despre logodna si impartasania gravidei

despre logodna si impartasania gravidei | Autor: nicole4yoo

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Sunt noua pe aici, graviduta in 16 saptamani. Prima sarcina. Nu sunt casatorita, dar urmeaza sa o fac in decembrie. Eu si viitorul meu sot am hotarat sa facem nunai cununia civila deocamdata, dar ne-ar placea tare mult sa purtam si verighete. Acum vine prima mea intrebare. Am inteles ca pentru a putea purta verighetele, va trebui sa ne logodim. Ne trebuie sau nu nasi la logodna? Nasii trebuie sa fie cununati?
Iar a 2-a mea intrebare este legata de impartasania gravidei. Am auzit femei pe la tara spunand ca ar trebui sa ma impartasesc acum in perioada in care sunt insarcinata. Stiti ceva despre asta? Voi v-ati impartasit?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deya spune:

Iti raspund eu desi nu sunt casatorita.
Logodna e slujba care se face inaintea casatoriei si deobicei sunt prezenti si nasii din ce stiu eu.La o slujba , in taina cununiei nu se remarca deobicei logonda. E scurta slujba,nasii trebuie si ei sa fie cununati sunt considerati model pentru voi in viata.

Acum cu impartasania poate iti raspund fetele.....nu stiu ce sa zic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Logodna face parte din taina casatoriei, este o mica parte din slujba in care se pun verighetele
de obicei preotii nu indica sa se faca logodna si cununia separat. deoarece logodna este o promosiune k va veti casatori.
sunt unele cazuri, in care dupa ce au facut logodna, s-au despartit. si nu e bine. acu voi faceti cum credeti.
cel mai bine mergeti si vb cu un preot. el va va explica mai clar ce si cum.

in legatura cu impartasitu in timpu sarcinii, da este indicat sa fie cat mai des. ajuta ff mult si pe mama si p pruncul ce il poarta in pantece.
dar asta nu inseamnak trebuie sa te impartasesti doar cat esti gravida. e bine sa te spovedesti si impartasesti in fiecare din cele 4 mari posturi din an.

sarcina usoara incontinuare

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 30+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Daca esti gravida si nu esti cununata, preotul iti poate citi (nu stiu ce), insa aceasta nu tine loc de logodna, deci unul dintre "efecte" nu este posibilitatea de a purta verigheta.
Eu stiu ca este bine sa te spovedesti si sa te impartasesti de mai multe ori in perioada sarcinii, caci Maica Domnului va fi cu tine la nastere si te va ajuta.
Asta daca esti credincioasa, dar banuiesc ca daca ai deschis subiectul asta nu se mai pune problema ca nu crezi...

30+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole4yoo spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Voi vorbi cu un preot cat mai curand posibil. Noi ne casatorim civil, asa ca nu se mai pune problema ca facem logodna, apoi ne despartim. Nu e cazul. Cununia religioasa nu o facem din mai multe motive, pe care nu le voi enumera aici. Va urma sa facem si nunta la biserica anul viitor, cel mai probabil odata cu botezul.
Inca o data multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nicole, tot preotul va va da cel mai bun sfat, in situatia in care sunteti voi acum.

daca ai fi deschis subiectul direct la "Sufletul credintei" (poti cere moderatorilor sa-ti mute subiectul acolo) poate ca ai fi primit mai multe raspunsuri, acolo sunt cateva fete sufletiste care iti pot explica foarte bine ce si cum...

insa trebuie sa tii cont ca pana la urma este vorba despre viata voastra, ca sunteti doi adulti si parinti in devenire si deciziile le veti lua impreuna, indiferent daca tineti sau nu cont de "gura lumii".

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asta cu verighetele nu este ceva esential. Esentiala este casatoria in fata lui Dumnezeu.

In ceea ce priveste impartasania, cum crezi ca te poate impartasi vreun preot responsabil atata vreme cat traiesti cu un barbat cu care nu esti casatorita? Casatoria civila e nula in fata Domnului, deci daca vreun preot te impartaseste in aceste conditii, iti face un mare rau tie si lui insusi.
De regula, in treburi spirituale este bine sa nu te iei dupa ce ai auzit pe undeva, ci sa obtii informatia de la un preot.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Crinuta,in ortodoxie femeia gravida are dreptul sa se impartaseasca in orice conditii,indiferent ce canon sau pacate are.Pe perioada sarcinii,ea e dezlegata si impartasita deoarece se considera ca femeia la nastere se jertfeste si tb sa fie impartasita,iar dupa nastere,isi reia canonul.Cel putin eu asa am citit.

Nicole,sarcina usoara si casa de piatra!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Crinuta,in ortodoxie femeia gravida are dreptul sa se impartaseasca in orice conditii,indiferent ce canon sau pacate are.Pe perioada sarcinii,ea e dezlegata si impartasita deoarece se considera ca femeia la nastere se jertfeste si tb sa fie impartasita,iar dupa nastere,isi reia canonul.Cel putin eu asa am citit.

Nicole,sarcina usoara si casa de piatra!

Pai sarcina nu o absolva de pacate. Foarte ciudat, nu sunt de acord..

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole4yoo spune:

Mi se pare tare ciudat sa nu vrea preotul sa ma impartaseasca pentru ca sunt insarcinata si nu sunt casatorita...Unde este acel Dumnezeu bun si care iarta tot? Eu cred ca este o mare greseala si un mare pacat al preotului care ar refuza sa impartaseasca o gravida necasatorita. Oricine se spovedeste sincer in fata lui Dumnezeu si se caieste pentru pacate, este bine venit in fata lui Dumnezeu. Asta este parerea mea proprie.
Inca o data, multumesc pentru raspunsuri.
Se poate inchide subiectul.

Mergi la inceput

Nu ai inteles. Problema nu este ca nu esti casatorita, ci ca necasatorita fiind in fata lui Dumnezeu traiesti cu un barbat. Preotul trebuie sa tina cont de asta, daca n-o face e in grava eroare.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput