POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Claudia,e cam la ochi facuta,400 gr faina,200 ml apa calduta,2 linguri de ulei,sare,25 gr drojdie prospata si jum. de lingurita de zahar(ajuta la crescutul drojdiei)fac un gol in faina si pun acolo toate ingredientele,apoi pun apa putin cate [putin,incepand sa incorporez si faina,cand e gata,framant bine si las la dospit pana isi dubleza volumul.O scot pe masa unsa cu ulei,o intind subtire,presar mac sau susan deasupra si apoi o coc in cuptorul incins,pe hartie de copt pusa,pana se rumeneste un pic deasupra.Eu o verific daca e copata,batand-o,daca suna a gol, e facuta!Cand nu e post,eu pun si o lingura,doua, de iaurt in ea,iese si mai pufoasa.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc, fac si eu in week; am sa pun insa faina integrala ... sper sa iasa!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

ciorba de peste - pt maine
spanac. Mie de obicei nu-mi placea spanacul, dar asta a iesit delicios ... cred sa sarcina e de vina

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Azi am in plan un bors de peste si felul 2 am luat niste pesti mici de tot, mai mici decat hamsiile care se prajesc intregi si o sa ii fac cu mamaliga si mujdei si pt cine niste muffins de post vad eu ce reteta.

Edit : intre timp am facut o salata de tofu cu somon afumat si ruccola care a fost chiar buna in pofida retinerii ce o am fata de tofu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Felicitari pt subiect!
E o buna sursa de inspiratie!
Noi am mai facut printre altele:
sarmalute de post cu ciuperci (se pot umple si ardei grasi)
cozonac de post (o bunatate ce s-a "topit" imediat)

In postul Pastelui bunica ne-a facut un drob de post de ne-a innebunit, cu cereale (ovaz, soia), cu nuci, ciuperci...a fost delicios insa nu am reteta caci a fost improvizat.

Post usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

eu am facut ieri salata de icre , orez cu ciuperci
azi pt ca am avut musafiri am mai facut peste pe grill cu cartofi natur, dovlecei la grill , mere coapte umplute cu banane.

A! Si am mai primit niste sarmale de post de la soacra mea; dar astea intra in meniul de maine

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Taty,daca isi aduce aminte bunica,macar asa ochiometric cantitati si ingrediente,as vrea si eu reteta de drob.
Eu azi am gatit cu muulta carne pentru familion,mie mi-am facut piure de loboda cu mamaliga si am mai mancat niste icre cu 2 felii de paine prajite si rosie.Mi-am facut si niste cornuri cu mac,de post,sa mananc maine dimineata cu salata de vinete.
Ma enerveza toti cei care ma indeamna,da mananca si asta,da si asta,da asta nu vrei,pana la urma sunt nevoita sa le spun ca tin post si nu mananc,si vine indubitabil intrebarea:"da ce,il tii pe tot"Frate da ce aveti cu mine,lasati-ma'n durerea mea cu intrebarea asta over end over.
Sunt intr-o pasa nasoala,nu ma bagati in seama!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Taty eu as vrea rereta de la cozonac chiar asta as manca de post un cozonac bun dar nu am gasit nici o reteta
Valentina nu te mai necajii , si eu am obs ca sunt foarte sensibila si irascibila pe mine nu ma intreaba nimeni de post ca nu imi ofera mancare
O seara frumoasa tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Valentinag,reteta de drob, ochiometric e cam asa:
Drob de post:
zeama de supa de legume (sau apa in ultima instanta)
fulgi de ovaz inmuiati in zeama de supa de legume
soia
nuca bucatele
2-3 linguri malai
2-3 linguri faina grau
legume: ceapa, 2-3 catei usturoi, morcov ras fin,gogosar sau ardei gras rosu
condimente: marar (la noi e pe post de condiment), cimbru, boia de ardei, piper, sare.
Eventual ciuperci sau bureti de toamna...
Se amesteca toate sise face un maglavaitz, se pune si zeama ca sa aiba drobul in ce fierbe. Se da la cuptor. A iesit delicios...

Si inca ceva, Valentina, nu te mai supara la faza cu reactia celorlalti in privinta postului, sunt ispitele inerente postului, nu se poate fara si daca rezistam, cistigul este mare. Doamne ajuta!

Silvi_2005, reteta de cozonac e de pe net, insa nu mai stiu exact de unde, asa ca o scriu aici caci am notat-o in caiet:

Cozo de post (toate ingredientele la t camerei)
500 gr faina 000
40 gr drojdie proaspata (eu am pus echivalentul in drojdie uscata, adica 16 gr drojdie uscata)
250-270 ml suc carbogazos galben...(eu am preferat sa pun suc de portocale proaspat stors)
80 ml ulei
60 gr zahar (cind se pune suc din comert nu trebuie mai mult, eu am pus cam 120 gr)
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
sare
Se framinta bine de tot aluatul (cit va tin puterile), se lasa la crescut.
Umplutura: nuca macinata inmuiata cu zeama de compot sau ce vreti voi, am pus si putin gem de prune, zahar si pesmet..a iesit foarte gustoasa umplutura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

buna seara

V-am citit din umbra de la inceputul subiectului dar acum ies la inaintare fiindca am nevoie de ajutorul vostru.

Va rog sa-mi recomandati o crema de post pt. tort. Nu vreau sa contina margarina sau creme la plic. Ceva la care sa pot folosi o ciocolata de post?
Am facut astazi o prajitura(mere, banane, nuca si scortisoara) ce o pot folosi ca inlocuitor de crema dar as vrea altceva.

Mergi la inceput