pro sau contra "rasului in cap"?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Piticul meu s-a tuns singur zero , am pus masina la incarcat ( trebuia sa-l tund pe tat'su) si a pus-o in aplicare pe parul sau , asa ca ... am fost nevoita sa-l tund zero ! Oricum , o tunsoare mai scurta face bine si parului !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si eu am deschis vara aceasta acelasi subiect,uite link-ul
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154852&SearchTerms=rasul
pana la urma eu am ras-o/barbierit-o pe fetita, ultima data pe 15 aug, dar nu pot sa zic ca s-a indesit. cred ca parul tot cam asa i-a ramas de rar/"bogat", singura schimbare este ca a crescut un pic mai tepos, nu mai este atat de moale si de pisicos. bine, nu iti imagina ca acum este tare ca sarma, doar in pic mai aspru. eu am tuns-o si pt ca transpira ff tare, facea broboane de apa pe tot capul, statea mai mult in curte la groapa de nisip si in piscinuta, asa ca nu am regretat ca am tuns-o. am zis ca este ultima sansa sa mai incerc sa o rad vre-o data in cap (din toamana merge la camin si nu as mai repeta experienta) si mai ales ca a stat mai mult in curte, nu a prea iesit in public, dar REPET, nici efect nu a avut. concluzia este ca nu as recomanda la nimeni sa ii mai rada cu gandul care vor face adevarate "plete".

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu sunt total impotriva. Si poate par exagerata, dar mi se pare ca ne batem joc putin de ei cu rasul asta in cap. Eu am vazut o fetita de 2 ani care a urlat infiorator cand s-a vazut fara par. Parca e lipsa de respect fata de micuti.
Fetita mea de 1 anisor s-a nascut cu foarte mult par. La 3 luni a fost nevoie sa o tund (doar varfurile) pt ca ii crestea exagerat de rapid parul si. Acum la 1 an si 2 luni are un par super des si sanatos (doar cu tuns varfurile de vreo 3 ori intr-un an).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Clar e lipsa de respect, Roxxy...cum sa nu fie. Apoi mai e si vorba aia ...ce tie nu-ti place altuia nu-i face!
Cum doamne iarta-ma sa mai crezi in asemenea prostii, aberatii, nici nu stiu cum sa le zic! Sau, si mai si, sa nu crezi in ele, dar sa incerci ca poate poate la tine (la copilul tau, adica) o avea efect!
De ce nu ne radem noi in cap...sa vedem, are sau nu efect?
Orele alea de genetica din clasa a XII-a chiar nu au folosit la nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anka74

Clar e lipsa de respect, Roxxy...cum sa nu fie. Apoi mai e si vorba aia ...ce tie nu-ti place altuia nu-i face!
Cum doamne iarta-ma sa mai crezi in asemenea prostii, aberatii, nici nu stiu cum sa le zic! Sau, si mai si, sa nu crezi in ele, dar sa incerci ca poate poate la tine (la copilul tau, adica) o avea efect!
De ce nu ne radem noi in cap...sa vedem, are sau nu efect?
Orele alea de genetica din clasa a XII-a chiar nu au folosit la nimic?

acum scoate o mitraliera si impusca-ma!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Nu impusc pe nimeni!
Scriu doar in speranta ca alti copii vor fi scutiti de rasul in cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Rasul in cap era obiceiul de pe vremea bunicii . Pe mine si fratele meu nu ne-a ras nimeni in cap si pentru asta avem parul bogat . Parerea mea e ca tine de gene !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Acu' toamna ti-ai gasit sa te gandesti sa razi fata in cap?
Mitul asta vine in buna masura din faptul ca tunzi primul par, ala de bebelus, care are alta textura decat cel de mai tarziu. In general e mai rar si mai subtire, dar nu intotdeauna, o nepoata de-a mea avea ditamai ciuful ondulat pana pe la 6-8 luni, iar dupa 2 ani a devenit clar ca are parul moale, subtire si doar un pic intors la varfuri.
Dar daca te hotarasti totusi s-o tunzi, macar n-o cheli de tot si mai ales fa-o vara, cand macar o scapi de transpiratie si poti s-o lasi sa se ude pe par cat vrea (daca o sa vrea).
A, si in niciun caz nu rade parul cu lama (sau masina de barbierit). E periculos - poti sa faci taieturi sau microleziuni care se pot infecta. Si e urat!!!

Ne votati, va rugam? http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Desimea parului (in conditii normale de sanatate) e determinata genetic. Vine, natural, o vreme cand creste parul/se indeseste/se ingroasa si aspreste firul de par.

Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank">elx-1, elx-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

o colega a mea imi povestea cum ca toata copilaria ei a fo numai keala si ca toate pozele ei din copilarie sunt oribile pt ea acu are parul tot rar...nu cred in mitul rasului in cap pt indesire ...eu am tuns o pe marutza scurt pt ca se incurca f tare la spate ,acum ca a mai crrescut o sa i las pletele in vant

Mergi la inceput