Iaurt da, branzica da, lapte nu?

Iaurt da, branzica da, lapte nu? | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Ma refer la laptele de vaca, la iartul si branzica din lapte de vaca.

Bebe meu, 9 luni, alaptat inca la san, mamanca si diversificat, dar nu-i plac cerealele cu lapte praf. Ii ofer cereale cu fructe, cu iaurt... dar i-as mai face si cu lapte. Si, cum in ziua de azi toata lumea e impotriva laptelui de vaca la bebelusi, intreb si eu: de ce?
Nu ar fi o cantitate mare, ci o masa cand si cand.
Branzica si iaurtul nu tot din lapte de vaca sunt facute?
De ce acestea sunt permise, iar laptele ca atare nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

dar de ce trebuie sa pape cereale cu lapte?
le poate primi cu iaurt sau si mai bine ... un colt de paine facuta de tine din cerealele pe care doresti sa le serveasca.

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Laptele de vaca nu e recomandat la bebelusi (si, de fapt, la copii pana in 3 ani) ca inlocuitor al laptelui matern. Nu inseamna ca are laptele ceva de nu trebuie sa se atinga copilul de el, atunci ar trebui sa eviti orice lactate. Daca copilul e sanatos (si nu are, de ex, intoleranta la lactoza), poti sa-i dai linistita cerealele cu lapte. Totul e sa-l alaptezi in continuare, in asa fel incat "portia" majora de lapte sa o ia de la mama, nu de la vaca. Si, daca poti, sa-l alaptezi cat mai mult - recomandarea OMS e pana la cel putin 2 ani, cel mai bine pana se intarca singur.

Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

witeflower, poti sa-i dai cereale cu lapte la 9 luni, maxim 200 ml de lapte, dar in ziua respectiva nu-i mai dai brinza si/ iaurt.
Laptele contine proteina greu prelucrabila, de accea este de evitat sub un an, dar max. 200 ml este ok. Asa se recomanda in germania, incepind cu 7 luni. Brinza si iaurtul nu se recomanda aici, spre deosebire de alte tari, cum ar fi Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Multumesc pentru raspunsuri, m-am mai relaxat...

Iaurt ii dau ca ii place mult. Branzica mai rar, fiindca oricum ia putina, nu cat sa se sature. Dar nu i-as da zilnic iaurt, de aceea as alterna cu lapte.
Cantitatea de lapte folosita e cam 100-150 ml (cam cat estimez ca ii e de foame). Si nu e zilnic. Ieri i-am dat, a mancat cu placere cam 2/3 din portia preparata, nu am insistat sa o termine.

Fiind cam a treia oara cand ii dau, nu am observat nicio problema, deci cred ca e ok sa-i dau in continuare. Mai ales ca e lapte pasteurizat, partial degresat... Macar il mananca (cu laptele praf de-abia lua 2-3 lingurite si se tot stramba...).

Mergi la inceput