PNEUMONIE?

PNEUMONIE? | Autor: ale_ro

Link direct la acest mesaj

Saluti fetele...Am fost sapt trecuta, joi, cu fete la pediatru..Cea mare(3 ani)tuseste de cand a inceput gradI.Se par ca era bronsita iar...Cea mica nu avea absolut nimic(a controlat-o si pe ea).Azi(luni) cand am mers la control...cea mare e bine, mai tuseste de 2-3 ori pe zi iar cea mica are pneumonie.Ea a inceput sa tuseasca sambata.Are si muci si febra pana in 38..Ne-a iesit si un dintisor azi..Ne-a dat ampicilina cu gentamicina. ambroxol si vibrocil.Eu va intre: e posibil sa fi facut pneumonie asa de repede??? Precizez ca nu am facut radiografie. A ascultat-o doar la plamani.Injectiile sunt la 8 ore pana joi dimineata.Ce parere aveti despre tratament, diagnostic..? Astept raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Pentru " muci si febra pina in 38" ti-a dat deja injectabil ? Febra putea fi de la dintisor , dar tusea cum e ? Febra e mai alarmanta de la 38,5 in sus . Eu zic ca ti-a dat antibiotic prea usor, ce se auzea la plamani, nu ai intrebat ? Starea generala a copilului cum e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Acelasi diagnostic si acelasi tratament l-a primit fetita mea anul trecut de la pediatra ei. Mie mi s-a parut ca la 2 ani este prea mica pentru injectii asa ca am mers la un alt medic pediatru care, dupa ce a consultat-o (nu i-am spus ca deja am fost la alt medic) a pus diagnosticul de bronsita si i-a prescris Augmentin, Panadol si Nurofen daca face febra si ceva pentru nasuc (Olynth, parca). Se pare ca al doilea diagnostic a fost cel corect pentru ca dupa 2 zile de antibiotic nu mai avea absolut nimic (oricum, antibioticul l-a luat 7 zile).
Tu faci cum crezi ca este mai bine dar m-am mai interesat dupa acest episod si injectii atat de multe la varsta atat de mica nu sunt deloc recomandate - mai bine mergi la un spital sa ii puna branula (o chinuie doar o data). Dar, repet, este doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Mateiul meu a avutr deja 2 pneumonii, ambele soldate cu internare, si-ti pot spune SIGUR ca la copii asa de mici, starea se degradeaza extrem de rapid, in doar cateva ore!! la a doua internare, acum vreo luna: dimineata la ora 9 eram la Gomoiu la spital la urgenta, ptr ca tusea, mucea, si era moale, dar fara febra! diagnostic: bronsolita, ne-a trimis acasa cu recomandare doar de aerosli si grija mare, daca ni se pare mai rau, sa revenim.. la ora 15, face febra 38 doar, dar incepe sa respire greoi si sacadat, adica era clar deja, insuficienta respiratorie... asadar, la ora 15,30 ne-am internat, trebuia tinut sub supraveghere.. nu am avut de ales, am tras o spaima de nu va spun, si totusi prima data a fost mai rau, anul trecut in decembrie.. de la 2-3 muci seara, dimineata la fel, direct cu insuficienta respiratorie si internare... ambele pneumonii au fost de tip viral..
asa ca sfatul meu este sa fii cu ochii pe cea mica, sa mai consulti un medic daca primul nu ti-a inspirat incredere, si daca observi ca se inrauteteste starea ei fara antibiotic, sa o duci musai la medic..
sper sa nu fie pneumonie la voi! Sanatate multa!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale_ro

Saluti fetele...Am fost sapt trecuta, joi, cu fete la pediatru..Cea mare(3 ani)tuseste de cand a inceput gradI.Se par ca era bronsita iar...Cea mica nu avea absolut nimic(a controlat-o si pe ea).Azi(luni) cand am mers la control...cea mare e bine, mai tuseste de 2-3 ori pe zi iar cea mica are pneumonie.Ea a inceput sa tuseasca sambata.Are si muci si febra pana in 38..Ne-a iesit si un dintisor azi..Ne-a dat ampicilina cu gentamicina. ambroxol si vibrocil.Eu va intre: e posibil sa fi facut pneumonie asa de repede??? Precizez ca nu am facut radiografie. A ascultat-o doar la plamani.Injectiile sunt la 8 ore pana joi dimineata.Ce parere aveti despre tratament, diagnostic..? Astept raspunsuri.

buna,
baietelul meu are 4 anisori. anul trecut a facut o forma fff grav de pneumonie, cu opacitate la plaman. de ce? deoarece 4 medici au spus ca nu se aude nimic la plamani, ca e doar o bronsita virala, nu e cazul antbiotic. dupa 2 zile de la ultima vizita la medic (bine cotat in iasi), am ajuns in spital, cu febra 41, delira ... ce sa mai ... era sa il pierdem.
anul acesta ne-am dus la doctorita care mi l-a salvat anul trecut, la un control de rutina. danu tusea putin, sec, dar putin. nu facea febra. nu avea nimic. diagnostic: pneumonie. diagnostic pus in urma ascultarii cu stetoscopul, confirmat de radiografie. mi-a spus doctorita ca sunt sanse sa treaca fara injectabil, dar avand in vedere experienta de anul trecut, ea mi-ar da injectabil si asa am facut. o saptamana data asta, fata de 2 sapt de injectabil anul trecut. a doua sapt a fost antibiotic oral.
so, da, este posibil sa faca pneumonie asa repede.
da, un doctor bun poate pune acest diagnostic si doar din ascultarea cu stetoscopul.
nu, nu este obligatoriu sa faca febra mare, in plus nu toti copiii fac febra, chiar si la infectii grave.
eu, personal, i-as face nimim 5 injectabil (daca te hotarasti sa ii faci).
dani anul trecut a avut gentamicina si cefort. a vrut sa ii dea tot amplicilina, dar este alergic la augumentin si de frica sa nu fie alergic la penicilina, nu i s-a dat ampicilina.
multa sanatate.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ar trebui facuta o radiografie.

Si baietelul meu a facut 2 pneumonii (avea un an). Temperatura nu prea mare, tusea, dar nu f urat, l-au ascultat doi medici la plamani si au spus ca nu are nimic si spre seara i s-a inrautatit starea generala, era moale, apatic, a facut convulsii, am mers cu el din nou la pediatru, i-au facut o radiografie si avea pneumonie. a primit tratament oral cu antibiotic si aerosoli, dar starea lui s-a inrautatit si mai mult si atunci am trecut pe tratament injectabil.
si-a revenit destul de repede, dar dupa doua saptamani sau trei a facut alta penumonie, mai usoara, poate si pt ca am intervenit repede cu tratament.

De atunci a trecut aproape un an si nu a mai avut probleme.

Noi nu suntem medici sa iti spunem ca tratamentul, diagnosticul sunt corecte sau nu...dar parerea personala ar fi ca trebuie o radiografie la plamani.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale_ro spune:

spunea pediatra k la plamani se aud "raluri" sau ceva de genu'...nu am mai asteptat si am inceput injectiile.Fetita nu mai face febra si starea ei era buna...Oricum...sunt fericita k se vede si al doilea dintisor.sper sa nu o luam de la capat cu febra..P.S Tusea este productiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale_ro

spunea pediatra k la plamani se aud "raluri" sau ceva de genu'...nu am mai asteptat si am inceput injectiile.Fetita nu mai face febra si starea ei era buna...Oricum...sunt fericita k se vede si al doilea dintisor.sper sa nu o luam de la capat cu febra..P.S Tusea este productiva.

Si la Dani tusea a devenit productiva abia dupa ce a inceput tratamentul cu antibiotic.
Multa sanatate fetitelor.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput