mucii si gradinita, ce facem?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Da, muci vor avea cam toti, dar daca sunt verzi asa cum spui tu, atunci nu este bine.
Tine-o acasa, mergi din nou la consult cu ea, si nu mai sustine cauza de-a o trimite la gradi. Poate fetita ta este mai rezistenta decat altii, raspunde altfel la boala (spui ca nu este apatica), dar poate fi purtatoare de un virus, care se va transmite si la ceilalti. Si tusea vine de la altceva, nu de la faptul ca se infunda nasul. Vezi ca fara tratament, poate evolua in altceva, de exemplu o otita.
Si nu trebuie ca starea ei sa fie grava, ca sa nu o duci la gradi, chiar nu te inteleg, ce astepti? Sa fie mai rau decat acum ca sa te convingi ca nu trebuie dusa in colectivitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2705 spune:

Draga mea cu riscul sa imi sara lumea in cap zic ca daca stii sigur ca nu e nimic contagios si doctorul iti confirma acest lucru si iti da o adeverinta de colectivitate nu vad de ce sa o tii acasa.
fetita mea a facut deja doua episoade urate de raceala(puroi in gat).Nu am dus-o atunci la gradinita dar dupa doua saptamani de stat acasa doctorul a spus ca o putem duce ca nu mai are nimic iar muci e posibil sa ii aibe pana la vara .am primit de la el o hartie de intrare in colectivitate si am mers la gradinita.acolo este o asistenta extraordinara care a consultat-o si ne-a recomandat o serie de analize(pe care oricum le facusem) si a primit copilul mucos in colectivitate.si da din pacate mai toti sunt mucosi si asistenta de la gradinita a spus ca pana in vara sa nu ne asteptam la ameliorari spectaculoasse .daca e apatica si are febra sigur o tin acasa dar daca e cu muci si nu are alte simptome o duc cu siguranta.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

exudat nazal ati facut? a iesit ceva? daca Nu atunci ... e ok. culoarea mucilor nu e relevanta. analizele sunt! al meu a avut in urma cu vreo 2 ani niste muci verde smarld care s-au dovedit total inofensivi dupa exudate (am facut in aceeasi 2 in 2 locuri diferite, pentru siguranta) si o hemoleucograma din degetel care a exclus orice infectie! deci copilul a fost primit la gradi.

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In general, iarna, cam toti copiii de gradinita sunt mucosi si behaie. Nici ai mei nu fac exceptie. Ni s-a intamplat, ca dupa o zi de gradinita sa am senzatia ca s-a plimbat melcul pe maneca lor. Tuse urata nu au facut vre-o data. Cu febra nu i-am dus. Cand au fost suspecti de varicela (desi erau vaccinati) i-am dus in colectivitate cu aviz epidemiologic si nu a comentat nimeni.
Strict in cazul tau, daca copilul nu se simte bine (tu ziceai de tuse urata) pentru binele lui e mai bine acasa. Daca are doar muci si tuse usoara, ia aviz epidemiologic de la medicul de familie si nu mai zice nimeni nimic. Cat despre un medic care da antibiotic pentru muci si un puseu de febra....poate cauti altul (au mai fost o serie de discutii pe tema asata si nu vreau sa le continui). Teo a mai avut un sfat bun: exudat faringian si nazal. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

noi cu mucisori timp 1 saptamana am reusit sa facem otita seroasa bilaterala
inafara de mucisori nu avea nici un alt simtom - nu febra, apatie, lipsa pofta de mancare
ne-am chinuit mult si cu urechiusele, timp in care am depistat si un streptococ pneumococic in nasuc care nu lasa sa se vindece nasul
mucisorii astia sunt fff parsivi caci pot imbolnavi urechile , gatul si chiar ne-a infundat si canalele lacrimale datorita infectarii lor
stiu cat e de frustrant ca si noi am inceput gradi de la sf lui august si pana acum cred ca am fost cumulat 3 saptamani (aproape) dar, pentru binele copilului tau in primul rant trebuie tinut acasa si vindecat 100% ca altfel recaderile sunt muul mai grele

multa sanatate

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

.....depinde de la caz la caz, de la copil la copil, un lucru e clar toti sunt mucosi la gradinita, doar ca unii mai mult, altii mai putin. pana in vara asa vor fi toti.
Luca a mers la gradinita zilnic din septembrie pana a venit vacanta, a mucit aproape non stop din prima saptamana de gradinita, a tusit destul de des(dar nu urat).dar a fost primit, chiar chemat la gradinita(am incercat sa il tin acasa, am anuntat gradinita ca nu il duc din cauza de muci, mi s-a spus de catre educatoare si ingrijitoare sa il duc, nu are rost sa il tin, toti sunt asa pana in luna mai) si mai ales a fost trimis de pediatra la gradinita(si am mers saptamanal la medic).
am discutat mult pe tema asta-mucii si gradinita- cu medicul, cu mamici cu "vechime"..acelasi raspuns..totul depinde de sistemul imunitar al copilului, daca se agraveaza sau nu, si oricum in colectivitate, in primii ani asa sunt toti.daca ar merge la gradi numai copii PERFECT sanatosi, ar fi mai mult goale/inchise gradinitele.
Eu cred, ca atata timp cat copilul nu prezinta simptome ingrijoratoare, este consultat de un medic si se ia decizia de a merge in colectivitate, totul este ok, asta este riscul colectivitatii, ORIUNDE, nu numai la noi in tara.
Virusul nu il luam numai de la gradinita, il luam din parc, din magazine, din autobuze, etc.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

VOTATI Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

daca tuseste obositor pt ea si pt clasele aglomerate, daca are muci si nu stie sa si-i sufle, educatoarea nu le poate suflas nasul tuturor, nu am asa pretentii, mie mi-a si spus cand al meu era mucios, sa-l tin acasa pana se descurca singur cu servetelele, si sa nu sufle mai mult de o data pe ora, si sa nu tuseasca des...si nu l-am dus ca mi-a fost cumva sa-l duc cand el tusea de se indoia de burta, si mucii ii curgeau in gura, consumam sulul de servetele de bucatarie pe zi la ce cantitati avea in octombrie. Si am facut musai aerosoli cel putin o data pe zi, 10 zile la rand, ca sa nu ajunga sa se transforme in muci galbeni verzi grosi si greu de eliminat. Si chiar si asa a tusit 2 saptamani, a mucit doua saptamani, acasa. Se simtea f bine, era vioi, manca, insa era cu "nasul in pioneze" cand bocna de infundat, cand curgator, si tusea cand sec cand productiv, le-a tot schimbat in 2 saptamani pana a scapat de muci.

Sursa tusei sunt mucii, sursa supra-infectiilor consecutive unei raceli "simple" (otite, sinuzite, bronsite, traheite, pneumonii etc) sunt tot mucii, deci desi par banali trebuie tratati cu seriozitate pana scapa de ei, contrar ideii generale ca mucii pot tine din septembrie pana-n iunie....

Asa ca pune-o sa faca aerosoli seara cel putin, curata-i intai secretiile bine cu apa de mare, aspira cu pompita, sa faca aerosolii, 10 minute, cu 1/2 acc+ 1 dexamed si 2 ml ser fiziologic, o picatura de ser efedrinat, pune-i apoi picaturi de nas, Olinth, vibrocil, ce ai, sirop de tuse cu munguri de pin, si tine-o acasa pana ii trece.

Nu e vb ca ingrijitoarele sunt rautacioase sau asteapta sa scape de copii, insa e nu e sanatos pt copilul tau si pt ceilalti, e obositoare tusea si pt cel ce sufera de ea si pt cei ce o asculta, am vazut la gradi ca daca intr-o clasa tusesc 3 copii la modul ala obositor, nu se mai aude educatoarea vorbind, si daca mai si fornaie pe nas sau le curg mucii si ei se sterg cu ce apuca, fiind mici, mai de haine, mai de mese....e foarte neigienic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
Asa ca pune-o sa faca aerosoli seara cel putin, curata-i intai secretiile bine cu apa de mare, aspira cu pompita, sa faca aerosolii, 10 minute, cu 1/2 acc+ 1 dexamed si 2 ml ser fiziologic, o picatura de ser efedrinat, pune-i apoi picaturi de nas, Olinth, vibrocil, ce ai, sirop de tuse cu munguri de pin, si tine-o acasa pana ii trece.

pentru muci simpli dexamethasone ???????dexamethasone este un steroid!!!! http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1126

ser efedrinat ???????? in prospect scrie ca este contraindicat pana la 18 ani!!!!!!
http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W43242001/SER-EFEDRINAT-1.aspx

asta ti-a prescris medicul pt mucii unui copil?

eu daca vad ca nu trec mucii cu colargol fac exudat si in functie de rezultat gasesc tratam corect mpreuna cu medicul! aerosoli pt muci nu facem, sensibilizeaza mucoasa nazala inutil ...

cu tusea e mai nasol ... la noi functioneaza fff bine sirop de muguri de pin/brad si ridichea neagra scobita cu miere. daca nu apar reactii pozitive in 7 zile trecem pe ambroxol sau paxeladine ... dar intai vb cu medicul

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Se poate face ceva in cazul medicilor care recomanda medicamente contraindicate varstei?

Mergi la inceput

---

Mergi la inceput