De la ce varsta ati lasat copilul singur acasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Interesant este ca statisticile arata ca cc copiii din familii cu venituri mai mari si cu nivel de educatie mai ridicat sunt lasati singuri acasa intr-o masura mai mare decat cei din familii sarace si cu nivel de educatie scazut. Probabil pt ca cei dintai locuiesc in cartiere mai sigure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

www.direct.gov.uk/en/Parents/Yourchildshealthandsafety/Yourchildssafetyinthehome/DG_070594" target="_blank">ASA arata legea in UK. Vroiam sa ii arat si Larei ca nu prevede varsta de 12 ani dar si-a dat delete la raspuns.

In concluzie, daca copilul pateste ceva in lipsa parintelui poata sa aiba si 14 ani si tot adultul e raspunzator. Asa ca aici sunt parinti foarte stresati de asta, daca de ex da foc la casa accidental un copil de 12-14 ani (el scapand cu viata) tu ca parinte i-ai pus viata sub risc si esti pus sub acuzatie.

Al meu e f matur, se supune regulilor daca il las singur, si tot sunt terorizata si 30 min. Noroc ca acum stau linistita, e mama la mine.

exact de pe direct gov am pus si eu copy /paste...ca sa fie mai clar ce am vrut sa spun...

Parents can be prosecuted if they leave a child unsupervised ‘in a manner likely to cause unnecessary suffering or injury to health’ (Children and Young Person’s Act).
The most important factor to consider is how mature the child is. For example, it may be okay to leave a mature 12 year old alone, but not a 13 year old who is not mature.

The National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) advises that:

* children under the age of about 12 are rarely mature enough to be left alone for a long period of time

nu stiu cum a disparut tot postul, nu am dat delete.

Ideea e ca, cu toate ca legea e putin ambigua , se aplica. Fata unor vecini ai socrilor mei , 10 ani, se juca singura in gradina cu un furtun cu apa. Cred ca o fi suparat pe vecinii din stanga( asa banuiesc parintii, nu li s-a reprosat nimic) ..nu stiu ...cert e ca parintii au primit vizita social services + amenda. Copila nu a patit absolut nimic...poate s-o fi udat pe pantaloni.Dar in nici un caz nu s-a accidentat.
Si mai cunosc cazuri din astea cateva.

Sa nu crezi ca faceam referire la tine..de abia acum am citit ce ai scris mai sus.Ce ai spus tu de 45 min oricum nu mi se pare asa strigator la cer...dar chiar tu ai precizat ca nu vrei sa stie nimeni tocmai pt siguranta fiului tau. E un alt spect la care ma-am gandit si eu...nu se stie cine iti pune gand rau.
Dar oricum am precizat clar ca nu doresc sa conving pe nimeni ci ca doar ca asa vom proceda noi.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Stai linistita ca nu am crezut ca ai ceva cu mine, vroiam doar sa iti zic ca depinde de maturitatea copilului (asa cum ai citat si tu) si ca poti sa fi pus sub acuzare si daca copilul are 14 ani si se dovedeste ca a fost pus in pericol.

Mergi la inceput