Plange doar cu mami

Baiatul meu are 3 ani si 9 luni si merge din septembrie la gradi, program normal; s-a adaptat fara probleme si nu a plans deloc pana acum vreo 2 saptamani cand a inceput sa planga dar doar daca il duc eu la gradinita....cand il duce sotul meu e f vesel copilul..ba chiar mi-a zis ca nu mai vrea sa il duc eu dimineata pentru ca plange si vrea sa il duca tati; evident, nu vrea sa imi spuna de ce plange dimineata cu mine.
mentionez ca nu s-a schimbat nimic in relatia mea/noastra cu copilul, stau cu el (nici mai mult nici mai putin ca inainte, de la 5 la 9 seara cand il culc-la culcare ma vrea doar pe mine, la baita la fel), in week-enduri iesim, ne jucam...la fel, in casa atmosfera e destinsa, nu exista certuri sau alte drame..si totusi..daca il duc eu plange..iese din casa bine dispus, vesel, e ok cand il schimb acolo, dar cand sa plec imi spune" mami, fa-mi ceva ca ochisorii mei s-au suparat si vor sa planga"..i se inrosesc si ii dau lacrimile.
sfaturi cum sa fac sa il pot duce dimineata si sa il las vesel?
meg,

Raspunsuri

denizel spune:
Vaaai, Meg, baietelul tau are aproape 4 ani??? Parca ieri erai insarcinata... :).
Eu cred ca, intre a fi la gradi si a sta cu tine, Matei prefera a doua varianta. E normal, e tare micut pana la urma :).
Poate ca ar fi bine ca, pentru un timp sa-l duca doar tati la gradinita.
Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

megbeng spune:
eeeei, mai e lume pe forum care ma tine minte...
da, l-a dus tati la gradi o saptamana intreaga, azi am zis sa il duc eu...copilul m-a avertizat: "daca ma duci tu am sa plang!" , dar am zis sa insist totusi; iata insa ca nu am obtinut nimic..m-a enervat si tonul insinuant al ingrijitoarei: vai, dar ce se intampla totusi cu matei?"...na, e rasfatat, ce sa fie, zic eu....
apoi m-a luat si educatoarea in colimator sfatuindu-ma sa imi petrec mai mult timp cu el...mai, eu totusi stau cu el, termin serviciul la pranz, nu ca tati la 7 seara...acum nu pot nici sa ma las de meserie si sa devin casnica; cat stam impreuna coloram, citim povesti, construim, ne jucam cu trenuletul thomas, etc, etc..stau ACTIV cu el
meg,

denizel spune:
haha, "ce se intampla totusi cu Matei?" :)))))
Meg, trebuia sa raspunzi: Matei creste si isi da seama ca e mai bine sa stea cu mine decat printre neste cucoane care se minuneaza ca un copchil de 3 ani prefera compania mamei in loc sa le prefere pe dumnealor .
P.S. foarte bine ca Matei e rasfatat!!!! Asa trebuie sa fie orice copil din lumea asta :).
Before
After

CorinaDani spune:
e foarte interesant modul in care pune baietelul tau problema : nu el se supara, ci ochisorii lui; l-ai intrebat in joaca, de ce crede el ca se supara ochisorii si ce ar vrea ochisorii sa faci tu, astfel incat sa nu mai fie suparati ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

denizel spune:
Citat: |
.mai, eu totusi stau cu el, termin serviciul la pranz, nu ca tati la 7 seara...acum nu pot nici sa ma las de meserie si sa devin casnica; cat stam impreuna coloram, citim povesti, construim, ne jucam cu trenuletul thomas, etc, etc..stau ACTIV cu el |
Pai tocmai de asta plange cand se desparte de tine

Tati petrece mai putin timp cu el si probabil ca baietelului nu ii e greu sa se desparta de tati si sa ramana la gradi.
Before
After

megbeng spune:
corina, ochisorii lui ar vrea sa stau si eu la gradi..iar matei, am eusenzatia, incearca sa se tina tare dar nu poate...azi imi zicea:" fa-mi ceva sa nu mai plang!"..am incercat si sa il iau in brate sa il pup, si sa fiu mai ferma, sa ii spun ca e barbat, etc..nu inteleg de ce dupa 2 luni de gradi a inceput sa fie mai melancolic..restul copiilor au plans la inceput, apoi s-au obisnuit, la al meu..taman pe dos e situatia!
oricum ,partea buna e ca imediat ce plec se linisteste si isi vede de joaca
meg,

Alexa Ioana spune:
meg, mai multa lume isi aminteste de tine :)
si alexa mea exact asa a facut. toata cresa si aproape toata grupa mica a trebuit sa o duca sotul meu la gradi. daca se intampla sa o duc eu (au fost vreo 2 sau 3 exceptii), plangea. cand o ducea tati, era super ok. vesela, abia astepta sa mearga la copii, la joaca.
motivul a fost clar de la inceput: ii era mult mai greu sa se desparta de mine decat de tati. cu toate ca sotul meu e un tata minunat si are o relatie extrem de buna cu alexa. dar mami e totusi...mami succes in continuare!
edit ca imi dau seama ca nu am dat nicio idee. e pentru ca ... habar n'am ce sa zic. noi nu am incercat sa gasim o solutie. am lasat'o pe ea sa hotarasca, in ritmul ei, cum ii e mai usor. ma bucur ca programul joburilor ne'a permis sa facem asta, si a putut sotul sa o duca...
sper sa gasiti o solutie cat mai usoara pentru matei.

denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui megbeng am incercat si sa il iau in brate sa il pup, si sa fiu mai ferma, sa ii spun ca e barbat, etc.. meg, ![]() ![]() |
Meg, eu nu cred ca e bine sa-i spui ca e barbat, ca barbatii nu plang etc. El e doar un copil care are o problemuta si reactioneaza cat se poate de normal :).
Este grozav ca la varsta asta iti poate spune exact ce simte

Ar trebui ca el sa vada ca ii intelegi problema. Nu cred ca il ajuta daca ii ceri sa se stapaneasca, indicandu-i tiparul barbatului care isi tine emotiile sub control. Emotiile tinute sub control nu prea fac bine :).
Before
After

Gabrielama spune:
Meg,
banuiesc ca Matei este mai atasat de tine decat de tatal lui. Gresesc?
Atunci de aceea ii este mai greu sa se desparta de tine la gradinita, decat de tatal lui.
Si daca, parca ieri erai insarcinata... Pfuui, ce trece timpul!

ralcat spune:
Meg, cu rabdare, cu iubire, cu multa multa rabdare.
Si al meu, intregul an trecut, in primul lui an de gradi ... la fel imi facea, doar ca el facea la fel si la mami si la tati. Incepea de la prima ora cu "mami, tu stii cat te iubesc?" continuand cu "mami, nu vreau nici o jucarie, nici ciocolata, numai sa stau cu tine, stau sub biroul tau" ... si terminand cu plans juma din drumul spre gradi. Nici nu-mi vine sa cred cat de relaxata sunt acu, ca ma intreba dimineata, de ce nu e gradi azi, ca el vrea la gradi. Dar ... anul trecut Doamne ce tragedie a fost, din septembrie pana in iunie numai asa mergea la gradi, plangand si suparat. El plangea pe drum spre gradi, io mergeam plangand spre munca ... ca-s mama dura si chinui copilu.
Noi am incercat asa: sa-i explicam ca il iubim si chiar daca mamai e departe de el ii lasa un pupic special pe nasuc care sa-i fie aproape, sau un plush pe care si l-a ales el si care primea instructiuni de la mami sa apere baiatul de plansete, sau mergeam spre gradi facand tot felul de giumbuslucuri, concurs cine sare peste dale, cine face pasul mai mare, mai mic, mai nu stiu cum ... ca sa uite unde merge din fuga jocului. Ii explicam ca mami si-a putut alege un job simpatic pentru ca a invatat bine la scoala... si ca gradinita e baza scolii ... dar sincer, pana nu a venit la el clickul ca e fain la gradi ... noi aveam senzatia ca vorbim pentru noi mai degraba decat pentru copil.
Dar fiecare copil are ritmul lui, si iti doresc si ii doresc, ca al tau sa se adapteze mai usor.
Succes
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu