Inghetata mexicana cu ardei iute (cayenne)
Am gasit o reteta vegana de inghetata mexicana cu ardei iute , ati incercat?
Bine ca nu ma forteaza nimeni sa pun cayenne powder, dar parca ceva imi da ghes sa adaug, macar asa un pic .
Aici este reteta:
http://www.elanaspantry.com/mexican-chocolate-ice-cream/
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)
Raspunsuri
silvi_2005 spune:
Eu cred ca o sa fie buna. Am baut de cateva ori o ciocolata calda deosebita, era o lingura de lemn care avea un cub de ciocolata pe el care se dizolva in lapte, avea gusturi de la cico cu coniac, cu mere la cioco cu merisoare si ardei iute bestial a fost pot sa iti zic.
ina.click spune:
Eu zic sa gusti niste ciocolata neagra cu chilli - se gaseste pe ici pe colo - si daca iti place gustul acela, de iute / dulce / amarui, poate si inghetata cu ardei iute iti va fi pe plac.
(eu am incercat dar mi s-a rasucit sufletul din mine de oroare; insa fosta mea instr. de echitatie era moarta dupa asa ceva. De gustibus...)
24 +
ML spune:
Va multumesc, Silvi, Ina .
Buna ideea de a incerca ciocolata cu chilli, dar n-am gasit la magazine pe aproape de casa, asa ca am pus putin in compozitie. Nu prea mi-a placut (la inceput nu se simte, dar se razbuna la sfarsit si-ti ramane gustul de iute in gura), de fapt nici "inghetata", este prea apoasa, asa cum ii sade bine uneia fara oua si lapte adevarat .
Asa-i, fiecare cu gusturile lui.
ina.click spune:
De la Heidi e respectiva ciocolata.
Se gaseste prin benzinarii. Costa cat orice alt sortiment de ciocolata Heidi
Ciocolata neagra, are un ardei rosu pe ea.
E crancena din punctul meu de vedere dar repet, cunosc persoane indragostite de asa ceva.
24 +
ML spune:
Multumesc, Ina, nu stiu daca o gasesc pe Heidi pe-aici .
iulianm spune:
ML, daca esti curioasa, ai aici sortimente de green and red chili chocolate:
http://www.chocolatesmith.com/02products/prepackaged.html
Si tot de pe aici:
Mexican hot cocoa
2 cups grasimi reduse (2 percent) lapte evaporat
1/2 cup lapte
1/2 cup chocolate liqueur
1 lingurita/tsp vanilla extract
1/4 cup zahar
1 lingura/Tbsp cacaao nedulce
1 1/2 lingurite pudra scortisoara
1/4 lingurita ancho chili powder
10 bete scortisoara
1 ardei red chile uscat
2 1/2 ounces ciocolata semidulce, facuta bucati
1/4 cup frisca lichida (heavy w. cream)
Se bat laptele evaporta, laptele, lichiorul, vanilia, zaharul, cacaoa, 1 ling scortisoara si pudra chili. Se adauga betele de scortisoara si ardeiul si se incalzesc pe foc mediu. Se adauga ciocolata si se aduce la fierbere, amestecind pina se topeste. Se reduce focul si se fierbe pina lichidul se ingroasa (cam 10 min). Se combina frisca cu scortisoara (1/2 lingurita) si se bate pina formeaza virfuri. Se toarna amestecul de cacao in 8 cani si se adauga frisca la fiecare. Plus cite un bat de scortisoara.
Mayan Hot Chocolate
1 and 1/4 cups lapte
1/2 cup frisca lichida
2 batoane scortisoara
1/2 ardei habanero chile
2 vanilla beans fara seminte
2 lingurite coaja rasa portocala
1 lingurita seminte anason
3 ounces ciocolata amara/neagra, 70% cacao, farimitata
1/8 lingurita nucusoara rasa
1/8 lingurita fleur de sel
3 ounces Kahlúa
Laptele + frisca lichida incalzite la foc mic (fara fierbere), se adauga scortisoara, habanero chile pepper, vanilla, coaja portocala, si anason, firte la foc mic 10 min. Se strecoara, se reintorc pe foc, se adauga ciocolata (amestecind pina se incorporeaza toata), nucusoara, fleur de sel, si la sfirsit Kahlua. .
ML spune:
Iulia arata tare bine ciocolatele din link, ma voi limita totusi la experimente facute in casa. As incerca mai incolo ultima reteta, poate cu ceva proteine si lichior pe langa ardei iese mai gustoasa decat inghetata vegana.
Daca stii, tot ai aminitit... Kahlua merge la tiramisu si se gaseste mai pe toate drumurile? Intreb pt. ca aici, in oras poti cumpara de la "alimentara" numai bere si vin, pt. lichior si alte tarii trebuie sa ma duc la un ABC, n-am ajuns pana acum acolo, nici nu prea stiu ce sa cer.
iulianm spune:
Merge, cum nu. Merge si amestecat Kahlua cu Amaretto...
La noi se gaseste peste tot in groceries, nu avem restrictie decit la vinzari, duminica, intre 0-12 a.m.
ML spune:
Iti multumesc, Iulia, am sa-l caut.