Stie cineva ceva de complexul Greencity?
De ceva timp ma interesez de achizitionarea unei case la curte, avand in vedere ca vine si bb 2 anul viitor iar noi stam la 3 camere; nu dispunem de multi bani, totul se face prin credit, asa ca am gasit ceva ieftin in complexul Green city; in principiu mi-a placut ideea, am vizionat casele, dar inca stam in cumpana daca sa ne orientam spre acolo sau nu;
ma intereseaza daca locuieste cineva acolo sau a vizitat complexul, ce parere aveti, merita sa locuiesti acolo?
Raspunsuri
Bee spune:
Eu stiu zona si vad casele cumva de pe sosea. Nu-mi plac. Sunt patratoase si inghesuite. M-ash mira sa arate chiar ca in prezentare. Zona e cam uratzica (sere dezafectate, diverse hangare si cladiri agro-industriale demolate/daramate sau functionale pe malul Argesului).Oarecum vis-a-vis de complex e o fabrica mare (din cate stiu eu se fac profile de termopan). Eu stau la vreo 10 km mai spre Giurgiu. Si nu m-as muta niciodata intr-un complex ca acela. Dar poate ar trebui sa-l vezi cu ochii tai sa nu crezi ca-s eu rau intentionata.
adialex spune:
Bee, am vazut casele; si sotului i se par uratele, si fara pic de intimitate; mie imi plac, imi place ideea de cartier; suntem in discutii contradictorii acum, si incercam sa aflu si parerea altor persoane, sa vedem avantajele si dezavantajele unui astfel de complex;
multumesc pt raspuns!
marutzu spune:
adialex eu stau in calugareni ma interesa daca stii cumva daca s a deschis gradinita in green city si eu trec pe acolo aproape zilnic dar au un nene de paza la poarta care nu te prea lasa sa intri ma gandeam la gradi pt marutza ca la noi nu avem decat gradi de 4 ore si nu o primeste decat la 4 ani jumatate iar ea are doar doi ani jumatate
Bee spune:
Marutzu, inseamna ca suntem vecine. Fii-mea merge la gradinita de 4 ore si l-ar fi primit si pe mijlociu cand inca nu avea 3 ani, dar am renuntat eu, din anumite motive. Din toamna, cand va avea micuta ta 3 ani, sigur o vor primi (sunt putini copilasi la grupa mijlocie/mica, care sa frecventeze gradinita regulat).
adialex spune:
Marutzu, am vazut si gradi; domnul care ne-a prezentat complexul ne-a lasat sa aruncam un ochi si la gradinita; arata f bine, si am vazut si copilasi micuti acolo, cred ca ai sanse pt fetita ta; am inteles ca este gradinita de stat;
succes!
marutzu spune:
gradi la 4 ore nu imi prea convine am eu asa o kestie ce dumnezeu fata mea abia pe le ora 10 dim nu mai este morocanoasa si la 12 ar trebui sa o iau de la gradi...scuze ca scriu off topic multam de raspuns cu green city zilele astea ma duc sa ma interesez daca mai au locuri poate o primesc si pe marutza stiam ca e de stat dar nu stiam ca s a deskis. vecinica mea eu mi s mai noua in sat mutata aici acu 3 ani
danutz spune:
Stirea asta a fost extrem de mediatizata:
www.money.ro/bucsaru-a-cerut-insolventa-green-city-pentru-ca-nu-s-a-inteles-cu-cec-bank_818086.html" target="_blank">green city
Din ce inteleg eu, complexul se construieste cu bani din credit. Dezvoltatorul a cerut refinantarea creditului, CEC-ul nu a fost de acord, deci cresterea costului banilor impumutati duce automat la cresterea preturilor.
Ca sa se evite asta, dezvoltatorul a cerut reorganizarea judiciara care este primul pas spre declararea falimentului.
Mie una nu-mi miroase a bine, cred ca dezvoltatorul nu mai are bani sa termine ce a inceput si nici nu prea poate sa acceseze alta finantare.
roxycod spune:
Green City a iesit din insolventa.
Recunosc ca si pe noi ne-a speriat putin respectiva stire, insa am mers inainte si la sfarsitul lui aprilie ne-am mutat in Green City.
Am vandut apartamentul de 3 camere de la bloc (era in Dristor) si nu am absolut nici un regret. Imi place tare mult interiorul si ne-am schimbat complet stilul de viata. Am ajuns - culmea - chiar sa alerg seara prin padurea din interiorul complexului...eu care n-am avut in viata mea treaba cu sportul! De abia astept sa se termine ziua de munca sa ma reintorc acasa. Este o adevarata comunitate acolo, comparativ cu Dristor unde nici vecinii de pe etaj nu-i cunosteam.
Desigur, sunt si inconveniente: casele arata la exterior destul de nasol din cauza lipsei acoperisului, distanta intre case este foarte mica, curtea la fel. Dar oricum nu se compara cu ceea ce am trait pana acum la bloc. Si sa fim seriosi, la pretul respectiv se vand apartamente cu 4 camere in blocuri din anii '80...Distanta de oras poate fi o probleme, insa am experimentat si varianta microbuzului si credeti-ma, se poate!
Asadar ma felicit pentru decizia de a ne muta acolo. Sa vedem totusi daca o sa mai am aceeasi parere peste vre-un an sau doi.