Feedback de la gradinita- nu termina ce incepe

Feedback de la gradinita- nu termina ce incepe | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am un feedback de la gradinita ca Vladut e foarte cuminte, destept, etc dar nu termina ce incepe sa faca, in special activitatile.

Cam cum pot sa il invat sa si termine ce incepe - sa ii placa si sa faca asta din proprie initiativa? Mai are cineva problema asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Noi avem o situatie similara. Destul de des nu termina in aceeasi zi ce incepe sau mai bine zis ce li se da de facut.
Dar educatoarea e foarte relaxata si a zis ca e ok asa, majoritatea copiilor sa nu termine, ii rasplateste pe cei ce termina in timp util si bine cu fetze zambitoare pe desene (de exemplu), iar restul nu primesc fetzele respective.
Acasa ii explicam mereu ca daca incepem ceva, de la a incepe sa mancam pana la un joc nou, e bine sa si terminam. Incercam si prin exemplul nostru, ca atunci cand el e prins intr-o activitate si masa e gata, eu spun ca astept pana termina. Sau cand tati lucreaza ceva si vrem sa se joace cu noi, ii spunem lui tati ca-l lasam sa termine ce face, nu-l intrerupem si dupa aceea il asteptam la joc.
Cu rabdare :)
ps: mi-era dor de tine

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia e vesnic ultima Ii place sa o lalaie, da sfaturi la altii, insa la ora de plecare ea lucreaza de zor.
Nu am gasit inca o solutie nici eu ...
Insa daca-i place ceva, termina la timp Nu-i plac insa foarte multe

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Deci nu suntem singurii, m-am linistit.
Raluca , Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Stai linistita si al meu a facut la fel anul trecut cind avea 4 ani;eu mai sa imi smulg parul din cap.Ii tot spuneam sa termine si sa fie atent si etc.Anul asta la 5 ani isi vede de ale lui si termina ce are de facut.Asa ca rabdare si tutun...ca trece cu virsta si maturizarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si noi avem exact aceeasi problema cu baiatul! nu stiu daca este "delasator" la toate activitatile (am vazut picturile lui si par ok pt varsta lui, iar poeziile le invata ff repede si le tine minte destul de bine, nu le uita inediat ce le-a invatat), dar spre ex la colorat nici al meu nu termina, aproape ca nici nu incepe sa coloreze. face 3-4 liniute pe foaia/cartea de colorat si gata! si are 4 ani si 3 luni si merge la camin de 1 an jumate deja... iar surioara lui de 2 ani si 5 luni, introdusa doar de 2 luni la camin, termina toata foaia!!!! nu perfect, in stilul ei propriu, dar macar incearca, se straduieste. el in schimb CRED ca sta si se uita, analizeza tehnicile celorlalti, se uita la ei cum umplu pag, dar de incercat sa tina pasul cu ei nu incearca! cred ca pur si simplu este fascinat de cum fac altii, pt ca acasa am mai exersat cu el si se pricepe binisor sa coloreze, este atent si nu pare sa ii displaca activitatea de a colora. cred ca pur si simplu este fff distrat si d'aia nu se poate concentra la camin. nu stiu exact ce metoda ar trebui sa adopt: sa mai insist cu el acasa, sa mai discut si sa mai exersam noi acasa, sau sa il las in pace sa faca ce vrea el.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

sincera sa fiu nici mie nu imi placea sa colorez cand eram de varsta coloratului!!! am descoperit ca pot sa colorez, ca ma pricep si ca e o activitate placuta cand stateam cu verisorii mei mai mici dar eram la scoala deja, in cls 1-2. insa imi aduc aminte ca atunci cand eram de varsta coloratului imi obosea mana f tare si f repede, imi era frica sa nu depasesc, si decat sa arate pagina urat preferam sa nu mai fac nimic! poate ca asa gandesc si eu si au aceeasi temeri

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Buna, mamici!

Eu lucrez zilnic sau aproape zilnic cu nazdravanul meu; prin joc facem fise, desenam, pictam, modelam, de toate..ca o gradi dupa gradi. Lui ii place chiar mai mult ceea ce face cu mine si am probleme aproape in fiecare dimineata, spunand ca el nu mai vrea la gradi, ci sa stea cu mami. Cam mare paranteza,scuze:)
Si eu m-am confruntat cu asa ceva de vreo 2 ori. Nazdravanul meu are 4 ani si educatoarea mi-a spus ca a ramas in urma.
Buuun.
Stiind ca el isi dorea foarte mult un ceas cu Sportacus, i-am cumparat unul desi nu l-am invatat ceasul. Atunci cand i l-am oferit, i-am zis sa-l tina aproape cand are de lucru si sa stie ca timpul trece repede-repede, iar Sportacus il va urmari daca face corect si repede, fiind mandru ca are un prieten ca el.
L-am sensibilizat si de atunci totul termina la timp.
Asadar, cred ca ar fi bine sa gasiti metoda prin care sa va sensibilizati copilul si veti vedea ca se poate.
Alte metode:
-puteti inventa o istorisire despre un copil care nu a terminat la timp si a pierdut ceva...(Ce-i place sa faca nazdravanului vostru: un episod din desenele animat preferat, o partida de fotbal cu tati etc.)
- puteti face joc de rol si cand ajunge acasa sa vb din spatele unei jucarii de plus: ''X, am inteles ca azi nu ai terminat ceva la timp la gradi. Cred, insa, ca daca-mi vei da o imbratisare vei fi atins de vraja timpului si maine vei termina totul exact cand trebuie. Cu o conditie, insa, sa te grabesti un pic mai mult decat azi. Ce zici?''

http://educampion.blogspot.com/

Mergi la inceput