Lupta pentru bebe la 40 de ani
Raspunsuri - Pagina 2
Ella2010 spune:
Multumim Monica, sa iti traiesca fetita si baietelul, sa fie sanatosi si sa iti aduca numai bucurii!
Karis, Ingeras si Gaby, Doamne ajuta sa vina bebe mult dorit si sa ne intalnim la "gravidute"!
simonia spune:
a mai fost un subiect " senioare peste 35 de ani..."
cautati-l multe luni in urma. apoi a fost mutat la "prieteni..." cred.
veti gasi multe infosrmatii acolo, pe fete le gasiti la FIV, IA, altele au renuntat. 
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit
Ancaella spune:
Buna fetelor,
Am trecut si eu de 35 de ani :( si ne luptam cu probleme de infertilitate de mai mult de 5 ani. Multi doctori multe pareri ...
Intre timp de la oligospermie s-a trecut la azoo asa ca m-ar interesa FIV cu punctie testiculara.
As dori sa stiu mai exact ce inseamna punctia testiculara. Am citit ca se face sub anestezie si ca se face in cazul FIV-ului. Dar as dori sa stiu ce inseamna mai exact pentru sot. E dureros? Ce anume implica pentru el?
Puteti sa-mi explicati va rog?
Am citit pareri diverse despre punctie si as vrea sa stiu la ce sa ma astept ca posibila solutie pentru noi ...
Multumesc.
flyhigher77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ancaella Buna fetelor, Am trecut si eu de 35 de ani :( si ne luptam cu probleme de infertilitate de mai mult de 5 ani. Multi doctori multe pareri ... Intre timp de la oligospermie s-a trecut la azoo asa ca m-ar interesa FIV cu punctie testiculara. As dori sa stiu mai exact ce inseamna punctia testiculara. Am citit ca se face sub anestezie si ca se face in cazul FIV-ului. Dar as dori sa stiu ce inseamna mai exact pentru sot. E dureros? Ce anume implica pentru el? Puteti sa-mi explicati va rog? Am citit pareri diverse despre punctie si as vrea sa stiu la ce sa ma astept ca posibila solutie pentru noi ... Multumesc. |
Buna Ancaella, imi pare rau c-ati ajuns la azoo. Am sa incerc sa-ti raspund, deoarece sotul meu a trecut recent prin biopsie testiculara. Daca analizele hormonale ale sotului sunt bune si tinand cont de istoricul lui medical, urologul este cel care decide daca este cazul sau nu sa faceti biopsie, s-ar putea sa va ceara si testari genetice etc. Biopsia se face de regula dupa ce treci tu prin tratamentul pentru FIV, mai precis in ziua in care se recolteaza sub anestezie si de la tine ovulele obtinute in urma tratamentului.
Biopsia in sine se face sub anestezie totala si este o incizie in zona testiculara, mai precis in epididim, canalul unde stau de regula spermatozoizii, sau direct in testicul. De acolo se extrag spermatozoizii, care urmeaza sa fie prelucrati in laborator si pregatiti pentru injectarea in ovulele recoltate de la tine. Se alege varianta FIV+ICSI+ biopsie testiculara pentru sanse reale de succes, spermatozoizii gasiti prin biopsie nu au aceleasi calitati de motilitate de ex. ca cei din ejaculat asa ca trebuie ajutati in laborator prin prelucare.
Recuperarea dupa biopsia testiculara este relativ rapida, este dureroasa, dar nu exagerata, sotul meu conduce si si-a reluat activitatile uzuale, doar ca are o stare permanenta de disconfort, probabil pentru cel putin 10 zile.
Sper ca ti-am fost de folos! Bafta multa si sanatate!

Ancaella spune:
Multumesc flyhigher77,
Intotdeauna ai fost o dragutza. Multmesc mult - o sa vad cum imi conving sotul la acest pas. Nu ca ar fi reticent, doar ca inca mai crede ca se poate si altfel - pentru ca aflindu-te intr-o situatie ca asta nu poti sa crezi ca ti se inpimpla tie.
Multumesc.
flyhigher77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ancaella Multumesc flyhigher77, Intotdeauna ai fost o dragutza. Multmesc mult - o sa vad cum imi conving sotul la acest pas. Nu ca ar fi reticent, doar ca inca mai crede ca se poate si altfel - pentru ca aflindu-te intr-o situatie ca asta nu poti sa crezi ca ti se inpimpla tie. Multumesc. |
N-ai de ce sa-mi multumesti, daca pot sa ajut cat de putin, nu ezit, plus ca si pe mine m-au indrumat altii. E important sa beneficiati de informatii complete si corecte, urmareste cap. oligoastenoteratozoospermie #537;i azoospermie.
Va inteleg frustrarea, dar in acelasi timp ati aflat ca nu sunteti nici pe departe singurii, asa ca sanatate, optimism mult si succes in tot ce va propuneti!
Iti tin pumnii!

anchusa spune:
Buna,eu am 38 de ani si ne straduim de 10 ani sa avem copii.Am facut acum 3 ani 4 IA si in toamna aceasta inca 2(de fapt1, pentru ca la a2-a nu am raspuns la tratament.Medicul mi-a recomandat FIV in Ungaria la Szeged.Mentionez ca analizele noastre sunt bune.Pana ma hotarasc ce sa fac am inceput un tratament cu plante.
Ella2010 spune:
Buna Anchusa,
Eu am implinit de curand 39 de ani si am, de asemenea, recomandare de FIV. Ce fel de plante folosesti si cu ce crezi ca pot ajuta acestea?
anchusa spune:
Folosesc ceai de cretisoara si napraznic.In urma monitorizarilor efectuate am observat ca ovulatia se produce prea repede(ziua12-13)si foliculii nu au timp sa creasca; de unde am dedus ca este totusi un dezechilibru intre estrogeni si progesteron.Pentru asta iau vitex agnus castus care actioneaza la nivelul hipotalamusului si acesta,la randul lui, pune ovarele la treaba sa secrete hormoni.O modificare am sesizat-o deja:eu aveam mici sangerari cu 2-3 zile inainte de ciclu,acum sunt in ziua 27 aCM si nimic.Am uitat sa spun ca iau de 2 luni polen granule pentru o stare de oboseala avansata(aveam senzatia ca nu mai rationez din cauza oboselii),parca am inviat!-asa ca il iau in continuare.Napraznicul si cretisoara le iau pentru ca sunt tratamentul clasic pentru infertilitate.
Ella2010 spune:
Multumesc pt informatii Anchusa. Daca ma gandesc bine si eu as putea avea aceasta problema cu ovulatia prematura pt ca am simptomele de faza luteala chiar si din ziua 12.