POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!
Raspunsuri - Pagina 12
Darria spune:
Claudiasi Adriana: multumesc
Blatul este negresa de pe blogul Laurei Sava.
http://savalaura.blogspot.com/2008/04/negresa-cu-gem-mirela.html
Am facut mici modificari: nu pun zahar, folosesc mai mult gem; nu pun ulei deloc; adaug in crema banane blenderuite sau intercalez strat banane-strat compozitie; nuca prajita o tai bucatele si nu macinata. Uneori mai adaug visine congelate in mijlocul compozitiei.
Este ft. buna.
Nu am facut pana acum cu lapte de soia.
Katya spune:
Ce retete bune am gasit aici,mi-am notat si eu citeva,dar as vrea si reteta de prune cu orez,Valentina,cind ai timp s-o postezi(facea bunica mea draga de ea si de-atunci,de multa vreme,n-am mai mincat).
Post usor!
claudia_a spune:
Meniul meu de azi:
Dimineata: o felie paine neagra cu icre;
Pranz: sarmale de post, coliva si putin colac (de pomana la servici de la o colega);
Seara: caras prajit cu usturoi... super festin azi.
E cam mult dar a fost deliciosss...pranzul!
valentinag spune:
Azi dimineata am oprit ceasul si am zis ca mai dorm un pic,si am dormit aproape o oraam plecat in fuga mare,am uitat sa0mi iau icrele din frigider,am ajuns la servici nu aveam luminaam plecat la posta,m-am intors ca nu aveam ce vroia tanti de acolo,am plecat iarasi,acum am ajuns la servici.Mi-e o foame de mor,mananc 2 mandarine si pe urma mananc o salata de rosie cu castravete si ceapa,ca asta are colega mea la ea.Nu mai ies nici sa ma bata cineva!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
claudia_a spune:
Azi e marti, Valentina!
Da puteti manca ceapa la servici? Nu va face nimeni panarama? La noi e strict interzis... si salata fara ceapa nu are clar nici un gust!
O zi frumoasa
valentinag spune:
Claudia,de cand nu mai lucrez cu publicul potsi oricum nu mancam in birou,avem o chestie separata,nu deranjam pe nimeni.Oricum,acum sunt cu guma langa mine
Acum mi-am adus aminte ca am uitam sa scot si pestele sa se decongeleze,o sa mananc la 8...
Katya,eu fac orezul cu prune asa:
calesc o ceapa mica,pun orezul,il calesc si pe el un pic apoi adaug apa si prunele.Las sa fiarba pana sunt gata si mananc de sparg.
Unele persoane il fac fara ceapa si ii adauga zahar ars,mie nu-mi place asa.Ceapa ii da o dulceata si-o aroma aparte,plus ca prunele sunt dulci.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Darria spune:
buna seara
Claudia: am promis ca revin cu blatul.
Blatul a ajuns la final sa contina: o cana(250 ml) lapte soia bio, un borcan dulceata gutui 300 gr.(facut de mine cu 1/4 din zahar), cacao(ochiometric), visine congelate(o mana), nuca prajita taiata marunt(o mana), praf copt, faina(cat cuprinde). Nu am pus zahar fiindca a fost suficienta dulceata si laptele de soia. A rezultat un blat delicios si ciocolatos desi nu avea cioco. Insiropat tot cu lapte soia.
Crema: mere, scortisoara, nuca si un pic de gris - coapta in cuptor. Iarasi fara zahar fiindca erau dulci merele.
Deasupra am pus o crema din banane + cacao.
Ornat simplu cu nuca cocos. A fost delicios si apreciat.
Am vrut sa folosesc avocado la crema dar fetita mea a spus nu. Nu am vrut sa o pacalesc si sa folosesc fara sa stie. I-am respectat dorinta.
ca sa fiu in ton cu topicul:
dimineata: ceai verde
amiaza: zacusca
acusi: crap crocant la cuptor, mamaliguta si usturoi.
Post usor tuturor.
silvi_2005 spune:
Vai Darria ce bunatate povestesti tu acolo trebuie sa imi cumpar nuci ca nu am si cred ca ma regalez in we
Eu am facut azi un ghiveci de legume calugaresc facut la cuptorin vas de lut o sa va dau reteta cand reusesc sa o postez.
Ieri am facut pastrav la cuptor in vin alb cu o garnitura de pastai galbene siverzi si ardei si o salata de batoane de crab, somon afumat cu multa verdetaa ruccola si macris si rosii , tare bun a iesit.
louisea spune:
Meniul meu de azi si vineri:
- ca de obicei fulgi de ovaz fierti etc.
- smoothie din fructe
- quinoa (goala sau cu niste stafide si migdale)
- supa crema de linte rosie
- salata frantuzeasca (sunt curioasa cum o sa fie, e in frigider; dar sunt sigura ca delicioasa)
- "sandwish" din paine neagra pe care am "uns" niste avocado si peste am pus niste felii de cartofi ce-i aveam in frigider de seara de dinainte sau rosie
Intre mese: morcovi si dovlecel cu dip de goacamole, fructe uscate, seminte, migdale..
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Katya spune:
Valentina,mersi de reteta,o sa le fac totusi fara ceapa...sper sa fie la fel ca ale bunicii,te pup!