cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Michelle, la a doua venire se va duce definitiv .

nu inteleg...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

"...Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit...."

"Aceasta prabusire a puterii satanice va coincide cu revelarea deplina a dumnezeirii lui Iisus Hristos la a doua venire a Sa. Atunci El nu va mai veni ascuns întru smerenie si rabdare omeneasca, ci întru aratarea neîndoielnica a puterii Sale dumnezeiesti. Timpul de decizie libera pentru sau contra Lui a trecut. Prima data venise ascuns în smerenie, pentru a nu sili prin maretia constrângatoare a dumnezeirii descoperite pe nimeni sa-L admita. Dar dupa ce toti se vor fi decis în istorie si însasi istoria în general - care prin aceasta devine inutila sau imposibila - pentru sau contra Lui, va veni descoperit si aratarea Lui va fi izbitura de fulger pentru cei ce-si vor da seama ca n-au fost în adevar."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

"...Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit...."

"Aceasta prabusire a puterii satanice va coincide cu revelarea deplina a dumnezeirii lui Iisus Hristos la a doua venire a Sa. Atunci El nu va mai veni ascuns întru smerenie si rabdare omeneasca, ci întru aratarea neîndoielnica a puterii Sale dumnezeiesti. Timpul de decizie libera pentru sau contra Lui a trecut. Prima data venise ascuns în smerenie, pentru a nu sili prin maretia constrângatoare a dumnezeirii descoperite pe nimeni sa-L admita. Dar dupa ce toti se vor fi decis în istorie si însasi istoria în general - care prin aceasta devine inutila sau imposibila - pentru sau contra Lui, va veni descoperit si aratarea Lui va fi izbitura de fulger pentru cei ce-si vor da seama ca n-au fost în adevar."

tot nu inteleg cu pot sa-i ajute pomeniile si liturghiile pe cei care au murit, chiar si dupa sau la a 2-a venire a lui Ius(ca la asta deci , te ai referit).

michelle

Mergi la inceput

Eu crezusem ca nu ai inteles ca despre a doua venire a lui Hristos e vorba.De aceea am explicat.

Despre ajutorul sufletelor in asteptare dat de Liturghiile, de rugaciunile noastre si de pomenile ce se fac nu incep discutia cu parteneri de alte religii banuit protestante (in cazul acestei discutii neopr au pastrat noua linie luata de protestanti la ruperea din catolicism) dintr-un motiv pe care l-am spus in primele pagini ale subiectului, este inutil.
A fost chiar unul din motivatiile desprinderii in fata poporului.(i-a scutit de altfel de niste bani dati aici pe pamant este adevarat )si nu cred ca eu sunt mai tare in explicatii decat insasi Bis. Catolica ce in cazul asta are aceeasi dogma cu cea ortodoxa.Daca ea nu a reusit, nu oi reusi eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Insa, intrebai de pomana, ia-o ca pe o fapta buna in folosul sufletului pt care se face. Insa nicio pomana nu valoreaza nici 0,000000001% in comparatie cu Liturghia pt raposati.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Crinuta, te rog explica-mi cum adica liturghia pentru raposati:
Cum se face:
Vreau, sa merg la biserica catolica de aici , dar sincer nu stiu cu cine sa vb,(aici nu vb cu preotul, mergi la secretarie, explici ce vrei, de ce vrei, etc) cum se numeste slujba in portugheza...
de asta m-am cam lasat pagubasa, acum insa ca ai adus vb, parca mi-ai rasucit un cutit in rana...mi-ai amintit indirect ca tot aman sa ma ingrijesc si de sufletul ei...

Denizel draga, multumesc pentru explicatii, am inteles cum e cu porunca a 3 a...e clar, eu o incalcam zilnic dar nu stiam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nikole, spune-le in engleza, Mass pt cei care nu mai sunt. Trebuie sa vezi cand se face, de 1 noiembrie sau in alta zi, dar du-te la Biserica si lasa un biletel cu numele celor raposati preotului, se vor citi toate in cadrul Liturghiei respective.
Gasesti tu pe cineva acolo sa te indrume, banuiesc ca si acolo se tin aceste Liturghii in perioada asta, mai in preajma Sarbatorii tuturor Sfintilor.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Pai Michella, Liturghia reprezinta Jertfa lui Isus. Un suflet plecat deja nu se mai poate ajuta singur, o pot face cei de pe pamant pt el.
De aceea exista si atatea marturii in acest sens.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Katya, nu am citit decat pana acolo unde spui ca o ortodoxa a jignit-o pe DEnizel si pentru ca in afara ta eu cred ca eram ultima ortodoxa pe aici, presupun ca de mine e vorba.
Deci, nu am jignit pe nimeniu, dupa cum de altfel ai vazut nici ea insasi nu a sustinut ca as spune vreun neadevar.

Am spus ca o persoana care isi face concediile in Tenerife si in Austria nu poate veni sa spuna ca toata lumea ce sustine ca se poate trai in Romania (decent sau nu) cu o anumita suma de bani , vorbeste aiurea.Sau ceva de genul..
Pe vremea cand Denizel posta pe alte forumuri poze din Tenerife si din Austria eu traiam in Romania cu 280 euro salariu eu si 380 euro salariu sotul si aveam deja doi copii. A, si 50 euro dadeam chirie la garsoniera.Deci, m-a jignit personal in momentul in care a scris ca nu stiu ce spun (eu si altii ) la un subiect despre :" cum traim fara bani" Eu stiu bine cum am, trait fara bani.

Aceeasi atitudine a avut-o exact in acel an in care se plimba pe plaje dragute la un subiect despre mizeria in care a ajuns litoralul romanesc .Bineinteles ca ei i se parea superb.Dar am tacut.

Ei bine. acum nu am mai tacut.
Stii de ce?
!. Pentru ca atitudinea cu care isi tot ascunde religia este efectiv jignitoare pentru cei ce participa la discutii aici la SC, eu printre ei la momentul respectiv
2. Pentru ca da, sunt putin cu "capsa pusa" perioada asta pentru ca mama ma tot preseaza sa vanda tot in Ro si sa se mute cu noi pentru ca" ne-ai lasat singuri la batranete" dar se amesteca groaznic in educatia copiilor mei si mie mi-e tare greu .Clar raspunsul meu este nu dar pana cand voi trece hopul cu plansete si vaitaturi ma simt putin mizerabil fata de ei, deci, asta e nu mai sunt foarte elastica cu alte porunci atunci cand aia cu parintii ma bantuie zi si noapte(poate de aceea altii bantuiti de treaba cu sambata nu sunt elastici nici ei la restul....?)

Ioanadara, imi pare foarte rau ca ai probleme!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doina, nu ai dreptate, sa stii :). Poate nu ai fost atunci pe forum...
Oricum, oricat am vrea sa fim de corecti, nu putem sa vedem decat greselile celor din tabara cealalta. Numai si numai asta facem si cred ca oferim o imagine destul de caraghioasa.
_

Mie a inceput sa mi se contureze o idee in minte: nu cred ca exista persoana care scrie la SC si care sa fie candidata la mantuire, casazicasa .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Pai ce porunca poti calca daca scrii la SC?

Mergi la inceput