Retete din bucatariile Asiei
ANTONESE SWEET AND SOUR STIR FRY
Aveti nevoie de:
- 1 pachet Asian Home Gourmet Cantonese Sweet and Sour Stir Fry
- 350g fructe de mare, peste sau carne, taiate in bucatele mici
- 2-3 linguri de faina de grau sau porumb
- 60g amestec legume congelate, dezghetate inainte de folosire
- 464g cubulete ananas ( pastrati ½ cani (110ml) zeama ananas si folositi 200g cubulete)
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
1. Dati carnea sau fructele de mare prin faina de grau si prajitile pana sunt rumenite. Puneti-le deoparte.
2. Amestecati pasta de condimente chinezesti, Cantonese Sweet and Sour Stir Fry, cu sucul de ananas; dati-i un clocot pentru 2 minute.
3. Adaugati mixul de legume sau ardei si ananasul; inabusiti pentru 3 minute.
4. Adaugati carnea prajita sau fructele de mare si amestecati bine. Serviti firbinte cu orez. Pofta buna!
Raspunsuri
llyna_b spune:
Prajituri orientale cu alune (70 buc)
Aveti nevoie de:
- 1 pachet Asian Home Gourmet Peanut Sauce Mix
- 300g faina alba
- 200g zahar pudra
- 150g unt nesarat
- 1 galbenus de ou, batut
- 3 linguri unt de arahide
Metoda de preparare:
1. Amestecati usor untul si zaharul cu mixerul la viteza medie 5-8 min. Usor adaugati cate o lingurita de galbenus de ou (asigurati-va ca inainte sa adaugati urmatoarea lingurita, cea de inainte a fost absorbita in compozitie).
2. Amestecand usor incorporati pasta de condimente, Peanut Sauce Mix, faina si untul de arahide.
3. Modelati in palme compozitia cat incape intr-o lingurita si puneti-o apoi in tava pentru cuptor (folositi hartie de copt). Coaceti la 170°C pentru 15-20 minutes sau pana capata o culoare maroniu aurie. Pofta buna!
http://www.asianhomegourmet-online.ro/reteta-Prajituri-orientale-cu-alune-%2870-buc%29-411.html
llyna_b spune:
INDIAN CHICKEN CURRY (Pui indian cu curry)
Pentru o experienta culinara, autentic indiana, serviti alaturi de orez biryani sau orez basmati fiert cu praf de curry.
Ingrediente:
- 1 pachet Asian Home Gourmet Indian Chicken Curry
- 3 linguri ulei vegetal
- 1 ceapa mare, taiata felii
- 2 cartofi taiati cubulete
- 350g carne de pui, taiata in bucatele
- 50g Asian Home Gourmet Coconut Cream Powder (amestecate cu 440 ml apa); sau 440 ml lapte de cocos sau lapte
Mod de preparare:
1. Incingeti uleiul intr-o cratita de teflon la foc mediu-mic. Adaugati pasta de mirodenii indiene, Indian Chicken Curry, si amestecati jumatate de min.
2. Adugati ceapa, carnea de pui si cartofii; amstecati pe foc pret de 3 min. Reduceti focul la mic; adaugati laptele de cocos si dati in clocot.
3. Acoperiti si lasati la inabusit pentru 30 de min. sau pana cand se inmoaie carnea. Amestecati ocazional. Pofta buna!
Alternativa: In loc de pui, puteti folosi carne de vita. Pentru un curry gourmet adaugati 3 linguri de piure de rosii (rosii tocate marunt)
http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indiene-indian-chicken-curry-345.html
llyna_b spune:
Bruschete Thailandeze (4-6 portii)
Aveti nevoie de:
- 1 pachet Asian Home Gourmet Thai Red Curry
- 250g muschi de vita, taiat bucatele mici
- 2 rosii mici, taiate cubulete mici
- 1 bagheta, feliata pe diagonala, apoi prajita
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1-2 lingri ulei
- 2 linguri parmesan ras pentru decorare (optional)
- bronze de busuioc pentru decorare (optional)
Metoda de preparare:
1. Marinati carnea in pasta de condimente thailandeze Thai Red Curry pentru cel putin 30 min.
2. Incalziti uleiul in tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa si prajiti. Adaugati carnea si prajiti pana se face bine. Turnati peste si rosiile cubulete si opriti focul.
3. Acoperiti fiecare felie de bagheta cu o lingura plina din compozitia tocmai preparata. Decorati cu branza si busuion. Serviti fierbinte. Pofta buna!
Alternativa:
Folositi orice alt tip de paine pentru a inlocui bagheta.
Pentru o aroma diferita, decorate cu branza mozzarella in loc de parmesan si coaceti bruschetele in cuptor cateva minute.
llyna_b spune:
nu asta era intentia, ci de a impartasi retete respective. pastele respective de condimente pot fi inlocuite cu orice alt brand.
mcoca spune:
Pai daca chiar vrei sa impartasesti retzete asiatice de ce nu folosesti sos de soia, sau sos de peste, care sunt bazice in bucataria asiatica?
"Retetele" tale le citeste orice pe plicul cu condimente.
Vicky si Printzesone