mucii si gradinita, ce facem?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

vin si eu cu experienta mea, sau mai bine spus cu experientele mele cu Dani.
anul trecut a fost primul an de colectivitate. daca pana atunci a luat antibiotic de 2-3 ori, ei ... anul trecut a inceput distractia noastra.
in octombrie bronsita, in noiembrie pneumonie, cu opacitate la plaman, 2 saptamani injectabil. era sa il pierdem. am decis sa il tin acasa pana in primavara (care s-a facut pana la urma mai), de altfel si medicii mi-au interzis sa il mai duc la gradi. a mers din mai, pana la 15 iunie, cred ca a mai stat vreo cateva zile pe acasa, chiar nu mai tin minte.
anul acesta, al doilea an de colectivitate. in octombrie nu a mai debutat cu bronsita, ci direct pneumonie, o saptamana injectabil. de data asta am prins-o mai din timp, ca sa zic asa. din octombrie sta acasa, are o luna de isoprinosin, echinaceea cu propolis, prevenarul, etc. cu bronhovaxom i-am inceput tratamentul din sept. va merge din nou la gradi, probabil de saptamana viitoare.
buuuun, deci copilul meu e unul din cei "norocosi", cu imunitatea zero, sau putin peste zero (din cate am citit grupa lui de sange poate fi partial responsabila). de asemenea, fondul alergic "il ajuta" sa colecteze tot ce se poate.
sunt de acord. daca nu va raci acum, o va face in clasa I. cumva, sistemul imunitar se va forma, mai greu decat la altii, dar se va forma.
sunt de acord ca eu trebuie sa am grija de el si sa il protejez de virusi, bacterii, infectii, etc. nu este responsabilitatea nimanui, doar a mea.
si totusi ... pe undeva ma ofitc, recunosc, pe romaneste, cand ajunge la gradi si 5-10-15 copii (nu stiu cati, nu stau sa numar) sunt cu mucii pana la brau, cand ii aud ca tusesc, cand le vad cum le sticlesc ochisorii probabil de la febra, raceala, etc.
ma oftic pentru ca stiu ca oricat de mult as incerca sa il protejez, oricat de mult as incerca sa il feresc de virusi, bacterii, oricat de mult as tine la igiena, oricat, oricat, oricat, fara "ajutorul" si cooperarea celor din jur nu va iesi asa cum imi doresc, asa cum isi doreste orice mama pentru copilul ei.
eu am bona. chiar si acum. imi este greu sa platesc si gradinita si bona. este un efort financiar destul de mare. de ce o tin? pentru ca nu vreau sa il duc bolnav la gradi. da, il tin acasa si pentru niste "banali" muci. pe de o parte pentru ca am grija de el, sa nu se infecteze si sa nu dam in altele mai grave, pe de alta parte pentru ca nu vreau sa "ajut" alti copilasi sa fie bolnaviori.
atunci cand stii ce eforturi faci acasa pentru a pune copilul pe picioare, atunci cand stii cat de mult se chinuie, si copilul si tu, adultul, atunci cand stii cati bani dai la doctori si pe tratamente ... recunosc, mie mi-e destul de greu sa inteleg ca sunt doar niste muci sau o banala tuse. mie. nu am facut niciodata scandal la gradi, nici macar nu am ridicat problema in comitetul de parinti (poate asta nu ar fi stricat sa fac), eu ma duc acasa si ma plang sotului. asa sunt eu. dar, deep down inside, nu-mi convine.
asta e parerea mea.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Scuzati ca n-am precizat de la bun inceput, fiul meu are recomandare expresa de mers in colectivitate, de aceea l-am dus la cresa de la 1,8 ani.

Corap, nu i-am facut inca testele, am asteptat o varsta la care rezultatele sa fie concludente. Cu siguranta i le voi face, imediat ce se vindeca.

Pe mine ma doare ca el are de suferit, pe langa alte probleme ce le are deja.

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Laura13, pot sa te pup?
Nici eu n-am ridicat vreodata problema in vreo sedinta cu parintii, n-as face asta. E pur problema mea ca ma doare de sanatatea copilului meu si stiu si ca n-am sa-l pot feri la nesfarsit, doar ca ma tot intreb: cand naiba creste imunitatea aia o data, ca doar e in al patrulea an de colectivitate??? De parca as vorbi de cotele apelor Dunarii...

Ei bine, sunt suficient de batrana incat sa fi inteles pana acum ca in viata va fi mereu o "lupta": puternici vs slabi (niciodata insa invers, din pacate!!!), aici fiind vorba despre imunitatea fiecaruia.

Mi-e din ce in ce mai greu ca parte semnificativa din salariul sotului sa mearga la medic, farmacie, asistenta care ii face Cefort (la HSH, Genta si Ampicilina ma bag eu, e destul de simplu, si astfel fac si economie, vai ce usurare!)

Nu pot sa nu observ ca unele dintre voi folositi destul de cinic termenii din postul meu ("inconstient" si "superficial"), fara sa va ganditi putin, doar putin, cum ar fi daca...

Cortizonul are efecte devastatoare pe termen lung, putine dintre voi stiu asta, cu siguranta, si copilul meu nu iese din criza fara el, adica poate muri in insuficienta respiratorie.
Dar... cum spuneam, vesnica lupta dintre cei puternici vs slabi va exista, si nu ma astept ca posturile mele sa schimbe mentalitatea unor mame, nici sa fiu batuta pe spinare cu compasiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Asteryaro, du baietelul la alergolog.
Si fetita mea raceste des. Am dus-o la alergolog, dar inca mai astept sa iasa toate analizele. Dureaza 2 saptamani pana vezi rezultatele.
Baietelul tau a facut vreodata tratament antialergic ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Noi suntem al 4-lea an si inca ne facem imunitatea... asta drept "incurajare". Intr-adevar depinde de copil, de imunitatea lui, de sensibilitatea lui.
Si Giulia merge la gradi cand tuseste. Insa mereu anunt ca e pe fond alergic si nu avem ce face, asta o poate tine si cate o luna.
Insa cand navalesc mucii nu o las sa mearga. Nu vad pt ce as lasa-o sa stea fornaind nasul 4 ore, cand se poate odihni, poate iesi la plimbare cu bona. (asta e moivul principal pt care n-am renuntat inca la bona, sa poata sta acasa de cate ori e nevoie).

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

asteryaro, mie imi scapa ceva. cum adica are recomandare sa mearga in colectivitate? adica un doctor, care a vazut reactiile lui la contactul cu colectivitatea, i-a recomandat sa mearga in continuare? de ce?
nu stiu, imi e greu sa inteleg situatia voastra.
testele alergice sunt destul de relevante la orice varsta, vara-mii i-au gasit alergia la mucegai la 5 ani; ei au fost nevoiti sa-si vanda casa, desi era noua si nu avea o sursa vizibila de mucegai. si sa schimbe si zona din oras (era o zona cu iesire la mare si f umeda).

De ce nu incerci sa schimbi gradinita? (zic si eu).

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Noi suntem al 4-lea an si inca ne facem imunitatea... asta drept "incurajare". Intr-adevar depinde de copil, de imunitatea lui, de sensibilitatea lui.
Si Giulia merge la gradi cand tuseste. Insa mereu anunt ca e pe fond alergic si nu avem ce face, asta o poate tine si cate o luna.
Insa cand navalesc mucii nu o las sa mearga. Nu vad pt ce as lasa-o sa stea fornaind nasul 4 ore, cand se poate odihni, poate iesi la plimbare cu bona. (asta e moivul principal pt care n-am renuntat inca la bona, sa poata sta acasa de cate ori e nevoie).

Daria, asta da incurajare ! Hai ca m-ai inveselit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cris,
N-am vrut sa supar, dar eu cand o aud pe fi`mea ca tuseste imi vine sa urlu`n codru. Motivul mereu acelasi: teren alergic. Tratam cu aerius / xyzal / ketof ... Mai rau sa nu fie, eu asa zic.
Noi am facut testele de sange PhadiatopInfant cand Giuli avea 3 ani, dupa care au urmat cutanatele. Insa trebuie sa le repetam la vara cand are 7 ani.
Alergiile sunt oribile

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Ai dreptate Asteryaro, ar fi bine ca fiecare sa ne gandim cum ar fi daca si copilul nostru ar fi atat de sensibil.Dar cand ai copii care rezista destul de bine la virusi e greu pentru mame sa inteleaga problemele altora.
Poate totusi faptul ca se discuta pe forumuri le va face pe unele dintre ele sa inteleaga si alte situatii mai delicate.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Eu am inteles f bine. eu am fost extrem de bolnavicioasa in copilarie. am stat prin spitale de nu mai stiu cate ori.
copiii mei, pana in momentul asta, nu seamana cu mine.
dar daca mi-ar fi semanat, as fi facut orice ca sa nu se imbolnaveasca - inclusiv sa-i tin acasa.
in alta ordine de idei - tratamentele sunt extrem de scumpe - durerea copilului e mare - as tine, desigur, o bona de banii aia(ceea ce fac si acum, cu doi copii relativ sanatosi, just in case).

o ruda de-a mea mai indepartata s-a mutat cu copilul de la Tulcea la Ramnicu Valcea din cauza ca la Tulcea facea crize de astm (iar de 30 de ani de cand sta in Rm Valcea nu a mai avut niciuna).

Chestia e ca fiecare e responsabil pentru propriul copil - fiecaruia ni se pare unfair cate ceva (de ex copiii mei sunt f inalti - si nimeni nu realizeaza multitudinea de probleme de sanatate pe care le presupune asta. iar eu nu le pot face nimic ca sa le opresc cresterea; pe cand in cazul "prinderii bolilor contagioase" exista alternativa)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput