Abuzul sexual
Raspunsuri - Pagina 5

denizel spune:
Probabil ca e ceva care imi scapa.
Dincolo de incercarea laudabila de a intelege si a ajuta un om care a trecut prin iad, exista amanuntele date pe celalalt topic. Amanunte cu greutate de care eu nu pot face abstractie...
Probabil ca e timpul sa ma retrag de pe topic, e clar ca nimic din ce a fost spus dincolo nu mai are importanta. Are importanta doar faptul ca o femeie iubeste si vrea sa ajute un barbat.
Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

denizel spune:
Inca ceva :).
Claram, daca vrei sa-ti ajuti sotul, intai si intai - inainte de vizite la terapeut si lecturi de specialitate - trebuie sa insisti si sa il convingi sa renunte la meseria pe care o are. Se pot castiga bani si altfel.
In afara de asta, sa insisti in a-l invata sa inceapa sa puna pret pe viata oamenilor si sa nu mai iei drept dovezi de dragoste faptul ca iti face scenarii cu uciderea celor care te supara.
Parerea mea e ca terapia nu ii va fi de folos cu adevarat atata timp cat va continua sa ucida oameni.
Before
After

Laina spune:
da, ai dreptate, denizel. din acest punct de vedere, si daca reuseste sa renunte la felul acesta de cariera, poate reuseste sa-l ajute, si sa va ajute pe toti, Clara, sa va puneti increderea in Dumnezeu si cu ajutorul Lui sa rezolvati aceasta imensa problema. Va imbratisez!

nelia spune:
Clara, mie mi-ar placea sa-ti raspunzi la intrebarea ce anume din sufletul tau il iubeste atit de mult pe sotul tau si de ce ai nevoie de o iubire, a lui, care merge pina acolo, incit ar putea ucide pentru asta? Pentru ca si pe mine, ca si pe Denizel, declaratii de genul acesta ma sperie, ma scoate de sub protectie... mai ales daca mi se spune ca ar face-o din iubire.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Laina spune:
iar se deraiaza, cred, exact ca si la subiectul celalalt. pe care tocmai l-am citit.
eu cred ca prea mare accent punem pe Clara. Ea mi se pare o femeie care stie ce vrea, ce simte si de ce simte asa cum o face. Mi se pare ca ea a luat o decizie rationala si lucida de a ramane impreuna cu omul asta. Sentimentele ei sunt clare. Ea nu ne intreaba ce sa faca cu relatia ei. Alegerea ei e facuta, si in cunostinta de cauza, cred eu. Ea stie mai bine cum este el decat noi. Si eu o cred.
Problema se pune acum: cum poate fi ajutat el sa ajunga un om intreg si sanatos? Clara, serios, sunt alaturi de tine, stiu cum este sa vrei sa ajuti pe cineva, chiar daca nu la intensitatea asta, si mai stiu ca mi-as fi dorit sa am si eu curajul tau la momentul respectiv. Daca ai nevoie sa vb pur si simplu, imi poti trimite PM oricand.

claram spune:
Rrox3,ai un talent in a explica atat de clarMultumesc mult.Am citit cate ceva si despre triada victima-salvator-calau,am inteles ca,de exemplu,o victima se poate transforma in salvator sau invers.Nu prea am inteles cum dar voi discuta la terapie.Da,cand l-am cunoscut am stiut ca e orfan dar nu am stat sa ma gandesc la asta,i-am spus doar ca-l admir ca a ajuns un om atat de minunat,in ciuda copilariei.Mi-a placut ca nu era ca ceilalti,era serios,responsabil si cu o anume inocenta a sentimentelor.
Laina,multumesc mult.Eu asa iubesc,nu pot cu jumatati de masura,sunt un scorpion din ala dintr-o bucata.Dau totul dar si cand ma calci pe coada,ai incurcat-o,pot fii foarte transanta.Am sa-ti trimit pm.
Am mai spus ca a incercat sa plece din armata dar nu il lasa asa de usor.Si,ca sa nu mai tot amintiti de celalalt subiect,o ultima lamurire.Am discutat din nou dupa ce am deschis subiectul acela in mod concret:daca cineva ma pune in primejdie,daca intra un hot in casa,daca cineva raneste copiii etc,nu ezita sa-l omoare daca e nevoie.Adica in situatii de risc,nu ca imi spune cineva sa merg mai incolo,hai sa nu mai exageram.Iar hipervigilenta asta are de-a face cu meseria lui,asta da si e si un efect al ptsd.Scaneaza oamenii,in special mainile si fetele,de asta nici nu suporta aglomeratia,devine obositor si poate declansa un flashback.Eu nu ma simt de parca as avea un bodyguard langa mine,o face foarte discret.Sper ca s-a inteles acuma ce a fost cu subiectul celalalt.
Nelia,declaratiile alea au legatura cu protectia.Sa dau un exemplu:intra un hot in casa.El trebuie sa ne apere si daca o poate face doar omorandu-l pe ala,nu va ezita.Ce treaba avea hotul ala la noi in casa?Si-a asumat riscul,asta e.

Laina spune:
sincer? mie una mi se par foarte firesti reactiile lui in situatii de pericol. Nici eu nu m-as da in laturi sa-i trag una cu cratita in cap hotului care imi ameninta copilul. Eu atata pot. :)
Ideea este ca in spatele tuturor comportamentelor acestea poate exagerate se ascunde un om profund ranit si bolnav, care in nici un caz nu se poate ajuta singur. Clara, dar dupa acesti 4 ani ar putea sa plece din armata si sa nu mai fie implicat in batalii? ar fi un lucru super daca si-ar castiga existenta doar din antrenamente de taekwondo si chestii similare, fara sa mai fie nevoie sa lupte si sa ucida efectiv..si asta e un motiv de suferinta interioara a lui, nu?
voiam sa te intreb...el are vreun fel de convingeri religioase? o maaaare salvare poate veni si de aici..

denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claram Am mai spus ca a incercat sa plece din armata dar nu il lasa asa de usor.Si,ca sa nu mai tot amintiti de celalalt subiect,o ultima lamurire.Am discutat din nou dupa ce am deschis subiectul acela in mod concret:daca cineva ma pune in primejdie,daca intra un hot in casa,daca cineva raneste copiii etc,nu ezita sa-l omoare daca e nevoie.Adica in situatii de risc,nu ca imi spune cineva sa merg mai incolo,hai sa nu mai exageram.Iar hipervigilenta asta are de-a face cu meseria lui,asta da si e si un efect al ptsd.Scaneaza oamenii,in special mainile si fetele,de asta nici nu suporta aglomeratia,devine obositor si poate declansa un flashback.Eu nu ma simt de parca as avea un bodyguard langa mine,o face foarte discret.Sper ca s-a inteles acuma ce a fost cu subiectul celalalt. |
Da, am inteles si mai bine acum.
Atat tu cat si el nu vedeti altfel rezolvarea unei probleme decat prin uciderea persoanei care va deranjeaza. E incredibil! :(
Oameni buni, problemele se rezolva si fara crime!!!!
Poti imobiliza pe cel care te agreseaza (sotul Clareim o poate face cu siguranta intr-un mod cat se poate de eficient), ii poti da una ca sa-l ametesti, ii poti pune piedica, il poti opri in jdemii de moduri !!!
Cum naiba sa iei in considerare doar omorul??? Cum puteti gandi in felul asta? Chiar traim in jungla?

Claram, foarte bine faci daca mergi la terapie. Vorbeste in primul rand despre tine cu terapeutul!!!
Before
After

Laina spune:
pai, denizel, nici nu ma gandeam ca el l-ar ucide direct, ci ca ar opune necesara rezistenta fizica. piedica, imobilizare, etc. nu shoot to kill. Nu cred ca i-ar trage un glonte in cap asa, scurt, ci ca ar lua masuri de aparare, inclusiv fizice.
A propos, Clara, cum il cheama pe el? daca poti spune...

claram spune:
Mai are 2 ani de contract si dupa accea nu mai vrea sa auda de armata,deci nu va ma participa la razboi.Nici acuma nu participa si eu sper sa nu-l mai trimita deloc.Religios nu e.
Laina,imi si imaginam cum ii tragi hotului o cratita in capIn situatii de viata si de moarte,faci ce trebuie sa-ti aperi familia.Da,poti sa-i dai una sa-l ametesti sau sa-l imobilizezi dar ce faci cand sunt mai multi sau cand nu e hotul langa tine sa poti sa-l prinzi?