laringita prelungita pe teren alergic

laringita prelungita pe teren alergic | Autor: dorotea04

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Baietelul meu in varsta de 10 luni are de vreo 2 saptamni o laringita de toata frumusetea, mai precis stridorul este cel predominant. In tot acest timp nu am stat cu mainile in san, i-am facut aerosoli cu flioxotide, zyrtec dar pana nu i am administrat prednison nu i a trecut. Acum, spre nefericirea mea, stridorul tinde sa reapara.
Mai am o fetita de 3 ani si in urma analizelor reiesit ca are sistemul imunitar slabit-cel responsabil in aparearea cailor respiratorii, mucoasei stomacale si a organelor digitale. Ige i a iesit in valori normale. Baietelului nu i-am facut nici o analiza de sange pana acum insa banuiesc ca nu e mai departe decat sora lui.
Vara asta am varuit apartamentul, stam pe sud, folosim produse hipoalergenice, detergentul e din gama sensitive, aerisesc frecvent...
Pediatrul nostru in care am incredere ne spune ca are laringita pe tern alergic si eu tind sa ilcred. Dar ce solutii mai sunt? A mai trecut cineva prin asa ceva?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Noi facem aerosoli cu dexametazona pt laringita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorotea04 spune:

ary_v,

Multumesc pt raspuns o sa vb cu pediatrul si despre varianta aceasta. "Te-am citit" la manifestari astamtice la copii, multa sanatate baietilor tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Multumesc Dorotea! Multa sanatate si voua!
Totusi ma mir ca nu stii de aerosolii cu dexa, asta se face de regula si in spital la laringita. Oricum trebuie mare atentie pt ca laringita e f periculoasa sub 3 ani. Eu la inceput il duceam direct la urgente, acum ii fac acasa aerosoli si deja in cateva minute cu dexa isi revine, nu mai are stridor, ii mai fac cateva zile dar mai diluat si apoi ii dau fluimucil pentru secretiile care se aduna dupa criza. Cam asta e la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna.
Razvan al meu are 4,9 ani si a facut prima laringita acuta subglotica la 1,8 ani, dupa 2 saptamani de cresa.
Pana in prezent a facut 18 laringite, va puteti imagina???
Sincer, eu nu am avut curajul sa-l tratez DOAR acasa, tocmai pt. ca stiu ca este urgenta pediatrica si ca se poate agrava in cateva minute doar, mergand pana la deces.
Aici se administreaza intravenos hemisuccinat hidrocortizon, ceva antibiotice, se fac 3 doze de soc, pana iese copilul din criza, apoi se micsoreaza doza progresiv. In paralel, se fac si nebulizari cu Dexa, care intradevar este f. eficienta.
Noi acum suntem in faza de vindecare dupa ultima laringita.
Toti medicii cu care am stat de vorba mi-au spus ca asa va fi pana la varsta scolara, asta fiind punctul lui slab.
Am sa-i fac totusi si o baterie de teste pt. alergii.

Dorotea , fii extrem de atenta la STRIDOR!!! Edemul laringian este extrem de periculos..
Sanatate multa va dorim.

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Medicul nostru pediatru este medicul de la urgente, cand poate vine el acasa, cand e de garda mergem noi la spital. Stiu ca este intr-adevar periculoasa laringita caci si ai mei au facut des.
Cred ca incep sa ma prind si in ceea ce-l priveste pe baiatul meu. Intra in contact cu ceva alergic din casa, Dumnezeu stie cu ce caci incerc sa-i feresc pe amandoi pe cat pot. Stridorul de care va spuneam e unul ciudatel. Acum doua zile a aparut de 3 ori ca frecventa in aceeasizi, ieri deloc, iar azi a avut doar o singura data. Diseara pun in functie si purificatorul sa vedem dc e vreo schimbare.
Va doresc multa sanatate la puitui si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dorotea, incearca sa folosesti un vaporizator in camera copiilor. La primele semne de stridor mergi in baie si incearca sa faci cit mai mult abur in care sa-l tii pe copil. Daca-i frig afara imbraca-l bine si scoate-l la aer. La noi functioneaza ambele variante.
Pastreaza-ti calmul, daca se panicheaza si copilul poate fi mai rau pentru el.
De cite ori anticipez ca ar putea sa fie probleme, fac apa mai calda decit de obicei seara la baie, pun si citeva picaturi de ulei esential in apa (de obicei eucalipt). Asta ca sa previn tusea inca dinainte. Eu cred ca ajuta.
Citeodata n-ai de ales si ajungi la prednison sau alte cele.

Mergi la inceput

Buna Ramona_J,

Baia cu apa mai calda a functionat in cazul nostru, cel putin in cazul fetei cele mari. Anul trecut ne-am razboit cu o tuse seaca pe teren alergic si at am inceput sa citesc discutiile voastre. Cinci luni a tusit de nu mai suportam sa aud pic de tuse in jurul meu de la nimeni. In fine, let's make a long story short, i-a trecut ca prin minune cu Singulaire. Cand ii faceam seara baie cu apa mai calda tusea nocturna-caci avea si tipul asta de tuse- se diminua semnificativ ca intensitate. Dar doar pt perioada respectiva. Oricum o sa incerc si pt laringita varianta cu aburi pt micut, nu doar baia cu apa calda.
Seara buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Te inteleg, am avut si noi experiente asemanatoare si de atunci mi se stringe inima de cite ori aud pe cineva tusind, intr-atit m-am sensibilizat.
Sanatate multa si incearca treaba cu aburii mai ales sa previi. Eu ii pun in functiune inca de cind apar primele simptome de raceala si cred ca ne-au scapat de complicatii in citeva rinduri.
Uitasem sa adaug ca tot la primele semne folosim si Zyrtec, sau alt antialergic. Mai bine decit prednison. Dar cum ziceam, citeodata n-ai de ales...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Dorotea, noua ni s-a spus ca fondul alergic poate fi periculos. Cam in 30% din cazuri dispare de la sine pe masura ce copilul creste, dar daca nu se intampla asa exista riscul ca la varsta pubertatii sa favorizeze aparitia unor boli precum psoriazis, artrita juvenila, etc.

Noi nu am avut manifestari foarte clare inainte de a vedea prin analize ca suntem in categoria copilasilor cu fond alergic (IgE = 800). In prezent suntem pe tratament homeopat; daca nu se remediaza pe aceasta cale, pediatra cocheteaza cu ideea de a incepe tratament cu Singulair.

Mergi la inceput