Icrele sunt de post?

Icrele sunt de post? | Autor: Mediajust

Link direct la acest mesaj

Mama s-a dus. Urmeaza pomenirile, si incepe postul.
Acum, la 9 zile, mi-am propus sa fac pomana intr-un loc in care nu se poate manca un pranz normal - ci doar un soi de bufet.
M-am gandit la cateva salate - vinete, cruditati cu maioneza vegetala, ciuperci umplute. Mi-a spus cineva ca icrele si fructele de mare sunt de post - este adevarat?
Orice alta sugestie mi-ar fi de ajutor. Deocamdata am minta intepenita.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

eu stiu ca icrele se pot servi in post, in zilele cand e dezlegare la peste, deci duminicile, in postul Craciunului.
Condoleante, nu-mi imaginez cum e sa suferi asemenea pierdere :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In general pomenile se fac sambata iar in postul craciunului e dezlagare la peste si sambata, deci vei putea oferi si icre.

Strict la subiect din cunostintele mele pestele, fructele de mare si implicit icrele NU sunt de post.

Condoleante

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Multumesc. M-am gandit eu ca nu se poate.
Explicatia "sursei" era absenta sangelui, care le-ar categorisi in afara originii animale.
Androix, deocamdata socotesc fix 9 zile, 21, 40. Dupa aceea, am inteles ca pot alege sambata.

Multumesc, Bruxinha.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

In primul rand, condoleante!
Icrele nu sunt de post (nu au ele sange cald, dar provin de la pesti, care au); in schimb fructele de mare sunt de post, fiind animale fara sange cald... Dar depinde si de preot, unii preoti romani nu le considera de post, in timp ce grecii si rusii da.
Pomenirile nu e musai sa le faci exact la nr de zile, se pot face si in sambata dinainte de implinirea lor (in afara de prima sambata, in celelalte e dezlegare la peste, deci poti folosi si icre si parjolute sau crochete de peste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunajr spune:

Condoleante!
Asa cum spune si Androix pomenile se fac in general sambata, iar in acest post se manca peste in fiecare sambata si duminica, plus in sarbatorile din cursul saptamanii. Deci e mai usor..se poate consuma peste, icre [plus mancaruri de post.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Condoleante!

Preotul nostru zicea ca s-ar putea manca icrele pentru ca nu sunt fecundate, iar fructele de mare sunt nevertebrate, dar totodata recunoaste ca daca intrebi un calugar iti spune ca nu sunt de post dar ca, vezi Doamne, ei au alte canoane.

Cred ca cel mai bine trebuie sa ne raspunda preotul care activeaza pe aici, pe forum.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Multumesc.
Nu pot amana pana sambata, pentru ca miercuri se fac 9 zile, ieri ar fi fost prea devreme (joi a fost inmormantarea), iar sambata viitoare este deja prea tarziu.
Am gasit alte doua variante de salate - am renuntat la ideea icrelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

stiam de la mama ca fructele de mare sunt de post ea stie de la un preot cu care a mers in pelerinaj la mormantul sfant pt ca sunt animale vii dar nu au sange cald asta a fost explicatia despre icre nu stiam nimic. acum aflu si eu

Mergi la inceput