copilul apropie sau indeparteaza
Raspunsuri - Pagina 4
ALLY82 spune:
pentru maru> pt masina mi-am facut credit, la inceput pt 10 ani acum mai am doar 3 rate, pana in ianuarie ca m-au ajutat ai mei parinti si mi-au dat 150 mil lei sa achit mai repede dupa ce au vandut o mostenire, dar 3 ani am platit eu la ea. si sa nu crezi ca e mare marca, eu un mic gigant, un matiz.
ce sa mai zic? sunt atat de derutata.
stii ce ma enerveaza rau. ca el pleaca de 3-4 ori pe an la paris la sora-sa. cand ar putea merge doar o data, si cum zicea ea ca va vrea sa-l ajute sa-i puna banii aia deoparte sa-si poata deschide salonul lui. dar aia e o egoista si trebe aplaudata la fiecare spectacol ca e cantareata de opera acolo.
probabil ca lui ii convine situatia asta. dar eu vreau ceva al meu, vreau copilul meu, ca doare ingrozitor sa ramai singura in fiecare an de atatea ori. asa macar am puiul meu pentru care stiu ca voi lupta.
sdcristian spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Tu crezi ca un copil presupune cantat, plimbat, joaca, cateva ori pe zi cand ai chef? Un copil te trezeste noaptea din 3 in 3 ore (daca ai noroc, daca nu poate fi din 30 min in 30 min), trebuie schimbat, spalat, urla cand tu vrei sa dormi, vrea mancare, are tantrumuri ca e noapte afara si nu zi, iti taie cheful de sex, de aranjat, de plecari etc. Sa nu intelegi ca eu vad copilul ca pe o corvoada, copiii sunt minunati insa atunci cand sunt doriti. Atunci cand ti-i doresti te trezesti noaptea si zambesti cand alaptezi, te plimbi cu el in brate o noapte intreaga cand plange, nu mai vrei sa mergi in cluburi ca nu mai vrei tu, sexul devine uneori mai rar sau mai pe fuga cu acordul amandoura, si toate astea se fac cu iubire, si din dorinta de a fi alaturi de puiul de om. Presupunand ca tu ai fi matura indeajuns sa faci toate cele de mai sus (desi din postarile tale nu razbeste maturitatea) cum crezi ca iubitul tau va reactiona la ore interminabile de plans, la lipsa ta de apetit sexual, la lipsa ta de chef de plimbari prin cluburi, etc? Pentru ca sincer, si eu mi-as pune bocceluta pe spinare daca diseara, pe nepregatite, mi-ar aduce al meu sot un bebe urlator la domiciliu, asa pe negandite, ne-discutate, uite asa ca vrea el. |
si pe langa toate astea, inseamna o maaare responsabilitate. sa ii asiguri o educatie, o stabilitate financiara pe termen lung (adica nu-ti mi poti da demisia asa ca nu iti place si sa zici ca lasa mananc 3 luni doar paine cu parizer, trebuie sa stai sa induri orice ca sa duci bani acasa pt copil), sa ai grija de sanatatea lui, si nu sa te gandesti ca in tinerete doar la ziua de maine
uneori inseamna sa renunti sa iti iei tu cizme ca sa ii iei lui, sa renunti tu la fructe ca sa le manance el, sa nu mergi tu in vacanta ca sa poata merge el undeva. uneori sa uiti sa ai dorinte - ca sa le indeplinesti pe ale lui
crezi ca iubitul tau e pregatit pt asta?
am si eu prieteni, de peste 35 de ani, care se joaca frumos cu baietelul meu, stau cu el, ii aduc cadouri, dar nu vor un copil al lor. tocmai pt ca atunci cand te joci cu copilul altuia nu ai nici o responsabilitate. dar cand ai copilul tau uneori parca tii toata lumea pe umeri. si nu oricine e dispus sau facut sa treaca prin asta.
maru spune:
ea nu are 40 (si eu imi doresc al doilea copil si am sarit de 40), ea are 28.
ea nu e intr-o relatie stabila.
nu e nici macar pe ultimii metri in ceea ce priveste fertilitatea.
financiar nu stiu daca isi permite un copil.
suport nu are. In caz de copil, familia nu ii va fi alaturi (poate asta se va schimba, dar daca sunt catolici practicanti, mai greu). De una singura si cu copil, nu o vad bine.
Ca ale ei colege au copii singure fiind, nu e asa de romantios, crede-ma. Cineva spunea mai sus: copilul are nevoie de tata. Una e sa fie dorit dar relatia sa se stinga in timp si sa incerci sa iti protejezi copilul de un tata nepotrivit, si alta e sa ii tai sansa de a avea un tata din start.
ralcat spune:
Un copil se creste greu, si in doi, d-apai in unu.
Un copil apare din doi parinti. Dorit de amandoi. Nu ca ea s-a decis un pic sa renunte la pilulele pe care el stie ca le ia. Si p-orma ce-o vrea Cel de Sus. Eu daca as fi in locul lui, m-as simti manipulat si inselat de o astfel de stratagema, renunt la pilule, facem copilu, cantam, dansam, ne jucam, ce viata frumoasa avem.
Un copil inseamna ceva mai mult, inseama responsabilitate, inseamna o alta viata, nu viata ta de acu plus o jucarie vie. Si viata asta noua trebuie sa v-o doriti amandoi.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
ruxij spune:
Cel mai bine ar fi sa il lasi pe baiatul asta si sa cauti altul cu care sa poti forma o familie. Cauta pe cineva poate mai mare ca tine, sa fie pregatit de asa ceva. Nu are rost sa fii mama singura de la 28 de ani, gandeste-te la asta de pe la 35 in sus, daca nu ai reusit sa iti intemeiezi o familie.
Delia21 spune:
Ally ,eu raman la parerea mea,daca noi toate mamele am fi asteptat pana cand toate ar fi fost asezate...si pana barbatul ar fi zis ca arde de nerabdare sa fie tata...populatia globului ar fi redusa cu cel putin 50 %.I spui ca vrei copil...si ca daca nu se protejeaza el cu caciulita...tu nu mai pui hormoni in propriul corp si gata! Un copil merita toate sacrificiile...si cand e dorit de mama chiar ca nu mai sunt sacrificii,cel putin eu nu le simt asa.Toate celelalte se pot face si cand ai copii,casa,vacante...Si nu uita:LUMEA ASTA TOATA exista pentru ca noi,fiecare in parte,avem capabilitatea incredibila de a ne adapta situatiei.Mame singure sau nu, isi cresc copiii si in Afganistan in pesteri,si in deserturi...si la Polul Nord ...si peste tot pe glob.Peste ani...si ani...in viata ta vei avea copiii,familia,...nu restul lumii.Greutatile si problemele tale...le vei duce tu...ca si bucuria lucrurilor rezolvate de tine.Depinde de tine daca esti genul de om care vede partea plina sau pe cea goala a paharului,pana la urma la asta se reduce fericirea,la perceptie.Iar in legatura cu auto-invinovatirea,nu o practica!nu putem controla totul,mai ales alegerile celorlalti.Omul te poate lasa si cand copilul are 2 ani,5 ani sau 16 ani... si la o adica,il poti lasa si tu pe el.Fii fericita si invata sa nu te temi.Cand ne eliberam de teama...si alegem sa gandim ca orice problema are cel putin o rezolvare....si ca e mai bine sa nu iti bati capul cu situatii ipotetice "daca...si iar daca..." si sa iti pierzi energie,timp,sanatate cu situatii care nu ti se vor intampla.
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ALLY82 dar eu vreau ceva al meu, vreau copilul meu, ca doare ingrozitor sa ramai singura in fiecare an de atatea ori. asa macar am puiul meu pentru care stiu ca voi lupta. |
Mi se pare o afirmatie tare trista ... Daca vrei ceva al tau, care sa-ti aline singuratatea, ia-ti o pisica sau un caine, nu face un copil asa, aiurea !!!
Si cat sta la sora lui, la Paris, de ramai atata timp singura ? Nu ai prieteni, familie, preocupari ? De ce nu mergeti impreuna la Paris, macar 2 din 4 vizite ?
Dupa cum am mai spus, si ti-au spus si alte fete, ar trebui sa-ti reevaluezi relatia si sa te maturizezi un pic ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui ALLY82 stii ce ma enerveaza rau. ca el pleaca de 3-4 ori pe an la paris la sora-sa. cand ar putea merge doar o data, si cum zicea ea ca va vrea sa-l ajute sa-i puna banii aia deoparte sa-si poata deschide salonul lui. dar aia e o egoista si trebe aplaudata la fiecare spectacol ca e cantareata de opera acolo. probabil ca lui ii convine situatia asta. dar eu vreau ceva al meu, vreau copilul meu, ca doare ingrozitor sa ramai singura in fiecare an de atatea ori. asa macar am puiul meu pentru care stiu ca voi lupta. |
Parerea mea e ca mai bine iti iei un caine... Un copil nu se face ca sa aiba cine sa iti tina de urat.
sdcristian spune:
era un subiect la parinti singuri tot cu o fata care facuse un copil ca sa nu fie singura
cauta-l si vezi cat de bine a iesit totul
uite-l
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144366
maru spune:
ce cuvinte mari de la caldura unui venit nu tocmai de neglijat...
delia, incearca sa nu te mai identifici cu ea, ca nu e aceeasi situatie.
tu de ce nu ai facut copilul cand ai venit in state si stateai cu chirie? de ce ai asteptat o casnicie sa se intample si un comfort financiar?
hai sa dam sfaturi tinand cont de toti factorii prezentati, nu de exclusiv ce am trait noi
citat din mesajul lui Delia21 Ally ,eu raman la parerea mea,daca noi toate mamele am fi asteptat pana cand toate ar fi fost asezate...si pana barbatul ar fi zis ca arde de nerabdare sa fie tata...populatia globului ar fi redusa cu cel putin 50 %.I spui ca vrei copil...si ca daca nu se protejeaza el cu caciulita...tu nu mai pui hormoni in propriul corp si gata! Un copil merita toate sacrificiile...si cand e dorit de mama chiar ca nu mai sunt sacrificii,cel putin eu nu le simt asa.Toate celelalte se pot face si cand ai copii,casa,vacante...Si nu uita:LUMEA ASTA TOATA exista pentru ca noi,fiecare in parte,avem capabilitatea incredibila de a ne adapta situatiei.Mame singure sau nu, isi cresc copiii si in Afganistan in pesteri,si in deserturi...si la Polul Nord ...si peste tot pe glob.Peste ani...si ani...in viata ta vei avea copiii,familia,...nu restul lumii.Greutatile si problemele tale...le vei duce tu...ca si bucuria lucrurilor rezolvate de tine.Depinde de tine daca esti genul de om care vede partea plina sau pe cea goala a paharului,pana la urma la asta se reduce fericirea,la perceptie.Iar in legatura cu auto-invinovatirea,nu o practica!nu putem controla totul,mai ales alegerile celorlalti.Omul te poate lasa si cand copilul are 2 ani,5 ani sau 16 ani... si la o adica,il poti lasa si tu pe el.Fii fericita si invata sa nu te temi.Cand ne eliberam de teama...si alegem sa gandim ca orice problema are cel putin o rezolvare....si ca e mai bine sa nu iti bati capul cu situatii ipotetice "daca...si iar daca..." si sa iti pierzi energie,timp,sanatate cu situatii care nu ti se vor intampla. |