copilul apropie sau indeparteaza

copilul apropie sau indeparteaza | Autor: ALLY82

Link direct la acest mesaj

buna ziua la toata lumea. sunt noua pe aici. din dorinta de a discuta cu cineva si la recomandarile unei prietene mamica de gemene mi-am facut cont aici. nu am stiut pe ce sectiune sa intru pentru a va cere un sfat.
am 28 de ani. sunt necasatorita, intr0o relatie de 6 ani. el este mai mic decat mine cu 2 ani. sunt bugetara. deja ma gandesc la niste planuri serioase pentru noi. el zice ca nu e momentul dar timpul trece pe langa mine. el zice ca nu avem casa, nu avem ce sa-i oferim copilului, cum adica sa stam cu parintii mei. el isi doreste sa aiba salonul lui eu vreau un copil. am o mare dilema. cam de tot atata timp iau anticonceptionale (6 ani) si as vrea sa renunt la el si ce va vrea doamne doamne sa fie. dar imi e teama ca daca voi ramane insarcinata ce sa fac? daca el nu va vrea sa ne fie alaturi? deocamdata el se multumeste asa pentru ca merge de vreo 3, 4 ori pe an la paris in vizita la sora lui, pe banii ei bineinteles, si daca ar fi sa facem un copil s-ar duce fericirea asta a lui, va trebui sa fie responsabil. parintii mei sunt cdatolici si probabil ca si ei vor reactiona urat. dar eu vreau un bebe al meu. poate si ca sa il apropii pe el de mine, dar si pt mine ca cel mai frica pe lumea asta imi este de singuratate. mi-as asuma intreaga responsabilitate si probabil ca va fi un copil iubit de toata lumea (frate, cumntat, veri, prieteni)
voi ce sfat imi dati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic ca esti prea tanara ca "doar" sa faci un copil, fara sa tii cont de consecinte.
Mai ai timp...
Copilul sigur nu va va uni. De fapt chestia asta e asa o mare panarama, un copil nu uneste, ci consolideaza o casnicie. Primii ani de viata ai copilului pun pana si cuplurile rodata la mari incercari, e f multa oboseala, stres, frica de orice ar putea sa nu fie ok (mici boli, alimentatie).

cu o posibila sarcina acum tu nu faci decat sa iti pui toata lumea in cap. Si sa ramai fara nici un ajutor.
repet, mai ai timp ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALLY82 spune:

multumesc de sfat!
poate nici eu nu am zis chiar tot. ca elunga povestea mea. el zice ca peste vreo 10 ani. va dati seama ca atunci eu o sa am vreo 38 de ani. vreau sa fiu o mama tanara pentru copilul meu. atunci oare voi mai avea rabdare. si eu si el iubim foarte mult copii. majoritatea amicilor nostri au copii si el este o atractie pentru ei.
paila situatia din tara asta cine stie daca o sa ne permitem casa, masina "lui", ca zice ca ce am eu e al meu, ca nimeni nu le-a avut de la inceput si in doi altfel se fac lucrurile.
si mai este o problema > daca de atata timp iau pastile antibebe cine stie cand voi putea ramane insarcinata.
ce sa faaaccc???ma ucide pe zi ce trece acest gand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Draga mea eu as zice in primul rind ca trebuie sa fii constienta ca a avea si a creste un copil e poate cel mai greu lucru pe care il ai de facut in viata. Esti absolut pregatita moral/financiar pt asta? Inteleg ca iti ticaie ceasul biologic.

Daca da ti-as sugera sa-l dai papucii omului si sa gasesti pe cineva cu care sa iti intemeiezi o familie.

Fireste ca poti sa renunti la anticonceptionale, poti sa ramii gravida cu el si gata, insa sa nu te astepti sa ramina cu tine. Daca planurile lui sint sa aiba copii peste a10 ani probabil ca va face urit daca ii faci o figura ca asta. Se va simti 'folosit", trisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Ally,daca...te gandesti foarte mult la asta,il iubesti...crezi ca poti face fata cel putin mental si financiar sa cresti copilul in cazul in care el ar avea cea mai nedorita dintre atitudini dupa ce ar aparea bebe....GO FOR IT!!! Spune-i si lui cat iti doresti de mult un bebe...si ca pentru tine e mai important asta decat orice!Asa am simtit si eu la 25...ca nu mai pot fara bebe,ca nu mai vreau sa-mi treaca anii fara copil...si bine am facut.Sincer pot sa spun ca am avut parte de ajutorul lui financiar....si cam atat o vreme.Avea cel mic 3 saptamani,a avut o mica operatie,eram cu el singura acasa...si domnul tatic mi-a inchis telefonul in nas de 7 ori in 10 minute...cand i-am spus ca am nevoie de el sa mearga sa-mi cumpere medicamente pentru cel mic...care era cu febra mare,afara era frig rau....;Urata zi!!!! Si...noroc ca am sunat un alt prieten care desi era doctor...a putut sa plece din timpul serviciului ca sa-mi ia amaratele de medicamente imediat ( s-a speriat omul caci plangeam la telefon...de mama mama )!Concluzia:e bine sa ai un sistem de suport,oameni care...la o adica sunt dispusi sa te ajute in cazul in care domnul tata,(noi eram casatoriti,dar zau ca asta nu garanteaza ca va stii de la inceput sa fie un tata bun)...e nepregatit mental ,sufleteste sa fie parinte! Concluzia la concluzie : nu exista bucurie mai mare decat un copil sanatos!!! As face la fel si nu am nici un regret ca a venit bebe al meu (acum are 4 ani)...in timpuri tare tulburi pentru viata mea de cuplu

Mergi la inceput

revin la acest subiect.
am trei colege e serviciu care isi cresc copii singure. sunt foarte mandre de copii lor si sunt niste copii minunati. una din ele a facut copilul la 45 de ani si copilul are acum 5 ani. e singura. singurul ei regret e ca nu l-a facut mai devreme.
oare e asa de greu sa-ti cresti copilul singura?

Mergi la inceput

aaaa...si am uitat sa mai spun. eu pe el il iubesc foarte mult. nu as vrea sa il pierd. el ma tot invinovateste pe mine ca din cauza mea a ramas aici, in tara, ca aici nu putem face nimic. ca am putea sa mergem in afara si sa muncim dupa care sa ne intoarcem sa ne cumparam casa. dar eu ce sa fac cu serviciul. cine ma mai angajeaza dupa cu administratie publica. nu pot trai fara el. simt ca viata mea nu are nici un sens fara el. am facut tot ce mi-a stat in putinta, m-am mai pus contra parintilor mei, i-am dat masina mea noua sa o conduca, sa invete sa conduca, l-am sustinut in tot ceea ce a facut, l-am dus de atatea ori la aeroport cand a plecat, si muuulte altele care nu-mi mai vin acum prin minte. o recunosc ca el a facut mai putine, dar nu asta conteaza, ca e barbat si capricorn pe deasupra si are felul lui de a iubi, dar sunt convinsa ca ma iubeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALLY82
oare e asa de greu sa-ti cresti copilul singura?

Da, este. Este foarte greu.
La 28 de ani esti inca foarte tanara !!!

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu cred ca tu te lasi impresionata de povestile si de viata altora. vrei sa fii in rand cu lumea, cum se spune, insa din cate am inteles eu prietenul tau nu isi doreste la fel de mult un copil in acest moment. ce faci daca el nu se implica in cresterea lui? sau daca pleaca si te lasa singura fara nici un ajutor material macar? un copil se face de comun acord, atunci cand exista o stabilitate sentimentala si chiar financiara. tinand cont de criza care ne inconjoara este destul de dificil sa cresti un copil cand nu ai de niciunele, si e aiurea sa "te arunci" doar asa, de gradul de a-l face, fara certitudinea ca ai si cu ce sa il cresti. nu vreau sa te descurajez, insa macar informativ intereseaza-te la prietenele tale cat costa lunar intretinerea unui copil: haine + pampersi + lapte + mancare (fructe si legume pt sucurile si supele lui, carne si tot ce ii mai trebuie)+bani de dr si de medicamente daca e racit etc.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Daca acum nu vrea un copil asta este, poate se simte nepregatit.
Daca tu simti ca vrei un copil cred ca ar trebui sa mai discutati , poate il convingi, nu intotdeauna trebuie sa astepti sa ai : casa , masina ca sa ai un copil.
Cine iti garanteaza ca peste 10 ani o sa ai toate astea, cine iti garanteaza ca luna viitoare el o sa mai fie cu tine.....in viata nimic nu este garantat asa ca trebuie sa incerci sa faci ce iti doresti si sa faci tot posibilul sa creezi climatul propice indeplinirii dorintelor tale.

Cu anticonceptionalele eu stiu ca trebuie sa le intrerupi cu cateva luni inainte de a incerca sa ramai insarcinata. Cred ca ar trebui sa discuti cu medicul despre situatia ta si eventual o sa-ti prescrie si ceva suplimente de acid folic inainte de a incerca sa ramai insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALLY82

aaaa...si am uitat sa mai spun. eu pe el il iubesc foarte mult. nu as vrea sa il pierd. el ma tot invinovateste pe mine ca din cauza mea a ramas aici, in tara, ca aici nu putem face nimic. ca am putea sa mergem in afara si sa muncim dupa care sa ne intoarcem sa ne cumparam casa. dar eu ce sa fac cu serviciul. cine ma mai angajeaza dupa cu administratie publica. nu pot trai fara el. simt ca viata mea nu are nici un sens fara el. am facut tot ce mi-a stat in putinta, m-am mai pus contra parintilor mei, i-am dat masina mea noua sa o conduca, sa invete sa conduca, l-am sustinut in tot ceea ce a facut, l-am dus de atatea ori la aeroport cand a plecat, si muuulte altele care nu-mi mai vin acum prin minte. o recunosc ca el a facut mai putine, dar nu asta conteaza, ca e barbat si capricorn pe deasupra si are felul lui de a iubi, dar sunt convinsa ca ma iubeste.

Nu te supara pe mine, dar postarea ta mi se pare cam ... naiva sau ... copilareasca
Ce inseamna asta ca viata ta nu mai are nici un sens fara el ? Sa nu mai spui si sa nu mai gandesti asta niciodata !!! Mi se pare cea mai mare prostie pe care o poti spune ! Viata ta nu se invarte in jurul unui barbat, orcine al fi el si oricat de mult l-ai iubi ! TU iti faci singura viata si ii dai un sens, nu un barbat sau o persoana straina !

Faptul ca i-ai dat masina s-o conduca sau ca l-ai dus la aeroport ... pai astea sunt lucruri care intr-un cuplu sudat nici nu ar trebui mentionate ! Daca ai simtit nevoia sa le scrii inseamna ca de fapt tu iti dai seama in sinea ta (sau au avut grija altii sa-ti spuna) ca faci mai multe pentru barbatul asta decat face el pentru tine.

Iar facptul ca "e barbat si capricorn pe deasupra", scuza-ma, dar este o justificare puerila si este felul tau de a-i gasi scuze ...

Acum, ca sa-ti raspund la intrebare, un copil NU va uni un cuplu, ba dimpotriva, in primii 2-3 ani risca sa-l dezbine, daca nu este suficient de sudat astfel incat sa "traga" in aceeasi directie ! Un copil inseamna nopti nedormite, plansete, dureri de dinti, si in primul rand punerea unei alte persoane pe primul plan, inaintea dorintelor si aspiratiilor cuplului ! Un copil trebuie integrat in viata de familie, si nu e usor ! Daca prietenul tau ti-a spus clar care sunt planurile lui, si ca el regreta ca a ramas in RO, cum crezi tu ca se va simti cand va aparea un bb care il va lega si mai mult de RO ?

Eu ti-as propune sa ai o discutie foarte serioasa cu el si sa ajungeti la o solutie de compromis, sa reevaluezi bine relatia si sa hotarasti daca iubirea pe care o simti pentru el este suficienta pentru a intemeia o familie solida ... Poate nu trebuie sa asteptati chiar 10 ani, poate doar 5, dar nu cred ca e bine sa conditionati copilul de anumite obiective materiale, daca nu sunt realiste.

Succes !

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput