Copii in vizita=dezastru

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

ruxij, da, ai pe undeva dreptate.
Eu nu am scris tot, binenteles ca dupa ce copilul aflat in vizita pleaca acasa si al meu ramane singur...urmeaza o discutie in care i se explica ca jocul este mai placut in doi decat de unul singur, ca este mai placut cu un alt copil decat cu mami sau cu tati. Si copilul incet incet invata sa se joace cu copilasii...
Cel putin la mine in casa, feciorul meu facea cate un scandal monstruos la care nu ma simteam ok sa-i supun pe musafirii, nici pe el nu-l puteam forta sa coopereze, asa era el, atunci, acum am trecut de aceasta perioada, de asta si mentionasem la un moment dat ca a fost o perioada, a trecut, acum stie ca daca nu au vreo joaca impreuna, copilul pleaca si ramane singurel. Acum, la 6 ani chiar nu-si mai permite sa urle si sa se isterizeze ca si la 4 ani, are alte trucuri prin care convinge partenerul sa se joace sau nu cu vreo jucarie preferata. Asta sa intamplat la noi, nu am scris ca fiind vreo regula, dimpotriva, am scris ca e bine sa vezi ca si altora li se intampla, inr-un fel sau altul cam la fel, si ca pana la urma, trece cu bine.

Asa a fost la noi, doar in extreme, ori e neagra, ori e alba, nu exista nici un pic de gri, acum se poate si gri foarte bine. Intradevar a invatat mult mai tarziu sa se joace cu copii. Asa a fost la noi.Cred ca depinde foarte mult de copil si de parinte, nu sunt unul la fel cu altul

blog
proud

Clipe de vara 2010: ana-1 si ana-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Eu am niste parinti de suflet care ma iubesc tare mult si eu pe ei la fel ... ne vedem o data sau de 2 ori pe an si singurul subiect de la care ne certam e fumatul :-)) in general eu ii cert mai mult, dar uneori se revolta si ei :-))

ii inteleg; stiu ca e o prostie sa fumezi, dar suntem totusi la varsta la care se presupune ca nu ne mai bate nimeni la cap :)

Ca sa fiu (in fine:)) on topic, cand Luca nu mai vrea sa le dea jucariile lui copiilor care vin in vizita ii explic ca este frumos sa se se joace impreuna cu prietenii si imparta jucariile. Pentru ca atunci cand el este in vizita la acei copii si el vrea sa se joace cu jucariile lor si i se permite, deci trebuie sa procedeze la fel. In general, daca ii explic "sistemul" pe intelesul lui, devine mai cooperant.

Mergi la inceput