bucatarie deschisa spre living

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi avem bucatarie deschisa si ne place asa. Si se gateste nu gluma!
Cand avem musafiri, de obicei totul e pregatit dinainte, daca ar mai fi de facut ceva, nu mi se pare neaparat nepoliticos, ci firesc.
Daca vrei sa faci asta, trebuie sa fii sigura ca suporti mirosul de mancare gatita. SUnt persoane care nu suporta deloc asta (nu noi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Fetelor multumesc de raspunsuri,bucataria o sa fie aproape de geam si cu o hota buna sper sa scap repede de mirosul de mancare.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Daca esti o bucatareasa stresata sau maniaca si mai si gatesti mancaruri super grase si multe prajeli, atunci mai bine stai frumos dupa usa si usa bine inchisa sa nu te vada nimeni

Insa tendinta actuala e ca bucataria sa faca parte din spatiul de zi, cel care gateste poate sa se converseze cu cine vrea, poate fi ajutat de cine doreste, nu se mai ascunde nimeni. O hota si un geam e suficient.

Noi avem spatiul deschis si e f ok, majoritatea cunoscutilor nostri au la fel, nu lesina nimeni din cauza mirosului de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pe mine ma deranjeaza ca urca mirosul la etaj,chiar daca usa spatiului de zi sta mereu inchisa,hota merge,geam deschis,etc.Aici asa- s toate casele ,doar la apartamente mai gasesti bucataria separata.De aia ziceam ca daca as avea de ales-a se citi o casa dupa proiectul nostru,as alege cu usa intre living si bucatarie.Vise,taica,vise...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

noi am stat 2 ani in astfel de ap;
estetic e mai frumos (dc bucataria e curata) insa ca miros n conteaza cat de buna e hota tot miroase la greu

asa ca atunci cand ne-am mutat am optat pt usa si perete intre bucatarie si restul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

estetic, da, e mai frumos cu bucataria "deschisa", ai impresia de spatiu mai mare/luminos

insa nu mi se pare deloc o idee practica, mai ales la apartamentele mici de 2 camere.

bucataria mea e inchisa, nu am hota, insa geamul sta mai tot timpul deschis. bucataria este singurul loc din casa unde se fumeaza (inclusiv musafirii, dar sunt de-ai casei si cunosc regula, nu se fumeaza la noi in casa), pe balcon nu avem loc si e fff frig iarna.

in ultimii ani am mai rarit-o si eu cu gatitul (lipsa acuta de timp), rar mancam prajeli, mai degraba sotul e mare amator de friptura la gratar/teflon. uneori mai prajesc aripioare picante pentru sot sau fish-fingers si ma enerveaza la culme mirosul pe care il simt 2-3 zile dupa, chiar daca am gatit cu geamul larg deschis.

cu toate acestea, ma ingrozesc atunci cand sterg periodic faianta din bucatarie, se depune un strat bej (fum si grasime/abur), asa ca nu mi-as dori ca depunerile astea sa ajunga si in restul apartamentului.

oricat de buna ar fi hota, tot cred ca se duce mirosul in restul casei, se impregneaza cu miros/fum/grasime si hainele din cuierul de pe hol. si nici nu as putea sta cu geamul deschis non-stop in bucataria deschisa, copila mea se joaca mult pe jos si i-ar fi frig cu siguranta. plus ca in bucatarie vrei-nu vrei faci zgomot, care se poate auzi pana in dormitor unde copilul incearca sa adoarma. nu poti spala vasele sau gati "in soapta" .

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

am spart peretele si n-am usa la bucatarie de vreo 6 ani. da, daca prajesc imi miroase in casa, in mod special acum, cind e frig afara si nu pot tine geamul deschis la bucatarie foarte mult (vara las geamul deschis si nu persista mirosul). dar mi s-a intimplat sa ard mincarea si sa simt mirosul cind era deja arsa bine, de a trebuit s-o arunc. acu 6 ani cind am luat hota am cautat de mi s-a facut rau o hota buna si am luat in final indesit (nu`s fan indesit, nu`i fac reclama) a fost singura care a tercut testul cu foaia de hirtie si intr`adevar isi face treaba bine, pe hol am cuierul cu haine si nu au miros de mincare in ele. da` vorba cui zicea, am spart si-am aranjat pt mine, nu pt musafiri;))
edit, stau la doua camere si nici vorba de fum sau pereti galbeni prin casa, adevarat ca nici nu se fumeaza desi sunt fumatoare.
da, ca discutati, asta cu curatenia in bucatarie si cu vasele din chiuveta ar fi o problema ca nah, strica eticheta;) mai ales cum e la mine, deschizi usa la apartament dai cu okii de bucatarie ca e pe dreapta, dar nu m-a deranjat niciodata, lucrul asta ba din contra si place cel mai mult musafirilor. Sibylle are dreptate, nu e pt astfel de duamne:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca as avea bucatarie inchisa nu as gati niciodata ca nu suport sa stau izolata. asa orice facem suntem toti impreuna si putem vorbi tot timpul.

depinde si ce gatesti. daca faci rar prajeli nu se face miros. eu folosesc mult steamerul, carnea o fac in cuptor, pe aragaz in general supe sau fierb paste. si nu se face miros, daca totusi facem ceva ce miroase 5 minute de curent si gata. mai ales iarna cand se aeriseste rapid. hota a cazut intr-o noapte (era sa mor de frica) si nu a mai fost pusa la loc.

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

In conditiile in care o sa fug la soacra sa fac ceva prajit cand am pofta sper sa nu prea fie probleme cu mirosurile.In plus imi place tare mult cum arata bucataria dechisa spre living, la cine am fost mi-a dat impresia de spatiu si e mult mai comod cred eu cand ai bucataria in aceiasi incapere cu musafirii cand vin.In conditiile actuale ca sa pot servi musafirii cand am trebuie sa traversez n camere ca sa pot sa ajunge la bucatarie si eu practic nu prea sunt prin preajma ca sunt ocupata cu pregatirile.Asa ca nu pot sa ma bucur pe deplin nici atunci cand e ziua mea pentru ca sunt cam absenta.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ideal ar fi sa ai o masina de spalat vase, eu nu aveam pana acum 3 saptamani, iar acum mi se pare o inventie extraordinara ... e o placere sa incarc si sa descarc masina :-)) si asa se rezolva problema vaselor murdare.

Noi nu avem bucatarie noua, dar cand o voi schimba voi pune o gramada de sertare, sunt extrem de practice. Trebuie cat mai mult loc de depozitat pt a putea pastra ordine in bucatarie.

Mergi la inceput