Tiramisu fara oua crude??
O prietena priceputa in ale bucatariei mi-a zis ca nu exista crema tiramisu fara oua CRUDE. Dar eu as vrea totusi sa fierb ouale, sunt un pic paranoica din punctul asta de vedere.
A facut cineva?
VOTATI, VA ROG, adi-1 adi-2 MULTUMIM!
Raspunsuri
aditapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Tu poti sa incerci dar nu mai iese tiramisu, poate faci oua umplute cu mascarpone :) |
Da, ar fi o inovatie! eu ma gandeam la un fel de crema fiarta pe aburi.
Chiar nu a facut nimeni? cred ca incerc sa-mi scot paranoia din cap si ma apuc de reteta originala
genia spune:
intr-adevar nu e tiramisu fara oua crude, dar poti sa incerci sa freci mascarpone cu zahar si un pic de smintina mai lichida, in locul galbenusurilor si albusurilor batute spuma. eu fac asa cind nu am oua f proaspete si daca nu spun in familie nici nu simt diferenta.
poti incerca si asa.
succes.
crisspoliss spune:
Nici eu nu folosesc oua crude la tiramisu. Adica nu pun oua deloc. Amestec usoar doar branza mascarpone cu frisca batuta. Si cand n-am chef de alcool, pun in loc de rom esenta de migdale. Daca ti neaparat sa fierbi ouale, se poate sa amesteci galbenusurile cu zahar si sa le pui pe bain mare amestecand continuu, apoi sa le amesteci cu mascarpone si in loc de albusurile batute spuma pui frisca..merge si asa.
Carmi spune:
Nici noi nu punem oua cand facem Tiramisu´ si iese minunat, incearca o data si o sa vezi, fa cum a scris Criss. Eu evit prajiturile cu oua crude, nu mi se pare sanatos si nu-mi place gustul.
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
aditapop spune:
Stiam eu ca nu sunt singura care fuge de oua crude
Multumesc fetelor, ma apuc de prajiturica, va servesc si pe voi cand e gata
connie1974 spune:
La tiramisu folosesc ca baza crema de la diplomat, adica pe baie de aburi amestec galbenusurile, zaharul si laptele. Dupa ce se raceste, amestec cu branza mascarpone frecata in prealabil. Iese foarte bun, chiar daca nu e reteta originala de tiramisu. In schimb, daca am oua proaspete de casa, fac reteta originala.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
www.calendare2010.blogspot.com