trebuie.

Ii dau quote repede ca e de antologie!

Si sa nu vina nimeni sa spuna iar ca-s rea!Da?????

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

lol, pai zau asa, Monica.spune si tu daca nu-s de belea fetele astea tinere:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput