bucatarie deschisa spre living
Raspunsuri - Pagina 4
madau spune:
Eu am bucataria deschisa spre living si am rezolvat problema fumului si mirosului de la gatit printr-o hota foarte buna si puternica. A costat destul de mult dar face toti banii. Nu pot sa zic ca nu miroase deloc, de altfel cred ca e imposibil sa nu miroasa in casa chiar si cu usa inchisa la bucatarie. Dar nu e deranjant. Deschid usa la balcon si se aeriseste imediat. Si de gatit gatesc zilnic, noi suntem amatori de mancare gatita asa ca....
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Taty O alta chestie importanta e ca puteam supraveghea fetita cind se juca si asta m-a facut sa ma gindesc ca la casa noastra (cind va fi ea) sa aleg o imbinare intre cele doua stiluri, ce ziceti,ati vazut pe undeva? Se poate realiza? Ma gindesc asa: sa am o deschidere spre living ca un bar dar care sa se poata etansa prin inchiderea a unor geamuri culisante sau asa ceva atunci cind gatim ceva cu miros pregnant!Sau, intre bucatarie si linving sa fie o usa dubla ce se poate inchide la nevoie. Cum vi se pare ideea? Mariuca (02.08.2006), Andrei (05.05.2008) si Ana (18.09.2009) |
Ideea ta e foarte buna si chiar exista ce cauti tu.
Ma gandisem si eu intens la o solutie, avem bucatarie deschisa, mancam mult peste, fac multe feluri de mancare la cuptor si fac des ciorbe. Si ma enerveaza mirosul care pluteste in toata casa, hota merge, geamul deschis si tot miroase.
Asa ca si noi tot la ideea cu usile de sticla ne-am gandit.Noi nu avem bar, avem bucataria deschisa de tot. Insa se pot monta niste sine pe tavan si pe podea, pe care se fixeaza usile de sticla(sticla de care doresti, mata, cu floricele, cu dungulite, transparenta..etc)
Cand o sa gatim ceva, o sa le inchidem pur si simplu. Iar cand le vom lasa deschise, e acelasi spatiu mare pentru ca usile se vor impinge pana langa perete, nu incurca cu nimic, ba eu cred ca chiar ar arata si mai bine
Voi daca aveti bar, puteti monta exact la fel, hai sa nu zicem ca-s usi, sa le zicem ferestre. Am vazut modele atat de frumoase, nici vorba sa arate ca si ghiseul comunist
Daca gasesc poze, iti arat.
O alta idee buna pentru bucataria deschisa este sa renunti la hota si sa montezi aragazul in fata geamului(daca ai geam mare si destul de jos pozitionat). Am vazut asa la o prietena. De cate ori gateste, geamul e deschis laaarg , nu ramane nici mama mirosului, tot iese afara. Dezavantaje:
- e frig iarna
-cand gateste la cuptor..miroase, n-o prea ajuta geamul.
Dar cum ea gateste rar la cuptor, e bine.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
Taty spune:
Da, foarte bine suna ideea ta cu sinele, ladyJ...as vrea sa vad niste poze daca gasesti si cu ideea de bar...eu din pacate nu prea am timp sa caut pe net. Multumesc!
foxxy_red spune:
Alegerea o faci in functie de stilul de viata a familiei tale.
- daca gatiti romanesti, cu multe prajeli, ceapa calita, snitele si chiftele, mai bine o bucatarie inchisa.
- daca gatiti light, fara prajeli, bucatarie deschisa.
Momentam, in ap meu, am varianta mixta: usi glisante de termopan. Cand se gateste hard ( adica bunica-mea este sefa la cazan ) , se inchid usile, hota rasneste la greu + geamul larg deschis. In restul timpului...usile larg deschise.
In primavara, pt ca bunica-mea pleaca, noi reamenajam putin si renuntam la usi. Sunt adeptii unei mancarici mai usoare, mule legume. Cand mi-e pofta de chiftele...ma duc la mama
12 saptamani dupa CM, 13 saptamani dupa eco
ioanadara spune:
Eu am bucataria deschisa, nu datorita modei ci pentru ca asa am castigat o camera. Adica, incaperea prevazuta in proiect pentru bucatarie am facut-o dormitor si bucataria am facut-o in salon.Deci, nici macar "deschisa"nu pot sa-i spun pentru ca este efectiv una cu salonul dar nu am nici o problema si gatesc destul.Daca nu ne-ar place mirosul unei mancari presupun ca nu ne-ar place nici mancarea respectiva .
jenn spune:
Ioanadara cred ca nu ai inteles.Noi ne plangeam ca se duce mirosul in alte camere,nu era vorba de bucatarie...Deci daca fac chiftele sa zicem, trebuie sa aerisesc toate camerele.Asta ma deranjeaza cel mai mult la bucataria deschisa.
ioanadara spune:
Tu spui ca merge mirosul si in dormitor nu doar in salonul in care este bucataria deschisa? Atunci inchizi insa usile la dormitoare.
Nu stiu, eu pana si chitelele le fac in cuptor pe grill si nu ne deranjeaza mirosul.
Insa, mie in criza asta si in conditiile in care si Romania la un moment dat mai devreme sau mai tarziu se va alinia la impozitarea reala a spatiului crescanda ca valoare in functie de treapta pe care esti ca metrii patrati locuibili, mi se pare complet neimportant mirosul de chiftele in fata unui impozit anual mai mare cu cateva sute de euro ...
Tala spune:
Ioanadara aici se discuta despre renuntarea la un perete despartitor nu la spatiul alocat bucatariei. Eu n-as renunta la nici un metru din bucataria mea (si e destul de mare) doar sa mai economisesc niste bani la impozit dar sa ma umplu de vanatai cand gatesc.
Eu nu prajesc, gatesc f mult la cuptor sau fierb, am plita si cuptorul chiar sub geam care sta deschis cand gatesc, am usa inchisa la bucatarie cand gatesc si totusi tot miroase in toata casa dupa ce termin (bine, in dormitoare nu pt ca le tin inchise; dar pe hol si in living se ghiceste imediat ce avem la masa)
Referitor la ideea lui LadyJ, chiar am vazut la cineva (cu o casa fff mare) bucataria despartita de living de un perete de cu ferestre mari si usa de sticla.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
foxxy_red spune:
USa de sticla culisanta, daca este montata bine, izoleaza bucataria si nu se simte misorul in casa
12 saptamani dupa CM, 13 saptamani dupa eco
dandy78 spune:
Ca sa nu se mai duca mirosul de mancare in toata casa la o bucatarie deschisa, ar trebui sa fie hota pe toata suprafata bucatariei :). Ca mirosul se emana nu numai atunci cand gatesti, ci si atunci cand te asezi la masa si mananci ceea ce ai gatit.
Si nici nu trebuie sa fi cine stie ce bucatar ca sa generezi acele mirosuri de mancare. De exemplu, atunci cand vizionam apartamente, am ajuns la unul in care puteai sa spui de cum intrai pe usa ca propietarii mancasera niste sandwichuri cu salam, iar acel miros era prezent in toate casa.
Asa ca, dupa parerea mea, fiecare camera isi are rolul ei intr-o casa, iar renuntarea la ea, chiar daca vizual iti da senzatia de spatiu mai mare, practic inseamna un confort mai scazut.
O casa cu bucataria deschisa e frumoasa in poze, e bine sa stai in ea 1-2 saptamani (regim hotelier), dar daca e sa locuiesti zi de zi intr-o casa de asta, o sa te supere din ce in ce mai mult dezavantajele bucatariei deschise (daca ai chef sa mananci niste peste nu poti sa gatesti ca intra mirosul in toata casa, si daca aerisesti, se fac -5 grade in casa, daca vin musafiri trebuie sa gatesti cu vreo 3 ore inainte, ca sa ai timp sa aerisesti 1 ora, si inca o ora sa se incalzeasca camera la loc, daca ai copil sensibil la mirosurile de mancare, trebuie sa faci in asa fel incat sa gatesti cand nu e el acasa, etc)