Carne tocata-trucuri

Carne tocata-trucuri | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Nu ma descurc prea bine la felurile de mancare cu carne tocata si nu inteleg de ce.De exemplu , cand o pregatesc pentru musaca, varza a la Cluj, paste bolognese etc. Prajesc ceapa tocata pana devine stiloasa , adaug carnea tocata , o las un pic, apoi adaug niste apa, las la facut, apoi adaug suc de rosii, condimente si mai las cam 20 minute. In total cam 60-70 min.Apoi urmeaza etapa la cuptor , in functie de felul de mancare.Carnea iese cumva tare si scartaie intre dinti, nu stiu cum sa explic, dar nu iese moale. Nu stiu unde gresesc...poate imi spuneti voi cum faceti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

o posibila cauza ar fi carnea tocata in sine, de aceea te intreb ce fel de carne folosesti : gata tocata din comert sau o toci tu ?
in general, carnea tocata in amestec este de porc si vita, nu stii ce bucati de carne sunt puse la tocat, cat de batran a fost animalul a carui carne a fost tocata, pot fi si zgarciuri, ligamente, etc. si de aceea unele bucati nu se patrund bine si iti dau senzatia de scartait in dinti

ti-as recomanda sa folosesti doar carne tocata de porc sau pui, nu amestec cu vita. daca ai cu ce sa toci chiar tu carnea, e si mai bine, iti poti prepara tu amestecul in functie de preferinte. daca nu, poti incerca sa cumperi carne tocata pe loc, in carrefour de ex se procedeaza asa, iti alegi tu bucatile mari de carne (porc, vita, etc.) si ti le toaca ei pe loc, in fata ta.

mai am o observatie : sucul de rosii ar fi bine sa-l pui cat mai spre finalul prepararii, deoarece are tendinta de a "intari" preparatele, nu le da voie sa se patrunda bine. si mai cred ca ar trebui sa calesti mai mult carnea tocata inainte de a adauga apa, in felul acesta isi schimba consistenta si gustul, se mai topeste si grasimea continuta.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Porc mancam extrem de rar. Cateodata mai cumpar amestec de vita cu porc. In general cumpar bucati si o toc eu cu mixerul vertical. Daca se intampla sa o cumpar gata tocata, o mai dau inca o data prin mixer.
Asa ma gandeam si eu ...poate nu o la suficient la prajit!
Trucul cu sucul de rosii nu-l stiam...mersi!
Dar cam cata apa sa pun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si daca foloseti pui ar fi de preferat sa framanti carnea inainte s-o pui la calit.Si in general toate carnurile e bine sa fie framantate,iese mai pufoasa,mai cremoasa,nu-s cum sa zic.
Apa trebuie sa fie putina,nu turna sa acoperi carnea,putin cate putin,lasi sa scada,iarasi torni,pana vezi ca este aproape facuta carnea,apoi pui sucul de rosii!
Si vezi ca din carnea mai iese apa,adica atunci cand o calesti las-o totusi sa se rumeneasca putin,sa-si mai lase ea apa,apoi pui apa cand e nevoie.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

clar, sucul de rosii nu trebuie pus decat la final (sau chiar in ultima faza, la cuptor).
apoi, conteaza carnea: daca spui ca nu folosesti porc, probabil iei de vita. pulpa cumva? e cam tare de felul ei. antricotul se gateste cel mai bine, zic eu.
mai poate fi "scartaitoare" si din cauza de prea putina grasime, dar daca nu folosesti porc, asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Va multumesc frumos fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Si eu pateam la fel ca tine si mi-a spus cineva ca "scartaie" din lipsa de grasime (eu foloseam numai piept de pui).
M-a invatat sa calesc carnita intr-un pic de unt sau in carne sa adaug cateva felii de piept ardelenesc sau ceva asemanator.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Exact la lipsa de grasime ma gandeam si eu, eu carnea o cumpar sau tocata sub ochii mei la macelar sau o toc eu, amestec de porc +vita la sarmale si ardei sau vitel si pui la celelalte legume umplute( eu mai fac rosii umplute, ceapa umpluta ) .
La sarmale eu pun ceapa tocata in cantitate destul de mare, o las la inmuiat in ulei al foc f mic apoi adaug carnea, condimentele, o lingura de pasta de ardei si suc concentrat de rosii si o las doar cat se omogenizeze putin si sa patrunda aromele.Daca pun carne tocata numai de vita ( sa fie tocata fin la sarmale adaug kaiser crud tocat fin de tot dar nu cu robotul, taiat cubulete ) uite aici poti sa vezi reteta mea completa Sarmale eu le-am facut in varza chinezeasca ca varza din Franta e f tare.
Eu nu as adauga apa decat la spaghetti bologneze unde trebuie facuta singura, in ret se fierbe cu restul ingredientelor. La varza a la cluj sau legume umplute pui apa cand le pui la fiert si se face f bine, ti-as mai recomanda pentru fiertul sarmalelor vasul de lut ( roman) este o minunatie de vas eu sunt indragostita de el pentru orice e facut la cuptor.

Mergi la inceput