Varsat de vant

Varsat de vant | Autor: elaga

Link direct la acest mesaj

Puiul meu are varsat de vant. Si ca totul sa fie perfect are si o tuse urata. As aprecia foarte mult daca mi-ati spune, din experienta, la ce trebuie sa fiu atenta in aceasta boala. Dr mi-a zis cate ceva, dar stiu ca mamicile cu experienta sunt mai atente la detalii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna!
Sanatate puiului , o sa treaca.
[Razvan al meu a facut varicela la 2,6 ani. In aceeasi zi, dimineata la 6 a debutat laringita acuta subglotica, iar la 14 am observat prima Bubita de la varicela] Deci se poate cu 2 boli simultan.
In primul rand, sa stii ca imunitatea puilui este fff scazuta, deci exclus vizite, iesit afara (noi am iesit totusi, doar cu masina). Tusea o poti trata, medicul ce spune?
Ingrijeste bine bubitele, igiena corespunzatoare, fara baie.
Nu stiu ce altceva ar putea fi mentionat. Poate o alimentatie fara excese (gen dulciuri, prea sarat...).
Pe bubite aplica mixtura mentolata, alina fff bine pruritul.
Nu trageti de cojite, dupa ce incep sa apara, astfel vindecarea va fi frumoasa, fara cicatrici.
Numai bine!

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

In primul rand multa sanatate puiutului.

Noi cand am facut varicela, dr. ne-a recomandat mixtura mentolata (am folosit una
foarte buna de la Himalaya) si seara, 5 ml de Aerius. Nu am iesit afara 2 saptamani,
pana au inceput cojotele sa cada. Nu am facut baie in primele zile de eruptie.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Multe lichide si multa rabdare din partea ta, copilul este foarte sacait, va dormi putin si prost.

In plus fata de ce au scris alte mamici, dupa ce se vindeca si il scoti afara, evita o vreme expunerea la soare.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Noi am folosit aciclovir suspensie (eram in turcia cand ne-a lovit varicela, si acolo au acest sirop. La noi sunt numai pastile). In rest, am stat in hotel si, intr-o seara, am bagat-o cu picioarele in apa marii ca sa vedem, cu stupoare, ca a dua zi nu mai avea bubite acolo unde a stat in apa sarata. Crred ca trebuie sa evitati caldura excesiva si scarpinatul.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 22+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Si fiica-mea are varicela in momentul asta. Suntem in a 5-a zi. Bubele au facut crusta deja....zilele 2,3,4 au fost f grele. Indispozitie cat cuprinde, nedormit, putina febra (38,4 maxim la noi), bubite dureroase, frisoane... De aseara e mai bine, slava domnului.

Ca tratament am primit: Aciclovir pastile, claritine, mixtura si/sau calamine de uns bubitele...si antitermice la nevoie.
Fara ciocolata, cacao, mezeluri, prajeli.

Sanatate!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Elaga, multa sanatate puiului!

Noua pediatra nu a vrut sa ne dea Aciclovir, cica nu ar fi indicat decat in anumite situatii. Mixtura mentolata cam ustura, mult mai bine a suportat Calamine.

In rest, singura problema este legata de scaderea imunitatii pe durata bolii (si in perioada imediat urmatoare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Buna!
Sanatate puiului , o sa treaca.
[Razvan al meu a facut varicela la 2,6 ani. In aceeasi zi, dimineata la 6 a debutat laringita acuta subglotica, iar la 14 am observat prima Bubita de la varicela] Deci se poate cu 2 boli simultan.
In primul rand, sa stii ca imunitatea puilui este fff scazuta, deci exclus vizite, iesit afara (noi am iesit totusi, doar cu masina). Tusea o poti trata, medicul ce spune?
Ingrijeste bine bubitele, igiena corespunzatoare, fara baie.
Nu stiu ce altceva ar putea fi mentionat. Poate o alimentatie fara excese (gen dulciuri, prea sarat...).
Pe bubite aplica mixtura mentolata, alina fff bine pruritul.
Nu trageti de cojite, dupa ce incep sa apara, astfel vindecarea va fi frumoasa, fara cicatrici.
Numai bine!

Cristina si Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Dusul este permis.
Ai mei nau mai nu mancau mai nimic, doar chestii reci de la frigider.
Edit ca uitasem: pe cel mare (4 ani) nu prea am reusit sa-l tinem in casa decat primele 2-3 zile. Era cald in iulie si l-am lasat sa iasa in curte la umbra. Cred din cauza asta i-au ramas si pete maronii, dar pana acum i-au trecut si alea.
Aciclovir nu am folosit.
Din alte motive am fost nevoiti sa folosim Aerius sirop, care ar fi diminuat si mancarimea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Si Alexia mea are varicela; suntem in a 3-a zi de eruptie, si acum a aparut febra; eu stiam ca asta apare de obicei inaintea eruptiei, si m-am cam speriat; deocamdata nu e mare, am prins-o la 37, 8 si i-am dat nurofen;
dar apare febra si dupa eruptie? voi ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

noi nu am avut febra deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

La varicela, febra apare pe toata perioada eruptiei. Care eruptie se poate intinde si pe 4 zile. Erupe in valuri.
Eu i-am dat nurofen la 8 ore, si mai mult de 38 nu a facut.

-------------------------------------------
Daca va place, dati-ne un vot:

La pozele bb1 si bb2.

http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe+de+vara+2010&page=6

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput