Sezatoarea canadiana (197)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ailed, respira adanc, zambeste, si lasa relele, nu le baga in seama.
eu te citesc si problemele tale sunt importante pentru noi toate, as putea zice, toate invatam din experientele traite de celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

ailed, respira adanc, zambeste, si lasa relele, nu le baga in seama.
eu te citesc si problemele tale sunt importante pentru noi toate, as putea zice, toate invatam din experientele traite de celelalte.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Adevarat grait!

CGE pai cum altfel, in parc, la ceai la cafea, la gazebo(en fin, sper sa aiba ca eu l-am cump. special ca sa se simta oamenii ca acasa, nu ca am fii noi cu gratarele prea tare)

Sunt tare bucuroasa! Am primit si mail-ul de confirmare, urmeaza sa semnam contractul.Prefer sa facem un contract ca sa fie lucrurile zise de la inceput. Nu am averi si nici mobile valoroase, dar e mai bine asa.

Pupez fetili!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Dragaica eu vreau! galactogil si garmastan. Ginipral ce e? pentru ce? le poti aduce la intalnirea de Craciun? (daca nu nasc pana atunci!) Multumesc mult!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 26+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Fetelor, help, am nevoie de un raspuns rapid, cand iti poti lua concediul de maternitate in Quebec, cu cat timp inainte de DPN - ma tot uit pe site-ul Guvernului si nu gasesc nimic de genul asta. O luna inainte e OK? sau e prea devreme? Trebuie sa dau azi un raspuns la RH si nu prea stiu ce sa fac. Normal am DPN pe 15 februarie si as vrea sa plec din 15 ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailed15

Revin si eu dupa o buna perioada de absenta , timp in care s-au intamplat o gramada as zice. De citit v-am citit si de fiecare data mental va raspundeam, bine ar fi ca pe viitor sa-mi scriu ideile ca sa fiu mai coerenta la scris.

Deci in linii mari, sambata am fost iara la botez si a fost super frumos si de data asta, emotionant pana la lacrimi pentru mine. Ca s-a nimerit o data cu aniversarea a 10 ani de cand a murit tata, iarasi alta poveste de aici si ideea de a face coliva pe care nu am mai apucat sa o fac(ca tot ati vorbit voi de coliva si parastase la un moment dat pe aici ma gandeam uite fetele imi citesc gandurile). Asa si cu cafeaua, ma gandeam care o fi mai buna, incep si eu sa cunosc o cafea lungita slaba. Nelia parca tu ziceai de o cafenea in St-Lambert, ai putea sa mi-o zici si mie stau destul de aproape si imi place, desi cand vreau sa ma rasfat mai merg la starbucks, insa mi-am facut provizii acasa tot de la ei.

Acuma nu stiu ce o fi, dar am dat examen acuma vreo 2 saptamani , nu v-am zis, mate reusit, engleza reusit , franceza picat. Ieri am primit rezultatul , ma asteptam pentru ca eu nu m imbat cu apa rece de felul meu, insa stiti cum e un pic dezamagita. Drept e ca nu am avut timp sa invat. Acuma pana in martie am timp sa ma gandesc daca vreau sa schimb meseria sau raman pe domeniul meu.

Dar asta nu a fost tot, cireasa de pe tort a fost pusa azi, pentru ca noi ne dorim un bebe si mi-am facut toate analizele la Ovo si urma acuma pe 29 sa aflu ce am de ce nu vine si la noi minunea. Am sunat dis de dimineata sa intreb la ce ora , mi se confirma ora si imi zice sa astept cateva secunde apoi operatoare sau ce-o fi ea imi zice stiti ne cerem scuze dar clinica se inchide pana in luna ianuarie incepand cu data de 27( e o sambata ). Eram programta lunea, sincer m-am infuriat de numai pentru ca era programata in prima zi de cand au anulat ei toate rdv-urile si nici nu s-au sinchisit sa inceapa sa sune clientii. Acuma sa nu va zic ce dezamagita am fost, ca na ca tot omul vreau sa stiu si eu ce problema am. Am primit rdv pe 10 ianurie asta inseamna inca 2 luni de asteptare, nici nu stiu ce sa fac, medic de familie nu avem, sa merg la ginecoloaga mea sa cer dosarul prin ea si sa incep cu ea un tratament sau sa am rabdare si sa vedem ce o mai fi in ianuarie.
Pana una alta profit de orice clipa libera si fac ce-mi place pentru ca prea am vrut sa fac multe anul acesta si nimica nu mi-a iesit.

Cu intarziere zic si eu tuturor celor care si-au sarbatorit ziua numelui La multi ani.

Sper sa am timp de acuma incolo sa intru mai des sa va citesc si sa va scriu .

Numai bine, ma duc la somn ca azi am fost tare ametita la lucru, aveam impresia ca e miercuri iar in plus de asta v-am scris ca o moara stricata, poate nici nu e interesant pentru voi.

Ailed, vecina mea -acum am aflat pe unde stai, in ce domeniu lucrezi tu? Si examenul picat insemna ce ? Poate ai mai scris si nu am retinut eu

Nu-ti face probleme de mesaj, scrie orice, aici ne refulam si noi, scriem de soacre, sefi, soti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Carmen - te-am primit
Da' la Starbucks in Bucuresti ai baut cafea? Ca mie si aia mi s-a parut naspa Oare pt ca era in Bucuresti? Drept urmare, aici nu m-am grabit sa ma duc la Starbucks. Atatea auzisem de lauda de Starbucks, incat m-am dus in disperare la Bucuresti, sa o testez, si dincolo ca a fost cafeaua proasta, a mai fost si serviciul penibil, plus o aglomeratie de ziceai ca seda gratis, mese super murdare (bleah!), ce mai, m-a dezamagit total!

Cris - asa-i ca e mai buna cafeaua de acasa? Si la serviciu aveam masina cu capsula, mama ce buna era, imi venea sa beau 5 cafele pe zi!

Eliza a zis ca i-a comandat mosului sa imi aduca un Dolce Gusto sau macar un Nespresso (ea a zis Dolce Gusto ca prima optiune, ca i se pare ca e un robot care iti da singur cafea, fara sa pui nimic in el

Delia - nu stiu cum ar fi mai bine - dar ma intreb, nu ai putea merge pe ambele variante? Prin gineco a ta, ai ajunge la aceeasi clinica? Daca nu, o sa vina el si ianuarie. Tin pumnii! Se va rezolva, sunt sigura!

Delphin - bafta domne, cel mai bine asa, cu contract.

Doloress - ce putin mai ai!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Fetelor, help, am nevoie de un raspuns rapid, cand iti poti lua concediul de maternitate in Quebec, cu cat timp inainte de DPN - ma tot uit pe site-ul Guvernului si nu gasesc nimic de genul asta. O luna inainte e OK? sau e prea devreme? Trebuie sa dau azi un raspuns la RH si nu prea stiu ce sa fac. Normal am DPN pe 15 februarie si as vrea sa plec din 15 ianuarie.

http://www.rqap.gouv.qc.ca/index_en.asp

Ai tras un ochi si aici? Eu nustiu sa-ti raspund dar stiu ca daca suni sunt ff amabili si te rezolva imediat.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Poate ai gasit deja raspunsul, dar daca nu eu stiu ca poti sa iei o luna inainte, de fapt iei concediul de maternitate intai si apoi parentalul.

http://www.educaloi.qc.ca/loi/parents/84/
http://www.tbs-sct.gc.ca/hr-rh/bp-rasp/mb-mav/pml-cpcm-fra.asp
http://www.cnt.gouv.qc.ca/conges-et-absences/evenements-familiaux/conge-de-maternite/

Maternitatea parca nu e platita, iar parentalul da.
Fetele mele si-au luat 2 saptamani de vacanta si au devansat cu doua spatamani parentalul, asa au avut 4 saptamani inainte liber si au fost si platite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Ia uitati ce zice baiatul: zice de Cafe creme,Boutique Westmount
357, Avenue Victoria,Westmount.
Asta e aproape de tine Anka. poti sa-l incerci, nu stiu care o fi pretul, dar probabil merita.

http://www.magicien-humoriste.ca/2005/12/post.html

Eu cea mai buna cafea am baut-o in Ottawa, dar va jur ca era supradimensionata, stiti genul ala de cafea dupa care incepi sa tremuri si sa ai impresia ca cei din jur se misca prea incet?

Si apoi la Montreal eu o beau flambata cu putin alchool si am un loc anume: avenue Green, langa coaforul meu e un Second Cup, si beau de fiecare data cand ajung. Oricum nu se poate compara un expresso cu o cafea lungita pe post de ceai.
Mecanicul masinilor noastre e un italian cu parul ondulat ce ma ia cu bellissima de fiecare data, nu ca as fi, si apoi se intinde la vorba si il ascult ca face niste expresso de-men-ti-ale.

Mergi la inceput

Multumesc fetelor, sper ca e bine asa, am trimis cu 15 ianuarie. Pe site la guvern m-am tot uitat insa nu da o limita, scrie ca trebuie luata decizia impreuna cu angajatorul, insa mi se pare de bun simt o luna inainte. Bine, asta inseamna mai putin timp cu bebele, vad ca imi calculeaza pana pe 31-12-2011 tot concediul deci pe 01-01-2012 trebuie sa fiu inapoi la servici, bebele ar avea mai putin de un an, dar nu se stie niciodata.
Sefa mi-a aprobat deja, mai raman HR.

Anka intr-adevar tare putin mai am, nici nu m-am gandit pana acum, abia cand m-au tras ei de maneca mi-am adus aminte, inca o luna jumate de servici yupi!!!!!

Mie imi place Starbucks, evident. Dar tot sunt nemultumita in general, fata de cafelele din Germania, asta ii cer soacra-mii mereu in pachete - cafea si branza.

Mergi la inceput