cum deschid o arhiva .dat?
Am nevoie de ajutor! Am urgenta nevoie de un dezarhivator pt arhiva .dat. Ma poate ajuta cineva cu o idee? Nici macar nu stiu bine ce sa caut....
Raspunsuri
xcineva spune:
Vorbim cumva de arhivele de conversatii pe messenger? Spune-mi mai multe despre asta, ca sa te pot ajuta
cgeea spune:
n-are treaba cu messu'....
Am cumparat un cutter plotter si programul aferent de prelucrare grafica (artcut) Ideea e ca nu pot scoate pe plotter ceea ce desenz in program... Aia de mi l-au vandut m-au ajutat ei intr-o parere (telefonic ) dar cica ar trebui sa gasesc nush ce intr-o arhiva de pe unul din cd-urile de instalare. Arhiva dat Si ca ar trebui sa deschid arhiva asta si dupa aia... mai vedem noi.... Nasol, nu? Eu deja-s in ceata...
ligia1112 spune:
Gea, daca fisierul .dat nu poate fi extras de programe ca Winzip sau 7-zip, atunci nu vei reusi cu un program normal, pus liber pe piata, ci sa identifici algoritmul de arhivere/codare a infomatiilor. Majoritatea producatorilor de software nu te lasa sa dezarhivezi .dat-urile, sa isi protejeze programele de hackeri.
marius spune:
E posibil sa mearga cu Winace
http://www.winace.com/
Ar trebui sa fie accesat prin intermediul aplicatie de pe CD. In mod normal nimic nu este pe CD fara sa fie tangibil.
Daca vrei, eventual trimite-mi fisierul pe mail mariuspernes@gmail.com sa ma uit la el.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cgeea spune:
Am facut-o de oaie
Imi cer scuze, nu e .dat , e .cab
Mie asa mi-a zis “consilierul tehnic” de la firma care mi-a vandut toate treburile alea si eu nu am mai verificat, imi cer scuze.
Oricum , problema ramane
ligia1112 spune:
Daca folosesti Win XP, Vista sau 7, atunci sistemul de operare ar trebui sa recunoasca fiserul automat, faci dublu click pe el si vei vedea continutul ca si cum ar fi un folder. Fisierul .cab asta si e, de fapt, un "bibiloraft" de fisiere (.cab vine de la "cabinet file"). Daca ai Windows 2000/98/NT/etc, atunci ai nevoie de un software, fiindca nu e inclus in sistemul de operare.
Dar m-am mai gandit la ceva: software-ul ArtCut este compatibil Win XP sau unul anterior si tu poate ai Win 7...
marius spune:
Ar trebui sa mearga si pt cab. De asemenea WinRar dar WinAce e mai puternic.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cgeea spune:
e drept ca eu am win7, dar am spus asta istetilor de furnizori...
o sa incerc cu WinAce... wish me luck.....
cgeea spune:
am vorbit din nou cu furnizorul... cica imi trimite alt cd, ca nu e normal sa nu pot deschide arhivele alea.... timp si energie cheltuite de pomana... Va multumesc mult tuturor.
ligia1112 spune:
Tot eu... Dupa putina cercetare am vazut ca sunt doua tipuri de fisiere .cab: unele ale lui Microsoft (despre care iti explicam eu si Marius) si unele InstallShield. Cele din urma pot fi deschise de catre programul Setup al aplicatiei, dar daca nu il poti rula ai nevoie de i6comp. Deci e o veste buna ca se poate extrage, doar ca destul de anevoios: http://www.myplc.com/sony/i6comp_howto.htm. Dar daca e nevoie...