Mamici din Grecia - Un An Nou Fericit! (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna frumusicelor,
Am aterizat la Campina unde al meu mi a pus wifi astfel fiecare cu calculatorul lui
Tocmai m am intors din Buc unde au fost niste zile splendide
Va pup frumuselelor si invatati va copilasii cu magia Craciunului(nu va luati dupa altii
Goana dupa cadouri ,colindele,brazii impodoboti ,neaua ce cade...nimic nu i mai frumos pe lume
De miine imi fac bradutul aici la Campina ....ador admosfera asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Buna frumusicelor,
Am aterizat la Campina unde al meu mi a pus wifi astfel fiecare cu calculatorul lui
Tocmai m am intors din Buc unde au fost niste zile splendide
Va pup frumuselelor si invatati va copilasii cu magia Craciunului(nu va luati dupa altii
Goana dupa cadouri ,colindele,brazii impodoboti ,neaua ce cade...nimic nu i mai frumos pe lume
De miine imi fac bradutul aici la Campina ....ador admosfera asta.

Ca bine la zici !
Asteptam si in Bucuresti zapada
N-ai dat si tu un semn ca esti in bucuresti. Tare as fi vrut sa ne intalnim.

Fetelor, nici eu nu mai am rabdare, cred ca w-e-ul viitor imi fac si eu bradutul. Deocamdata il tin desfacut neimpodobit ca sa se obisnuiasca mandra cu el. Si bine am facut ca in primele zile de nu a tras de el...

Larisa, asteptam vesti !
Fetelor, va urez sarbatori fericite alaturi de puiutii vostri scumpi si dragi, dar mai intru sa vad ce faceti, nu scapati voi de mine

In ianuarie vin si eu in Atena.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

neatza fetelor,ce faceti?pe unde umblati?
haideti la cafelutza..deci e oficial,nu plecam de sarbatori in tara,vom merge de paste .aseara am mers in jumbo,am luat decoratii pt craciun,am mai pus in brad,pe usa...la noi de 3 zile e ger,in toata regulaau fost si cateva tentative de ninsoare,dar sincer chiar imi place frigul asta..

azi fac o supa de pui+fasole verde scazuta si poate coc niste vinete si fac si o salata
voi ce noutati mai aveti?ce va fac bebei?
va doresc o zi buna,si va astept la cafelutza!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Geia!
Stie cineva o reteta buna de kourabiedes? Cu secrete, etc. ca sa-mi iasa minunate?
Sunt inscrisa la birou la un cookie exchange pt sarbatori si nu vreau sa ma fac de rusine. Ca sa nu mai spun ca trebuie sa fac minim 84!
Va multumesc anticipat!
Euxaristww poly! Filakia apo to Canada!

Alma & Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

Poftiti la o www.hotgift.ro/cms/images/produse/thumbMediu_1gt1emcana%20cafea.jpg" target="_blank">cafeluta fierbinte, ca pe frigul asta merge ca unsa!

N-am mai scris de 100 de ani, nush ce am, insa am avut si treburi si n-am nici o stare prea buna, n-am nici un motiv special, asa, sunt doar in butoi. Ei, o sa-mi treaca.

Mamitza_alex, deci nu mai plecati. Si noi vom merge de Paste in Ro, prima data cu bebe. Cat despre kg in plus, eu sunt praf, DAR, am zis ca nu mai merge asa si m-am paucat de aerobic, ma duc 4 zile/sapt cate o ora. La un prieten al sotului a dat rezultate f bune, asa ca era cazul sa-mi mai misc si eu fundul mare la ceva sport. Cat despre copilul perfect, pentru fiecare dintre noi copilul ei e perfect, ca am fost eu mai norocoasa sa fie Stelios mai cumintel, asta e altceva!

Anouk3, voi sunteti ok? Sper doar sa fii ocupata cu curatenia generala, dupa cum ziceai. Analize ai facut? Esti ok cu ametelile tale? Pupam Nick-ul cel frumos.

Carmaw, ce frumos tre' sa fie la Campina cu zapda si atmosfera de sarbatori de la munte. Sa ne trimiti si noua de acolo putina mireasma de brad si cozonac cald.

Ertina, te asteptam dupa sarbatori aici in Grecia, ca de cand esti in Ro, ai cam uitat de noi.

Alma, bine ai venit pe la noi! Uite www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13723/KOURABIEDES-si-MELOMAKARONA/" target="_blank">aici 2 retete de kourabiedes si melomakarona, eu am facut multe dintre retetele dnei. Theodora si au iesit excelente. E o foarte buna bucatareasa, ceea incerc sa devin si eu. Mult succes la concurs si poate intri sa ne spui ce-ai facut. Sarbatori fericite si numai bine de pe meleaguri elene.

Noi suntem bine, am decorat casa si bradul de Craciun, am luat ceva cadouri, dar mai avem inca de luat, ne pregatim usor-usor de sarbatori. Am fost si la controlul de 6 luni, suntem ok, am facut si vaccin, nici n-a clipit Stelios la vaccin, eu nu pot sa inteleg cum de nu-l doare deloc, o fi din cauza de pulpane grase.

Va pupam si va dorim o zi frumoasa si insorita.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna ziua si de la noi. Sper ca nu ne-ati sters de pe lista ca n-am disparut de tot!
Eu am fost (si mai sunt) intr-o stare de genul.. Christmas blues si n-as vrea sa va dau si voua. La mine e ceva mai special Craciunul.. acum doi ani am pierdut-o pe mama chiar in noaptea de Craciun si de atunci cand se apropie sarbatorile mi se pune un nod in stomac. Am sperat ca de data asta o sa fie mai bine ca vor fi primele sarbatori ale lui Nicolas, am facut deja bradutul si visam deja la colinde in jurul bradului, cadouri si hlizeala piticului. Dar.. soacra mea este in spital in Atena si trebuie sa se opereze la inima sambata. Deci undeva saptamana viitoare vom merge in Atena si stam pana iese din spital (sa speram ca macar de Anul Nou o sa fim acasa).
Dar hai sa las toanele triste pentru mine. Asa cum am zis, am facut bradutul, iar lui Nicolas i-au iesit in sfarsit cei doi dinti de sus dupa o perioada crunta de maraiala. A mai avut un acces alaltaseara cand a facut ca toate animalele pana sa adoarma. De la conopida! Asa ramanem numai pe brocoli. Azi i-am dat si un pic de galbenus in mancarica si sper sa fie ok.
Mi-au venit si lucrusoarele comandate de la Mothercare. Sunt asa incantata! I-am luat sac de dormit, o paturica de fleece, maaaare si moaaaale, canita, body-uri, salopete de somn.
Theo, felicitari pentru aerobic!! Cat eram in Ro, mergeam relativ regulat si-mi placea foarte tare. N-aveam nevoie sa slabesc, dar ma simteam tare bine. Daca mentii ritmul de 4 ori pe sapt si o dieta rezonabila, slabesti garantat! Mentinutul la greutate este beleaua cea mare.
Ma bucur ca Stelios este bine si nu plange la vaccin (la noi urletele mari sunt cu cantaritul si masuratul, nu cu intepatura in sine). Pozici mai ai cu el? Sta bine in fundulet? Ce i-ai mai dat de papa?
Alex, ce mai face Bya? Tu esti bine sau esti si tu in butoiul cu melancolie?
Carmaw, zapada! Ma bucur ca esti bine si ai intrat in spiritul Craciunului.
Ertina, vii in Atena ca sa ramai sau just visiting?
Almy, eu sunt bucatareasa lu' peshte, deci nu te pot ajuta. Chiar vroiam sa cer si eu reteta de melomakarona, dar mi-a dat deja Theo.
Va pupic acum si mai intru pana plec. Off, nu ma lasa Nicolas. S-a facut un mic monstrulet! Da' e monstruletul meu drag!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Multumesc mult, multumesc si pt primire si ma bucur ca v-am "descoperit". Eu sunt din familie de greci stabiliti in Romania pe la 1900, am crescut in Romania, dar am locuit si in Grecia dupa revolutie. Insa cu tronc mi-a cazut un romanas neaosh care avea si ganduri de emigrare in Canada, asa ca pe scurt, asta-i povestea mea :-)

Sambata noapte ma pun la copt kourabiedes. Ma gandesc ca trebuie sa fac cam 3 portii, ca din 500 gr faina iti ies cam 30, stie cineva? Va trimit poze cu rezultatul.
Nu e un concurs, e o idee care mi-a placut tare mult, fiecare face prajiturele in casa, si aduce pachetele cu cate 6 pt fiecare persoana care s-a inscris. Astfel de sarbatori ai varietate, noi suntem 14, deci voi avea 14 feluri de fursecuri/prajiturele. Singura conditie e ca trebuie facute in casa, deci cred ca vor fi bune toate! Plus ca trebuie sa spunem din timp ce pregatim, ca sa nu existe dubluri.

Ma duc sa mai citesc din urma, ca sa va "cunosc" un pic

Alma & Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

salutare fetele!!ce faceti?eu sunt un pic trista..dar ascult colinde mai plang si de viata merge mai departe..!!

anouk3,pupici lui nick si tie si nu mai fi trista,sanatate soacrei tale!!
theo,pupici lui stelios,bravo ca te-ai apucat de aerobic,am zis ca la anu ma duc si eu la sala,ca nu se vede nimic din ce fac acasa,bine ca acum nu mai fac nimic de ciuda.
eu azi i-am luat cadou byei de mos,haine jucarii,cateva cadouri pt copii unor pieteni si cam atat.de luni ma apuc sa fac curatenie,spal perdele,geamuri etc..la noi e ger,ieri si azi a plouat de dimineatza.o seara buna fetelor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna sa va fie inima, fetele!
Almy, cam asa si cu neamul meu: veniti din Grecia pe la 1900 ca se traia tare bine pe atunci in Romania si dintr-o conjunctura nefericita au ramas si i-au jupuit comunistii de absolut tot. In baza originii am si reusit eu sa-mi iau cetatenia greaca.
Hai, mai Alex, nu mai fi trista . Plimba-te mult cu Bya si nu mai asculta colinde daca te intristeaza. Fii barbata!
Noi deja facem planuri pentru Atena offfff. Deja nu-mi mai arde sa fac nimic prin casa cand stiu ca n-o sa ma bucur de ziua de Craciun. Mi-e si putin groaza de drumul pana in Atena ca-i lung tare si o sa faca Nicolas ca trenu', mai ales ca s-a facut ca un viermisor. Se misca non stop. In sfarsit, sa fie soacra mea bine si le-om trece pe toate.
Pupam pe toate si.. gingal bels, gingal bels, gingal ol da ueeeeeeei!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune, Pozici proaspete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

HO HO HO..salut grecoaicelor

Theo, felicitari ca ti-ai gasit timp pentru aerobic !..e mare lucru cu un bebe mic acasa . Multumim pentru titlul capitolului. N-am uitat de voi, insa sunt prinsa in febra sarbatorilor . Tare frumos e si in Bucuresti, a nins azi noapte si tot ninge. Intr-adevar e frig, dar in casa e tare bine. Stai la caldurica si te uiti pe geam cum ninge. Astfel simt ca vine craciunul pentru stelios cel cuminte. A mea inca plange la control..chiar daca doar ne masuram sau cantarim. E tare sperioasa.

Anouk, muti si multe imbratisari ca sa intri in atmosfera craciunului. Te inteleg perfect , si mama mea s-a dus la Doamne Doamne in urma cu 7 ani, exact pe 23 nov cand este si ziua sotului meu, deci iti dai seama cam cum imi vine sa sarbatoresc ziua sotului. Sanatate soacrei si mult succes cu operatia.
Cat despre conopida si brocoli sunt recomandate de la 8 luni, tocmai pentru ca stomacul bebeilor inca nu e atat de pregatit incat sa le digere, ele fiind destul de grele pentru stomacelul lor mic, cu toate ca au multe vitamine.
sa poarte nick lucrusoarele cumparate cu placere.

Almy, bine ai venit !!!

Te-as ruga sa ne povestesti mai mult despre tine. Am inteles ca ai crescut in romania. In ce limba iti vorbeau ai tai ? Ai facut scoala in rom banuiesc...Romana ai invatat-o la gradinitza, afara cu copiii, cum? Vad ca scrii perfect romana si sigur cred ca stii si perfect greaca. Chiar te rog sa ne povestesti cum au decurs la tine lucrurile..noi suntem cam in ceatza avand copii greco-romani ca sa le zic asa , trebuie sa ii facem sa stie ambele limbi la perfectie, daca se poate. Tu care limba o stapanesti cel mai bine, ma refer dintre romana si greaca..banuiesc ca acum stii f bine si engleza, locuind in canada. Cred ca te simti tare bine si te-a ajutat in viatza faptul ca stii 3 limbi. Sau poate mai multe ?
Succes la copt kourabiedes . Asteptam poze.

Mai intru pana de craciun sa va urez toate cele, insa pana atunci..spor la treaba

Mergi la inceput