Creion in ureche?!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Aseara cea mica (2 ani) intr-un moment de neatentie (al nostru) si-a bagat un creion cu varful in ureche.
Dupa ce s-a linistit din plans ne-am uitat la ureche, nu se vedea nimic in neregula, nicio zgarietura, nu curgea sange sau altceva, am facut diverse teste cu ea (in joaca) vorbind in soapta sau tinandu-i mana pe cealata ureche sa vedem daca aude, totul pare in regula.
A mai patit-o cineva? Are sens sa merg cu ea la un control ca sa fiu sigura? In afara de 5-10 minute de plans cu lacrimi, n-a mai avut nicio alta manifestare dupa incident, nici nu s-a plans c-o mai doare urechea si de auzit aude ok.
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
raton spune:
Probabil nu s-a intamplat nimic, dar tot e bine sa o vada un orelist, sa verifice daca nu sunt eventuale leziuni minore, care pot duce treptat la inflamarea urechii sau alte probleme, dar pot fi foarte usor rezolvate cu un unguent potrivit.
geniest spune:
Nu s-a rupt mina creionului, nu ??? Eu zic sa mergi la medic pentru verificare.
Baietelul unei prietene si-a introdus un creion si i s-a rupt varful, ramanand in ureche. Au ajuns la urgenta si i l-au scos....dar s-au speriat ingrozitor...
anemona spune:
Timpanul este o membrana de 0.1 mm grosime, poate fi intepata usor cu un obiect ca varful de creion. Din exterior nu poti vedea, mai ales ca nu curge sange (fiind slab vascularizata). Ca sa fii sigura ca nu s-a intamplat ceva, du-te la orl sa ii faca un control. Se va uita doar cu un otoscop in ureche, dureaza 10 secunde. Poti merge si la o camera de garda orl si iti face examenul pe loc la orice ora. Eu de ex as merge la orl Panduri la camera de garda, chiar si la ore tarzii, nu e nici aglomeratie si eviti chestiile cu programarile si alte complicatii. Daca e ceva, acum e usor de rezolvat. Mai tarziu e mai complicat.
Sa speram ca totusi nu s-a intamplat nimic, iti tin pumnii ! Sanatate multa !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Mickyyy spune:
Si eu zic ca nu a fost nimic, varful creionului nu s-a rupt, dar parca tot as merge sa-i fac un control preventiv.
Merci de sugestii, cred ca o sa incerc varianta camera de garda, desi acolo ar fi trebuit sa ma duc imediat, nu la 2-3 zile dupa.