mucii si gradinita, ce facem?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

:) la kilograme si ai mei au fiecare cate 20 (desi andrei mi se paer ca a luat un pic in greutate, il cantaresc duminica - de ziua lui)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Laura13 foarte frumos ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Corap voi ce inatltime aveti?Nu e genetic?
Doctorul pediatru nu te-a sfatuit sa le dai calciu?Daca cresc macar sa aiba oasele puternice.Cred ca e important si sportul ca sa nu apara deformari ale oaselor.
Laura13 f. frumos ai spus si foarte politicos.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Din respect pt semenii nostri, chiar daca nu putem face nimic, ar trebui sa ascultam macar ce au de spus si sa-i intelegem. Asa cum s-a mai spus, sunt copii alergici, cu boli cronice, care s-au nascut prematur, care au diverse alte probleme si care sufera mai mult in cazul unor banale raceli. Desi daca stau si ma gandesc multe femei se plang de o "banala"durere de burta la menstruatie ba chiar isi iau si concediu medical, nu numai pt asta dar si pt ale "banale" raceli. Copilul nu are dreptul macar o zi sa stea acasa cand ii cad ochii si muci-n gura, el trebuie sa mearga la gradi pt ca parintii nu gasec o solutie pt o zi (o zi pe saptamana, asta este se duce concediul pe un an, dar mai sunt si altii).
Am mai povestit despre baiatul meu, care a avut o "banala" meningita, cu stare de rau minima, cu oaresce dureri de cap, cu oaresce dureri de burta cu vreo 2 varsaturi, cu febra pana-n 38 - o zi . A doua zi era fresh, fara nimic, nimic. Eu am ales sa-l tratez, am stat in spital o saptamana cu perfuzii cu manitol si vitamine, din respect si grija pt el. probabil ca alti parinti l-ar fi dus la gradi a doua zi, pt ca a fost virala si ar fi trecut de la sine, si pt ca n-avea nimic vizibil (numai eu in paranoia mea am vrut sa aflu cauza durerii de cap din prima zi cand l-a apucat). Si uite asa, probabil ca si alti copii se imbolnaveau de o "banala" meningita de la fiul meu, unii mai usor, altii mai grav, dupa cum le-o fi fost norocul si imunitatea. probabil ca ar ramas cu oaresce dureri de cap dar se gaseau si atunci explicatii care sa convina, stiu eu, televizorul, ochii, etc.
macar un exudat s-ar putea face, poate o fi vreun pneumococ, meningococ ceva si trebuie tratat cu antibiotice. Ca posibil ca altii sa nu faca muci ci sa faca meningita (e drept 1 din 100 sau poatre 1000 dar nu stii cand te paste "norocul" ca am aflat intre timp ca nimeni nu este invincibuil, chiar si cu imunitate beton). Si cand vezi cat de agresiv se raspunde cand o mama speriata cu al sau copil bolnavicios a indraznit sa-si spuna si ea parearea mai ca-ti vine sa le doresti si altora sa cunoasca ce inseamna una astfel de copil.
Si apropo de hemoluecograma care indica daca e bacterian sau viral, de multe ori poate fi inselator. Pt ca formula leucocitara la copii e inversata si reactioneaza diferit la infectii, chiar si cu neotrofilie in viroze (cazul copiilor mei in infectia cu rotavirus, cand aveau neutroofile 80% - probabil ca dupa unii ar fi fost diagnosticat bacterian, uite ca era total gresit). Un medic bun ar sti ca nu sre poate lua numai dupa asta, ca ar trebui probabil si un VSH, si un fibrinogen si o proteina c reactiva ca sa excluzi total o infectie bacteriana. Si nici macar atunci. Ca sa toti am fi medici si ne-am tarta singuri. Din pacate/fericire nu toti suntem.

edit ca sa adaug mai ales pt cei care ma trimit pe net sa citesc simptomele meningitei, ca nu avea fotofobie si nici redoarea cefei si ca din cei 3 medici care l-au vazut numai unul, infectionist s-a gandit sa faca punctie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
Asa ca pune-o sa faca aerosoli seara cel putin, curata-i intai secretiile bine cu apa de mare, aspira cu pompita, sa faca aerosolii, 10 minute, cu 1/2 acc+ 1 dexamed si 2 ml ser fiziologic, o picatura de ser efedrinat, pune-i apoi picaturi de nas, Olinth, vibrocil, ce ai, sirop de tuse cu munguri de pin, si tine-o acasa pana ii trece.

pentru muci simpli dexamethasone ???????dexamethasone este un steroid!!!! http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1126

ser efedrinat ???????? in prospect scrie ca este contraindicat pana la 18 ani!!!!!!
http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W43242001/SER-EFEDRINAT-1.aspx

asta ti-a prescris medicul pt mucii unui copil?

eu daca vad ca nu trec mucii cu colargol fac exudat si in functie de rezultat gasesc tratam corect mpreuna cu medicul! aerosoli pt muci nu facem, sensibilizeaza mucoasa nazala inutil ...

cu tusea e mai nasol ... la noi functioneaza fff bine sirop de muguri de pin/brad si ridichea neagra scobita cu miere. daca nu apar reactii pozitive in 7 zile trecem pe ambroxol sau paxeladine ... dar intai vb cu medicul

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

da, asa mi-a prescris, o fiola pe zi de dexamed, si o picatura pe zi de ser efedrinat la 4 ml de ser/zi....asta inseamna aprox 20 de minute pe zi de aerosoli in 2 reprize, dimineata si seara ...o picatura de ser efedrinat pe zi pusa impreuna cu 2 ml de dexamed si 4 ml de ser simplu ti se pare asa mult? asa mi s-a indicat si la farmacie, e drept insa ca dexamedul a spus farmacista ca nu e absolut necesar, fiind un corticoid, si ca mai bine l-as inlocui cu Fluimucil; totusi ca sa nu ma abat prea tare de la indicatii, prima zi i=am pus dexamed, a doua fluimucil 1,5 ml/zi la 4 de ser (are 6 ani si 3 luni), a treia zi idem, a 4-a idem, si din a 5-a pana-n a 10-a a facut aerosoli doar cu ser fiziologic si simplu, o singura data pe zi, si la nevoie inhalatii seara clasice, cu abur cald la oala, cu sare de mare, pt ca nu mai stiam cum sa-l desfund, picaturi in nas nu puteam pune de mai mult de 2 ori pe zi, si asa nu mai avea miros ca lumea, si nici gust, deci ma interesa sa-l desfund la nas cumva. Ca dupa ce a scapat de faza muci multi aposi, a trecut in aia de muci multi fornaitori undeva pe nas, se auzeau dar nu ieseau decat aspirati si dupa aerosoli, si apoi a ramas doar congestionat Am incercat si hompeoapatia si a mers totusi oarecum mai bine....nu e simplu cu mucii astia chiar....
Colargolul nu usuca mucoasa mai rau? am auzit de el dar niciodata medicii nu mi l-au recomandat, tot vibrocilul mi-l prescriu si apa de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

ok Dorsilia ...
mie serul efedrinat nu mi se pare ok in nici o cantitate la copii. dexa ... am primit si eu si dupa ce m-am documentat am mai discutat inca odata cu medicul si intr-un caz m-a convins ca e ok, alta data am analizat impreuna starea exacta a copilului si am renuntat la el.
parerea mea este in continuare ca un exudat e bine sa-l facem, hemoleugrama da, poate fi asociata si cu alte analize, la noi a fost suficienta. al meu a primit (dupa analize) de f putine ori antibiotic oral si s-a refacut intotdeauna bine si fara. am mai folosit in cateva cazuri (dupa exudat) picaturi cu antibiotic.
colargolul se foloseste in cazul mucilor aposi, cand mucoasa este excesiv umeda.

ideea este ca nu toti mucii sunt periculosi. INTOTDEAUNA trebuie analizati impreuna/alaturi si de alte simptome, de starea generala a copilului.

sanatate tuturor

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Apropo de colargol, mie medicul la care merg mi-a zis ca are efect si de "cauterizare" a mucoasei impiedicand decongestionarea si scurgerea secretiilor de la nivelul nasului. Trebuie decongestionanate (gen vibrocil, olynth), pt a impiedica stagnarea secretiilor in nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Eu sunt mamica de copilasi cu sensibilitati diferite, dar probleme asemanatoare. Poate pe mamicile cu copilasi mai sensibili i-ar putea ajuta si experienta noastra. Asa cum spunea cineva, e greu sa tarasti copiii la gradinita bolnavi cand nu ai cu cine ii lasa acasa, dupa cum e greu sa spui despre o durere menstruala daca e banala sau nu. Normalitatea sau banalitatea dar si gravitatea unei suferinte sunt lucruri destul de greu de cuantificat de o mama care-si priveste copilasul bolnav, sau de o femeie pe care o lasa lata o durere menstruala atroce (intre noi fie spus la mine sangerarea abundenta, dureaza 8 zile incheiate. Si abundent inseamna ca nu ies din casa fara tampon intern flux maxim+ tampon extern super super. Si le schimb la 2 ore, poate 3 daca am noroc. Si functionez normal)
Revenind la copii. Daca as tine cont de muci si tuse, ai mei n-ar mai iesi niciodata din casa! Adica, daca m-ash gandi numai la protectia altor copii sensibili. Acum sunt necajita ca pe mijlociu, nu-l pot duce la balet de mai bine de o luna, din cauza tusei, iritative, pe fon alergic (? discutabil, fiindca la noi trigger-ul e intotdeauna viral). Una peste alta a racit banal, a ramas cu o tuse vesnica si eu de rusinea altora il tin departe de o activitate placuta. Si ce sa spun, ca mi-a adus fii-mea boala de la gradinita si i-a pasat-o lui fii-miu? Asta desi ea mai rezistenta fiind nu prea are nimic? Absurd. Putea lua orice virus (multi mai sunt si diferiti nu dau imunitate.....) de oriunde.
Toti trei copilasii au nenumarate bronsiolite in antecedente, tratate cu aerosoli, la cei mari si cu SIngulair (la care am renuntat din motive diverse). Acum, trecuta fiind prin asta stiu cand e o viroza cu muci si tuse (2 saptamani la cele banale) si cand banala a dat in criza de astm cu respiratie suieratoare. Deci eu la tuse+ muci, fara febra, fara complicatii nu le dau absolut nimic. Nici ser fiziologic, nici fluimucil, nici aerosoli cu ser. Pe cel mai mic il aspir doar daca nu se poate hrani si odihni.
Fetita merge la gradinita de doi ani si e mai rezistenta. Nu a lipsit aproape de loc anul asta, deci cu ea suntem pe calea cea buna. Si eu am obiceiul sa intreb daca mai sunt copii bolnavi, sub forma (sunt multi care lipsesc? de ce?), ca sa stiu ce tulpina mai trebuie sa dea peste noi.
Una peste alta, rabdare si grija multa pentru cei mici! Si un pic mai multa relaxare. Stiu ca poate nu-i un termen bun in comparatie cu grijile pe care ti le creeaza un copil, dar pana la urma grijile astea ele singure n-o sa-i vindece mai repede pe cei mici si nici n-o sa le creasca imunitatea. Sanatate la pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilli79 spune:

Si eu sunt de acord cu fetele care au scris mai sus. Eu pentru micutul meu am folosit tot fluimucil sirop, daca doar tuseste. Facem tratament de 8-9 zile cu cate 2 doua doze pe zi si nu am avut niciun fel de problema pana acum. Va recomand daca aveti probleme doar cu tusea. Daca sunt si altfel de probleme, mergeti neaparat si la medic
Sanatate voua si puiutilor

Mergi la inceput