Un prieten de-al meu, are 39 de ani, o sotie iubitoare si un copil extraordinar... Totusi nu are stare, este tot timpul nelinistit, nu mai are chef de nimic si de nimeni, nu vrea sa mai iasa din casa, nu se mai poate concentra la nimic. Anul trecut a trecut prin aceleasi stari si a ajuns la ganduri destul de urate :(
Nu stiu cum sa-l ajut.
Aveti idee, stiti vreun psihoterapeut bun, cu care sa poata comunica usor?
Eventual unul care nu-ti ia si pielea de pe tine...
Va multumesc mult.
Depresia e o boala psihica. Grava. Atat de grava incat uneori pune in pericol viata pacientului. Se trateaza, cel putin in faza initiala, de catre medicul psihiatru, cu medicamente.
Psihoterapeutul poate interveni mai tarziu, dupa ce s-a ajuns totusi la un echilibru, nu mai exista un pericol pentru viata pacientului.Psihoterapia dureaza chiar si ani de zile, timp pe care un bolnav de depresie uneori nu il mai are la dispozitie.Nu e vorba aici de comunicare, multi depresivi au dezechilibre chimice care modifica activitatea normala a creierului, provocand depresia. Cu alte cuvinte, degeaba sta de vorba, daca nu ia medicamentele care sa.i corecteze dezechilibrele respective.
Sunshine, intereseaza-te deci (URGENT) de un psihiatru bun pentru amicul tau. In functie de starea pacientului, e chiar posibil sa fie nevoie de internare. NU e nimic rusinos in asta, depresia, cum spuneam, e o boala si trebuie tratata ca atare. Nu inseamna ca omul e nebun, ci ca are o boala care trebuie tratata.
Insist atat pentru ca lipsa de actiune sau intarzierea ajutorului de specialitate pot avea consecinte fatale (si nu sunt vorbe mari, vezi cazul Madalina Manole sau al sopranei care s-a sinucis ieri).
Bedrosmart
Sunshine,
sunt de acord cu Bedrosmart.
Daca te intereseaza, iti pot recomanda un pishiatru (din experienta).
Teo, chiar te rog sa-mi spui numele psihiatrului.
Nu s-a schimbat nimic in gandurile lui ba dimpotriva, este din ce in ce mai rau...:(
Multumesc tare mult.