cumparaturi pe eBay?

cumparaturi pe eBay? | Autor: EllaX

Link direct la acest mesaj

In cautare de cadouri frumoase si in limitele bugetului, am ajuns pe eBay. Am vazut acolo lucruri care ar face-o fericita pe fata mea si lucruri pe care mi le doresc de mult, la niste preturi incredibil de mici.

Mecanismul licitatiei il inteleg. Ce nu stiu este:

- cum se plateste
- daca se plateste cu cardul (am card de pe care se pot face si plati in valuta, de la Banca Transilvania), comisioanele sunt cam mari. Cum se poate plati altfel, ca sa fie comisioane mici?
- costa mult transportul? Adica, spre exemplu, din UK (tara lu' Fifi si a Floricelelor ), cam cat costa transportul unui colet de 1-2 kg?

Ma intereseaza tot felul de amanunte despre cumparaturi pe eBay si plata lor. Daca aveti experienta cu asa ceva si va faceti un pic de timp, va rog sa-mi povestiti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

pot doar sa iti spun ca sotul meu are card la transilvania si nu i a fost acceptat o sa incercam cu cel de la bcr si te tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

plata cel mai sigur o faci prin paypall. dealtfel este singura modalitate de plata acceptata de toti vanzatorii. iti facont pe paypall.com si platesti asa. e si mult mai sigur.
nu toti vanzatorii accepta sa livreze in Romania, de obicei scrie care e de acord sa livreze international si scrie costul tranpsortului. costul transportului difera foarte mult nu stiu in functie de ce. adica am primit pachete cam de aceeasi greutate la costuri diferite, diferentele fiind chiar semnificative. asa ca cel mai bine ii dai inainte de a licita mesaj vanzatorului si il intrebi care este costul transportului.
pentru pachetele valoroase cere transport international signed- e un fel de confirmare de primire, te costa cu 4 lire mai mult. de pachetele pe care le-am comandat normal fara confirmare se pare ca s-a bucurat posta romana, adica din 4 pachete daca am primit 2 m-am declarat fericita...in conditiile in care aveam dovada ca pachetul a fost expediat.
nu inteleg la ce comision te referi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Am auzit si eu de Posta Romana care face subit Alzheimer cand vine vorba de coletele altora...asa ca evit.
Ce idee mi-a venit mie, nu stiu daca se aplica si la tine: Caut pe ebay.co.uk, notez ce produse doresc, iau legatura cu o ruda stabilita acolo. Eu ii pun banii intr-un cont, el mi le trimite prin prietena sa.
Cam incalcit, dar macar sigur :(

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Popmelinda spune:

eu am cupratat 2 produse anul asta de pe Ebay si totul a fost ok. Iti zic cum am procedat: trebuie sa ai paypal (neaparat), m-am uitat la feedback-ul vanzatorului sa aiba multe produse vandute si feedback-ul sa fie 100%(pentru a evita neplacerile), i-am scis un mesaj prin care l-am intrebat daca trimite produse in Ro prin firma Crespocom (e cea mai ieftina firma de curierat UK-Ro care am gasit-o si care aduce coletul la usa nu se complica cu posta romana)

daca mai ai intrebari iti raspund cu placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Noi cumparam destul de des de pe ebay, lego pt fiul meu, tocmai l-am cumparat din SUA, parfumuri, rochii, palton, brose pt mine, diferse chestii pt calculator isi ia sotul, multe, altele.

Noi avem Master Card la Transilvania, nu am avut probleme. Trebuie sa ai setata o limita de tranzactionare zilnica ca sa poti plati (zice sotul).

Toate pachetele au sosit, cu exceptia unei chestii minore din UK, dar i-am scris vanzatorului si ne-a trimis produsul din nou (ceva pt calculator), fara sa mai platim, spunea ca rezolva el cu posta engleza, el avand dovada ca a trimis.

Eu mereu cer fara confirmare de primire, doar daca nu accepta vanzatorul, daca nu e de acord nu am ce face, daca vreau produsul. De multe ori am intrebat daca nu se poate sa fie mai ieftin transportul (asta in situatia cand mi se parea f.mare) si in general am primit reduceri. Poti sa intrebi si asta...De ex acum pt lego am platit 53 de dolari transportul, dar erau mai multe cutii mari si grele asa ca nu am comentat.

Fetele te-au sfatuit f.bine, plata cel mai sigur o faci prin paypall. Asa platim si noi, nu platim nici un comision la tranzactii! Vanzatorul plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

E ieftin si sigur, comanda fara griji. Cit despre costurile de livrare, ele apar de obicei daca alegi tara de destinatie (unele produse nu se livreaza in Romania, acolo n-ai ce face).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu comand de pe ebay.co.uk , am gasit lucruri tare faine acolo. Pana acum n-am avut nici o problema, am comandat rochii, cosmetice, chiar si pantofi (2 perechi, ambele cu toc de 10, in acelasi plic).
Transportul cel mai mare l-am platit la pantofii astia, ca erau 2 perechi si mi-a trimis si signed for. A fost cred ca 10 lire transportul.
Plata prin paypall, trebuie sa iti faci si acolo cont. Cel mai simplu este sa intrebi la banca de unde ai cardul daca poti plati si pe ebay.
Sa te uiti intotdeauna la feedback-ul vanzatorului si la cat are vandut, nu-i problema daca are feedback 97% si are sute de vaznari lunar spre exemplu.
La cei care nu au trecut pretul de transport pana in Romania trimite-le mesaj si intreaba-i cat costa. Poti sa si negociezi pretul.
In general nu costa mult, depinde si ce cumperi, eu la cosmetice (mici, nu parfumuri sau sampoane) plateam 2 lire, 3 max, la rochii 2-4-5 , depinde, ca multi vanzatori "traiesc" din posta si nu din obiectul pe care il vand.

Spor la cumparaturi!

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Sunteti grozave! Cred ca m-am lamurit, in parte!

Rezumat:

- plata prin paypall e cea mai sigura (de investigat, ca nu stiu ce si cum, dar invat si ma descurc)
- feed-back-ul vanzatorului trebuie avut in vedere (asa ma feresc de tzepe)
- intreb vanzatorul daca trimite si in Ro
- intreb cat e costul transportului, eventual incerc sa negociez. De incercat Crespocom, daca se poate
- de dorit: transport international signed, macar pentru lucruri pretioase
- e o idee sa rog pe cineva din uk sa-mi cumpere ce vreau, apoi sa-mi trimita!
- MasterCard BT am si eu, deci ar trebui sa mearga (n-am probat plati in valuta). Mai trebuie sa vad ce-i cu limita de tranzactionare zilnica. Si sa-mi pun niste bani in cont.

Multumesc frumos! Daca mai am intrebari, revin. Las subiectul deschis si gata de alte detalii/experiente personale in ale cumparatului pe eBay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenaA spune:

eu is mare fan ebay ... dar la mine e mai simplu ca sunt in uk.

paypal e obligatoriu

de expediat la adresa cuiva de aici ar fi cel mai simplu (la paypal cand platesti alegi adresa pt delivery - eu de ex aleg adresa de la munca decat cea de acasa, la fel poti pune adresa prietenilor de aici), cand aduni ceva iti fac prietenii un pachet cu crespocom.

taxele de expediere le pune vanzatorul cum vrea: egale cu cele de la posta sau mai mari sa isi acopere costul plicului, drumul lui pana la posta, etc.
Vanzatorul plateste procent la ebay din ce castiga si deci daca vinde ceva de 10 lire + 5 taxe postale plateste comision la cele 10 lire; pe cand daca vinde ceva de 3 lire si 15 posta plateste comision la cele 3 lire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

N-ai treaba cu moneda cardului; paypal iti converteste din lei, in ce valuta vrei tu, in extras iti va aparea cursul de schimb, care e cursul bancii. Eu am card in lei, Visa Electron. N-are banca nici o treaba cu ebay sau cu paypal. Daca scrie Visa sau Mastercard pe el ai ai bani in cont, e complet de ajuns.

Eu una nu m-as complica sa fac transfer intr-un cont din UK. Am incercat o data si mi-a iesit pe nas - atunci am aflat ca UK nu functioneaza cu IBAN!

Mergi la inceput