cele 10 porunci (2)
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
se vede ca ai inceput deja www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Am avut un model bun.
Raspunsuri
denizel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cortexia
Am avut un model bun. |
Eh, Cortexia, esti modesta.... .
Modelul de-acasa ce mai face? Cum de nu mai zice nimica pe-aicea? :)
Am gasit ce este cu "Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau".
Citez:
Expresia poate avea mai multe sensuri:
1. abuzul fata de acest Nume, conceptia antica fiind ca o cunoastere a numelui unei zeitati ofera puteri magice cunoscatorului, care putea astfel sa manipuleze zeitatea.
2. juramantul fals pe acest Nume - vezi Levitic 19:12
3. numirea unui idol cu acest Nume - constructia gramaticala ebraica ofera spatiu pt. aceasta interpretare.
4. orice alta folosire a Numelui fara un scop precis si corect (in mod nesabuit).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
patou spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cortexia
Am avut un model bun. |
imi pare rau
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Modelul de-acasa ce mai face? Cum de nu mai zice nimica pe-aicea? :) |
zicea candva o ortodoxa catre noi astea, ortodoxele: mai draga, daca nu putem sa avem iubire, macar un pic de politete n-ar strica
ioanadara spune:
Katya, nu am citit decat pana acolo unde spui ca o ortodoxa a jignit-o pe DEnizel si pentru ca in afara ta eu cred ca eram ultima ortodoxa pe aici, presupun ca de mine e vorba.
Deci, nu am jignit pe nimeniu, dupa cum de altfel ai vazut nici ea insasi nu a sustinut ca as spune vreun neadevar.
Am spus ca o persoana care isi face concediile in Tenerife si in Austria nu poate veni sa spuna ca toata lumea ce sustine ca se poate trai in Romania (decent sau nu) cu o anumita suma de bani , vorbeste aiurea.Sau ceva de genul..
Pe vremea cand Denizel posta pe alte forumuri poze din Tenerife si din Austria eu traiam in Romania cu 280 euro salariu eu si 380 euro salariu sotul si aveam deja doi copii. A, si 50 euro dadeam chirie la garsoniera.Deci, m-a jignit personal in momentul in care a scris ca nu stiu ce spun (eu si altii ) la un subiect despre :" cum traim fara bani" Eu stiu bine cum am, trait fara bani.
Aceeasi atitudine a avut-o exact in acel an in care se plimba pe plaje dragute la un subiect despre mizeria in care a ajuns litoralul romanesc .Bineinteles ca ei i se parea superb.Dar am tacut.
Ei bine. acum nu am mai tacut.
Stii de ce?
!. Pentru ca atitudinea cu care isi tot ascunde religia este efectiv jignitoare pentru cei ce participa la discutii aici la SC, eu printre ei la momentul respectiv
2. Pentru ca da, sunt putin cu "capsa pusa" perioada asta pentru ca mama ma tot preseaza sa vanda tot in Ro si sa se mute cu noi pentru ca" ne-ai lasat singuri la batranete" dar se amesteca groaznic in educatia copiilor mei si mie mi-e tare greu .Clar raspunsul meu este nu dar pana cand voi trece hopul cu plansete si vaitaturi ma simt putin mizerabil fata de ei, deci, asta e nu mai sunt foarte elastica cu alte porunci atunci cand aia cu parintii ma bantuie zi si noapte(poate de aceea altii bantuiti de treaba cu sambata nu sunt elastici nici ei la restul....?)
ioanadara spune:
Hi, hi vad ca nu am atasat nici un triunghiulet, moderatorii de data asta nu au mai fost asa de atenti cred.Data trecuta cand am vorbit de Denizel mi-am "luat-o".dar am primit-o crestineste..
Katya spune:
Ioanadara ,n-am apucat sa-ti citesc mesajul in intregeime,ma reped doar sa te asigur ca nu e vorba de tine,e vorba de un sb de la SC de acum vreun an,of,era un sb cu apostolii,imi pare rau ca ai crezut ca m-am luat de tine.
Katya spune:
Da,am citit acuma ce-ai scris si sper ca te-ai lamurit.Cind a zis Lady J ca "suratele ortodoxe" nu s-au purtat frumos,eu m-am dus cu gindul doar la sb de la SC,alte sb chiar nu stiu,eu mai citesc pe la parinti,pe la Psihologie si pe la Gen uneori.
In fine,ce sa mai zic,ca eu acuma sint revoltata cum se gaseste atita sb de ris pe marginea unei afirmatii de-a Cortexiei,degeaba ma uit si nu gasesc nimic de ris.Dar vad clar atac la persoana,abia acuma vad cum arata un atac la persoana in realitate.
Doamne ajuta si tare mi-a placut cum a scris mamabear,si eu o iau cu draga inima de model.
patou spune:
eu nu mai inteleg nimic. care-i problema ca denizel petrece vacante superbe? considerati asta ca fiind o incalcare a poruncilor? sau neavand argumente la ceea ce spune va legati de vacantele ei?
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara 2. Pentru ca da, sunt putin cu "capsa pusa" perioada asta pentru ca mama ma tot preseaza sa vanda tot in Ro si sa se mute cu noi pentru ca" ne-ai lasat singuri la batranete" dar se amesteca groaznic in educatia copiilor mei si mie mi-e tare greu .Clar raspunsul meu este nu dar pana cand voi trece hopul cu plansete si vaitaturi ma simt putin mizerabil fata de ei, deci, asta e nu mai sunt foarte elastica cu alte porunci atunci cand aia cu parintii ma bantuie zi si noapte(poate de aceea altii bantuiti de treaba cu sambata nu sunt elastici nici ei la restul....?) |
off topic.
imi dau si eu cu parerea ref la parinti care e o problema stringenta pentru multi copii mai ales la situatia care e acum in Rom.
de ce nu vind si sa le iei ceva aproape de voi, dar nu cu voi in casa?
eu zic sa nu te framanti atita timp cat faci tot ce poti. nu cred ca esti obligata de nimeni nici macar de Dumnezeu sa stai cu parintii...
stim foarte bine cat de binevoitori sunt bunicii in ale educatiei nepotilor
michelle
Katya spune:
Patou,e-adevarat ca si de tine-mi pare rau de replica aia,dar macar ati reglat atunci si erati 2 si aveati un sb care a declansat replica,in timp ce aici,sa pui asa emoticonul ala cu dinti adica hai sa ridem de cutare(si nici macar nu stiu de ce)...
Ioanadara si eu zic ca n-are rost sa lasi vacantele alea la sb de religie.Tu ai crezut ca eu m-am referit la discutia voastra la acel sb de la Gen.(pe care chiar l-am citit),dar nu e asa,ti-am spus unde.Cu parintii ,iti tin pumnii,imi imaginez ca nu e usor,dar si tu ai familia ta si,daca ei ar interveni,nu se poate trai la comun.Doamne ajuta!