buna mamici

buna mamici | Autor: caramik

Link direct la acest mesaj

am si eu o mare nelamurire,sunt mamica unei fetite de 1 an si 3 luni pe care o iubesc nespus de mult...si probabil am sa o iau si razna din acest motiv.vreau sa va spun ca ma panichez ingrazitor cand se loveste si mai ales la cap.mi e frica sa nu i afecteze mai tarziu aceste lovituri.credeti ca este posibil?tin sa mentionez ca nu sa lovit niciodata exagerat de tare,dar pt mine simt ca e sfarsitul lumii cand vad ca o doare ceva.va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Cred ca toate mamicile inteleg despre ce vorbesti.La varsta fetitei tale ne panicam cand se lovesc...mai tarziu pentru altele...si eu sunt tot timpul cu sufletul la gura dintr-un motiv sau altul...si fiica mea are 12 ani. Pericole exista in permanenta.Incerc sa-mi tin frica in frau ca de alungat nu prea pot s-o alung si sa ma gandesc ca teama mea si gandul negativ i-ar putea face rau. Eu chiar am vorbit cu un psiholog o data pe tema aceasta si mi-a facut bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

caramik, un pediatru spunea odata ca toti suntem cazuti in cap , bazandu-se pe faptul ca el n-a intalnit copil care sa nu fi cazut cel putin o data si sa se fi lovit la cap. noroc ca oamenii sunt destul de rezistenti, se pare. si eu ma sperii ingrozitor cand fiica-mea da cate un cap in muchia mesei (are 3 ani, deci la varsta la care bagatul pe sub mese pare extraordinar de distractiv), dar daca ea incepe sa rada dupa aia, ma gandesc ca n-a fost chiar asa rau cum mi s-a parut mie.
desigur, loviturile la cap pot fi si deosebit de periculoase, in special cand se loveste in chestii ascutite, gen colturi de mobila. evita pe cat poti, folosind coltare protectoare. iar pentru reducerea inflamatiei poti sa dai cu gel de arnica (de ex. Arnigel de la Boiron, se gaseste la farmacii) direct pe locul lovit.
si, mai ales, orice s-ar intampla, tine-ti cumpatul! daca e banal, mai rau sperii copilul cu sperietura ta. iar daca Doamne-fereste e ceva mai serios, trebuie sa evaluezi bine situatia si sa vezi ce trebuie sa faci.
a, si inca o mentiune, ca sa nu te sperii - pielea capului e bine vascularizata, iar daca se intampla sa se taie de la o lovitura, va sangera puternic, dar asta nu inseamna neaparat ca e o lovitura grava. sper sa nu vi se intample niciodata, dar daca totusi se intampla, sa nu te sperii.

Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marisaaa1973 spune:

Pot sa-ti spun ca si eu eram la fel cu Andrei mic, chiar a cazut din pat de mai multe ori cand avea intre 6 luni si 1 an, iar pe la 3 ani s-a lovit zdravan la cap; loviturile usoare la cap nu au urmari din cate stiu eu, capusorul lor inca este "moale", amortizeaza cumva lovitura. Panica si grija excesiva nu cred ca-i vor face bine copilului, dar sfatul meu este sa-i urmaresti reactiile dupa fiecare lovitura, daca vezi ceva neobisnuit in comportament sau urme la locul loviturii sa mergi cu copilul la doctor.

Marisa, mamica de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Si pe noi ne-a salvat gelul cu arnica de multe cucuie si vanatai. A mea fata mereu da cu capul de ceva, pe sub masa, pe langa pat ... are o viteza de nu o vezi bine. Daca nu plange cand se loveste, o dau cu gel si am scapat. Daca plange o urmaresc cu atentie sa nu aiba si alte simptome. Sper ca odata cu cresterea varstei sa scada viteza cu care se deplaseaza.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Si Alex a cazut de foarte multe ori odata in spital a cazut din pat pe gresie dar medicul a zis sa il urmaresc si daca nu varsa nu isi pierde echilibrul si nu e somnolent nu sunt motive de ingrijorare. Toti copii cad stai linistita si majoritatea nu patesc nimic.

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput