Slow Cooker/ Crock Pot

Slow Cooker/ Crock Pot | Autor: giani

Link direct la acest mesaj

Tocmai am achizitionat o oala de asta, mi s-a parut buna rau ideea sa trintesc ingredientele in aparat, dimineata sa il pornesc, iar cind ajungem seara acasa, cina sa fie gata de servit. Am experimentat cu un chili si mi-a placut.Mai are careva experiente placute ori neplacute cu slow cooker-ul? Inca nu am cumparat carte de bucate, as fi mare amatoare de ceva retete favorite. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

in slow cooker am facut mincare de fasole verde cu carne, mazare cu carne am facut corned beef si a iesit f bun, cam atit am incercat deocamdata pt ca in afara de corned beef imi pierd rabdarea spre sfirsit cind trebuie sa pun ingroseala cu faina sa iasa sos de exemplu pina incepe sa fiarba faina mai trece o ora si ma enervez si o arunc pe soba in oala normala pina la urma 10 minute; dar am inteles ca se pot face tot felul in ea gemuri, dulceturi, budinci, fripturi; ma intereseaza si pe mine retete rapide si usoare.singurul lucru care nu-mi placea e ca daca o lasam peste noaptea imi mirosea toata casa toata noaptea a mincare si daca o puneam dimineata era gata doar seara cind deja eu nu mai maninc mincaruri "grele"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu fac in slow-cooker orice mancare gen tocanita. Numai ca ceapa o prajesc un pic inainte, la fel rumenesc si carnea un pic pentru ca se face mai greu decat legumele. Pun tot ce trebuie acolo si sunt libera sa fac ce vreau in loc sa stau la oale.
Mai fac in ea: sarmale/ardei umpluti, ribs-uri, dupa Thanksgiving, mi-a ramas curcan destul de mult, am scos carnea de pe oase, ai am pus oasele la fiert in oala, pentru 5-6 ore, si am adugat apoi carnea, si in final mi-au iesit niste racituri super, super, fara pic de gelatina, mai fac mancarica de fasole(folosesc fasolea fiarta cam pe jumate sau din conserva) si cu un pic de afumatura iese super. Asta vara am facut si dulceata de capsuni , doar ca am pus capsunile cu zahar de cu seara, au lasat suc, am fiert sucul ala pana s-a mai ingrosat si l-am turnat fierbinte peste fructele care asteptau cuminti in slow-cooker, le-am pus la 4-5 ore si mi-a iesit o dulceata foarte fina cu fructele relativ intregi !Acuma friptura, ham si din astea este foarte simplu de facut. Am incercat odata sa fac peste file, pe pat de legume. Am pus fel de fel de legume, deauspra pestele condimentat , bucatele de un si am setat la 3 ore(low), a iesit o bunatate !!!!
Trebuie sa fii inventiva cand folosesti oala asta dar este super oricum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Peste am facut aseara,fileurile le-am pus in oala sarate si piperate, am pus lamie taiata felii si sub fileuri si peste, busuioc si taragon- verzi si l-am lasat vreo 50 de minute, pe high. Am pus niste salsa deasupra si l-am mai lasat inca 10 minute. Delicios (tocmai am ras o portie in pauza de prinz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

am facut piftie! a iesit bestiala! am pus odata si jumate cita apa ar fi trebuit sa ramana la sfarsit si am lasat 8 ore - cind a fost gata am pus usturoiul si am strecurat

Mergi la inceput