copilul apropie sau indeparteaza

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Ina,...nu glumesc dar eu mi-m dorit totdeauna copii.Am ajuns ca orice femeie normala in intimitate numai cu oameni pe care i-am gasit extraordinari,frumosi,destepti...si nu m-as fi considerat altfel decat binecuvantata daca ar fi fost sa raman insarcinata. Deci...nu m-as fi simtit tradata ...daca un "el" si-a dorit copii cu mine,dimpotriva,inseamna ca ma vrea in viata lui pentru totdeauna;iubitei poti oricand si dupa 1 an si dupa 25 sa-i spui...ca nu o mai iubesti dar mamei copilului....nu mai poti sa-i spui ca nu mai e mama copilului;nu spun ca un copil garanteaza iubire vesnica,sa nu se inteleaga asta.Spun doar ca gasesc flatant ca omul cu care esti sa isi doreasca copii,dovada vie a iubirii voastre.Unii isi planifica totul...si poate ca le si iasa ,eu nu imi planific,las viata sa vina catre mine.Nu cred in a face altele inainte de bebe,toate se pot face si cu mult mai multa tragere de inima si cand ai copil,si scoala,si afacere si bani si vacante si excursii.Copilul nu e o bariera,nu e o sabie care iti taie drumurile,optiunile,e suprema implinire (cel putin eu asa am simtit-o).Ii voi spune des copilului meu ca-i doresc ca el sa se bucure de copiii lui atat de tare si tot timpul cum ma bucur eu de cand il am.Si nu e doar o parabola,el simte tot timpul cat de mult ma bucur de fiecare data cand suntem impreuna.Si sigur asta il va face sa nu priveasca un copil ca pe o piatra de moara care o sa-l traga in jos...Si mie mi-au spus parintii ce greu le-a fost...si mi-au spus tare des...dar au uitat sa-mi spuna cat de minunat si extraordinat e sa ai un pui de om al tau care creste sub ochii tai;refuz sa cred ca nu au simtit astfel macar din cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Inteleg, dar sa incercam sa nu extrapolam propria poveste de viata asupra altora.
Eu nu vad in postarea initiala nici un dram de dorinta autentica pentru copil in sine, ci dorinte pentru altele, pe care altele autoarea spera sa le atinga cu ajutorul copilului.

Si anume un alt fel de partener, mai matur, mai responsabil, mai iubitor, orientat spre oficializarea relatiei poate, spre ea, spre casa.

Citez:

"dar eu vreau un bebe al meu. poate si ca sa il apropii pe el de mine, dar si pt mine ca cel mai frica pe lumea asta imi este de singuratate. "

Ally82, exista si femei singure cu 5 copii. Singuratatea o ai in suflet, nu in livretul de familie.

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

fetelor am si eu o intrebare: unde este dom'soara cu pricina?!? s-a dat "lovita" dupa 2-3 postari? noi dezbatem de cateva zile problema ei la care ne-a cerut sfatul, postam toate care mai de care solutii si pareri, si ea nici nu mai trece pe aici sa ne zica macar "mersi!" de efort ca am pierdut timpul si am luat in serios povestea ei. chiar si daca nu i-ar fi convenit raspunsurile primite tot ar fi fost de bun simt sa multumeasca ca ne-am dat interesul sa-i raspundem atat de prompt, fiecare dupa propria pricepere. la asa "recunoscinta", ce sa mai zic!!! chiar nu mai merita efortul...

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALLY82 spune:

nu m-am dat lovita! am avut niste zile incarcate la serviciu, salarii, situatii, iar de acasa nu am mai reusit sa intru ca nu a mers netul.
sa stii ca sunt recunoascatoare de felul meu pentru orice raspuns primit. am primit toate mesajele indiferent de felul lor cu mare bucurie, deoarece am realizat ca mai sunt oameni preocupati si de soarta altora. va multumesc mult.

Mergi la inceput

Lasati fata in pace.

Probabil parerea majoritara fiind oarecum pe dos a ceea ce spera sa primeasca (probabil incurajari gen "asa fata, potcoveste-l da-l in papucii lui de fraier cu sor'sa cantareatza cu tot"") nu i-ar face nici o placere sa revina si nici de multumit nu simte nevoia.

21 +

Mergi la inceput

Bine-ai revenit :)

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

copilul sudeaza o relatie sudata si distruge o relatie distrusa.
Copilul nu are niciun merit si nicio vina . Dar in ipoteza b, copilul o sa traga (psihic cel putin) o gramada de ponoase in urma esecului relatiei. Mai ales din partea mamei. Care va vedea in el cauza esecului.
Mi se pare infiorator de trist si nesanatos sa faci un copil in speranta de a tine pe cineva agatat de tine. "cineva" care nici macar nu-si doreste copil.
Nu-i mai simplu sa cauti pe cineva cu aspiratii comune cu ale tale?

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Adevarul e ca nu-i asa de simplu. Ne hotaram greu si la decizii mai usoare, cum ar fi schimbat locuinta sau loc de munca, d'apai relatie.

Eu nu vad nici o vina in dorinta de a avea un copil cu omul pe care il iubesti, singura buba e topica oarecum inversata a pasilor pe care vrei sa-i faci pentru solidificarea relatiei. Copilul ar trebui sa fie undeva la urma, ca rod final al unei relatii in care ambii parteneri sunt fericiti si nu un mijloc de atingere al acestui stadiu.

Moama ce carnatz de fraza am scris. Scuze

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALLY82

revin la acest subiect.
am trei colege e serviciu care isi cresc copii singure. sunt foarte mandre de copii lor si sunt niste copii minunati. una din ele a facut copilul la 45 de ani si copilul are acum 5 ani. e singura. singurul ei regret e ca nu l-a facut mai devreme.
oare e asa de greu sa-ti cresti copilul singura?

Nu cred ca este bine sa iei exemple din jurul tau, si sa ti croiesti propria viata la fel ca a altora. Atata timp cat relatia ta este fragila nu cred ca ar trebui sa faci un copil, pentru ca sarcina si apoi lauzia sunt frumoase dar grele iar tu trebuie sa fii linistita nu sa traiesti in stres. Pe de alta parte daca iti doresti acest copil cu tot sufletul, fi 200% convinsa ca il doresti indiferent de cum se vor aseza lucrurile pentru tine si partenerul tau.
Si da! este greu sa cresti un copil singura. Ai nevoie de suport, si daca nu l vei avea din partea partenerului , macar asigurate ca l ai din partea familiei.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Pe lāng#259; bucurie, un copil aduce responsabilit#259;#355;i sumplimentare, griji, provoc#259;ri, munc#259; īn plus. Femeile care decid singure c#259; a venit momentul s#259; fac#259; un copil, si atunci cānd partenerul este min#355;it, p#259;c#259;lit, cānd nu-#351;i dore#351;te copii #351;i este pus īn fa#355;a faptului īmplinit, acest fapt poate distruge cuplul. Īn plus, tat#259;l ī#351;i poate recunoa#351;te copilul, dar nu se va implica īn cre#351;terea #351;i educa#355;ia lui.

Irina (8 martie 2010)

Mergi la inceput