Sezatoarea canadiana (197)
Raspunsuri - Pagina 8
casandra spune:
Calin a fost la gradinita in engleza (most of the time). A auzit el si franceza, dar lui i s-a vorbit in engleza. Terapia lui a fost in engleza, de la 3 ani i-am vorbit aproape doar in engleza, practic pentru el engleza e limba materna, in engleza se descurca cel mai bine. El a inceput sa vorbeasca la 6 ani, pana in clasa a 3-a nimeni nu a avut nici o asteptare de la franceza. Cum in scolile englezesti, orice ai face, ai 50% franceza, a fost expus la franceza, nu a vorbit, dar a auzit in jurul lui. In clasa a 4-a a inceput sa citeasca in franceza, acum e a 5-a, dar franceza lui e la nivel de clasa a 2-a. Situatia lui e mai speciala. Din cauza ca nu e foarte stabil emotional si a inceput scoala cu un handicap, scoala e reluctanta sa creada in capacitatile lui intelectuale.
Pana sa ajunga la colegiu, trebuie sa treaca prin liceu (secundara), iar la liceu franceza rules.
ankalaura spune:
Eu cred totusi ca ati facut o alegere corecta... Rezistenta si neincredere in capacitatile copilului, cred ca ati fi intalnit in orice alta scoala, fie ea francofona sau anglofona. Ce sa zic, bafta multa, eu sunt convinsa ca veti reusi sa treceti cu bine peste asta!
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Dimineata, mancam eu o felie de paine cu zacusca, si M. imi zice: "Opreste-te, ca ramanem fara vin !!" |
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Casandra, nu stiu ce sa-ti spun dar voiam sa-ti transmit un gind bun si ca te consider o femeie foarte tare... lupti cu atitea, pe atitea planuri. Iti doresc sa se rezolve asa cum vrei tu pe toate!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Podeanu spune:
Ma zgindare o intrebare (rautacioasa , cred). Cuplul din Nova Scotia de au donat 11.6 milioane si acum sunt asaltati de telefoane de admiratie daca tot nu ii interesa sa cistige de ce joaca la loto????
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui casandra Ana, ce mai face Tudor? Pe tine te-am auzit (citit mai bine zis) ca regreti ca nu ai ales o scoala englezeasca. Oare de ce? Calin e la o scoala englezeasca si simt ca inebunesc. Are 3 integration aids, le tot schimba, e "inclus" in clasa, dar nu integrat. Sunt ata de suparata, nici nu stiu ce sa fac. Pe langa faptul ca are 2 limbi de asimilat. Iar in high school orice progra mai de Doamne ajuta, presupune predare intensiva in franceza, iar examenele de admitere la secundar au proba de engleza, matematica si franceza. A spune te iubesc înseamna a spune nu vei muri |
Casandra, multumesc pentru intrebare; n-ai vrea sa facem cumva cunostinta copiilor, nu vrei sa-i aduci la intilnirea de Craciun?
as fi vrut scoala engleza pentru ca in ciuda intirzierii de vorbire Tudor prinde repede o limba straina, dar in scoala quebecoasa engleza e o formalitate pusa pe planul 99, si nu am cum sa-l pun in contact cu ea deoacamdata; intr-o scoala anglo in schimb ar fi invatat si franceza; apoi a mai fost problema accesului la resursele oferite de stat, in limba franceza, la care n-am ajuns niciodata la rind; apoi mi se pare ca in mediul anglofon sunt mai orientati spre familie si valorile ei, m-ar fi securizat mai mult un mediu anglo in sensul asta;
noi am avut anul trecut un an nefericit, cind si invatatoarea si acompaniamentul au fost la nivel de dezastru de incompetenta; anul asta in schimb e ok (invatatoarea e afurisita, i-a anulat un examen cu nota mare la franceza pentru ca acompaniatoarea i-a reformulat intrebarile scrise, in alte cuvinte- Tudor da examenele singur, in biblio, insotit doar de acompaniatoare; nu are voie decit sa-i repete consigne primite in clasa, exact cum le-a dat invatatoarea intregii clase, pentru ca notele lui sa fie comparabile cu ale clasei; trec peste astea pentru ca clasa e buna, si ea e foarte profesionala altfel)
Instabilitate emotionala...si la noi cu carul (am mai scris eu cite ceva despre asta); plus intirzierea in maturizarea emotionala, tot mai vizibila, de unde probleme in clasa cu copiii;
Noi am avut intilnirea cu psihologul care i-a explicat lui Tudor cite ceva despre TED si diferenta lui, acum ramine sa informeze clasa psihologa scolii in legatura cu diagnosticul; sper ca asta va ameliora relatia copiilor cu el, pentru ca anul asta iarasi am trecut prin episodul cu bullying in autobuz, aruncat caciula copilului pe geam de niste nazdravani;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
casandra spune:
Ana, nu cred ca pot sa ajung la petrecerea de Craciun. Sper sa ajung, totusi, macar spre final, dar daca reusesc, o sa fiu fara copii.
Dar mi-ar placea tare mult sa le facem cunostinta. Poate treceti intr-un week-end pe la noi?
CriPOD spune:
Apar si eu din multimea vida... :D
Dar acum am aflat: Simona, felicitari!
Raducu, baiet destept, eu stiam, i-am si spus mamicii tale, nu se putea altfel. Bucura-te de succes si de restul anului in huzurie. k, acu' sterge-te! P.S. (luni, sau marti, si explic atunci).
Simi, sa va bucure pisicoata!
Nu prea mai apuc sa intru, mi s-au adunat toate pe cap, noroc ca e mama cu pepitul... macar atat.
Mai viu, cica ne da o ora-n plus in weekend, poate atunci? :))
pepit
cellia78 spune:
Buna ziuaaa!!!
Intai, felicit si eu copiii isteti si harnici care au reusit cu brio la examene! Felicitari si parintilor pt asa copii si pt eforturile depuse pt obtinerea de asa rezultate!
Am "inviat" si suntem acasa; operatia a avut loc pe 28 luna trecuta si a durat o ora jumate; timp in care nu am fost om; am avut cea mai urata senzatie posibila cand mi-am pus puiul in bratele doctorei anesteziste si puiul mi-a dat un pupic fara sa cer; ma tinusem tare in fata ei si imi pastram lacrimile, dar tot am scapat cateva; ea senina si zambitoare....a fost apoi bucuria trezirii din anestezie (aici aveam mari emotii; ca tata meu asa a plecat de langa noi acum doi ani, nu s-a mai trezit din anestezie dupa operatie; si am ramas cu niste "treburi"); apoi a fost lunga si urata noapte la Terapie Intensiva; offff, ca nu-mi vine a crede ca s-a dus! Mai visez si acum cand dorm pasaje din noaptea aia...
E in faza de recuperare, faza care merge nesperat de bine; a acceptat, dupa doua nopti albe si 3 zile maraite, ca suzeta si biberonul nu mai sunt; acum doarme fara ele si singura de parca nici nu stie ce-s alea!
In fine, acum stau cu frica sa nu se desfaca acolo ceva si sa retraiasca chinul operatiei in cateva luni. Respect tot ce trebuie respectat in perioada asta, dar cel mai greu e sa o fac sa nu mai vorbeasca asa mult, sa nu tipe de bucurie la nimicuri, ca de plans plange rar spre deloc; si e cam greu sa spui unui bebe de un an si aproape 7 luni sa taca........
De-abia aseara am reusit sa citesc tot din urma si pe cuvant ca nu mai stiu mare lucru! Ma scuzati, oboseala!
Dragaica, cum e puiul tau operat? E ok, asa-i? pt bebe curajos si parinti asemenea.
Cam asta....oi mai da eu p-aci; am zis macar sa va salut.
Podeanu, parca tu intrebai de noi si-ti multumesc frumos!
Si va multumesc si pt cuvintele de incurajare scrise inaintea operatiei!
Merg pe la ale mele. Week-end frumos si cu soare va doresc!
www.ajutopedenisa.ro