cum se procedeaza la daune(inundatii)

cum se procedeaza la daune(inundatii) | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Dupa cum povesteam, s-a spart o teava la coloana de apa si ne-au inundat, e stricat tot parchetul(trebuie inlocuit tot), mobila nu in totalitate, doar jos la baza,la fel fotolii, canapea.
Am asigurare si cei de la asigurari imi cer facturi sau o lista cu preturi estimative a bunurilor afectate. Factura nu mai am decat la canapea ca am luat-o recent, anul acesta, dar la sifonier, biblioteca, fotolii, covor nu mai am ca-s mai demult achizitionate, la fel la parchet, a fost parchet clasic de fag.La parchet ce trec ca vreau sa fie inlocuit acelasi tip de parchet sau sa cumpar laminat?
Aveti idee cum trebuie sa completez, ca daca nu trec nimic, n-o sa dea mai nimic.
Ati avut astfel de experiente?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cand am facut asigurarea mi s-a spus ca voi primi ce am avut, adica daca mi s-a stricat mobila de pal - de pal primesc, nu zambila de apa, cum am eu chef acum.

Pentru toate bunurie si imbunatatirile a fost facuta lista cu valoarea asigurata, nefiind necesare facturile doveditoare.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

La bunuri nu stiu sa zic, ca nu am asigurare. Dar cu parchetul am patit-o de 2 ori, intai mi-au facut ei o propunere de despagubire. Eu am luat legatura cu meseriasi, mi-am cautat materiale, tot-tot si le-am facut un deviz extrem de detaliat pt inlocuirea parchetului. Pana si curatenia de dupa am prevazut-o acolo. Mi-au dat foarte aprope de suma pe care am solicitat-o. Ar trebui sa fie similar si la mobila...adica mergi prin magazine, cauta ceva cam ca ce-ai avut, si da-le pretul pt un obiect nou. Vezi ce zic apoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Deborah, meseriasii erau prin firma sau particulari, ti-au cerut cei de la asigurari factura de la ei?
Ti-am trimis PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Daca eu am probleme doar cu zugraveala, ca problema mea e in baie, mi se despagubeste ceva? Si cum, ca doar pentru curatat, tencuit, zugravit, nu chem firma, ci un meserias. N-as solicita despagubire, dar deja e a doua oara cand mi se intampla.

Mergi la inceput

Ba da Alma daca ai asigurare cheama-i sa-ti faca constatarea. Si eu in vara tot asa am avut doar tavanele afectate.
Le faci tu un deviz si le spui ca vrei sa faci lucrarea in regie proprie(faci un calcul cat ar costa materialele, cat ar costa un mester sa-ti repare tavanul si sa-l dea cu lavabila) si le trimti asigurarii, iar ei te despagubesc ( trebuie sa fie trecute sume normale nu umflate)altfel iti vor face ei calculele(au niste tabele, cu coeficienti, dar ceva tot vei lua.

dar vezi ca trebuie sa anunti evenimentul in max 24-48 ore de cand s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Ce firme de asigurari recomandati, care v-au platit daune pentru bunurile din apartament?

Mergi la inceput

Allianz Tiriac pana acum la ei am avut si cel putin acum ultima data, m-au despagibit integral pentru toata dauna, si avand in vedere ca a fost una maricica, m-am felicitat ca am avut asigurare la ei. Eu am fost multumita, m-au despagubit atat la bunuri, parte de zugravit si inlocuire parchet masiv asa cum am avut, eu aici ma temeam ca nu puteam sa-l recuperez si sa fiu nevoita sa pun laminat in loc, dar m-au despagubit la acelasi tip de parchet pe care l-am avut, deci practic cu ajutorul lor mi-am refacut camera din nou asa cum a fost.

Mergi la inceput