Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (412)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza

Teodora, multumim de cafea.

Erina, Teodora, aveti dreptate cu economiile, si eu sunt mare cheltuitoare mai ales pe haine, pentru mine si pentru copii. Si mereu ajung la concluzia ca am prea multe haine, acum ca stau acsa cel putin 1 an nu prea o sa imi cumpar decat strictul necesar. La mancare sunt destul de organizata in schimb:
-imi fac un plan cu ce voi gati pe saptamana viitoare, cam o mancare la 2 zile, si pe baza lui fac lista de cumparaturi. Nu arunc foarte multa mancare pentru ca am invatat sa gatesc cam cat avem nevoie, mai aramane max o portie, doua. Carnea, pestele, daca am cumparat prea mult, o portionez si o congelez si o folosesc saptamna viitoare.
- fructe cumpar mereu dar nu in cantitate mare, prefer sa cumpar la 2-3 zile decat sa cumpar o data pe saptamana si sa arunc apoi jumatate. De exemplu azi o sa cumpar 3 banane si un kg de mandarine, mai avem mere acasa si grefruit.
- cartofi, ceapa , cumpar cam maxim 2-3 kg, pentru ca altfel la fel se strica;
- branza cumpar cate 500-700 g de la sibieni, inainte luam cate 1 kg si aruncam un sfert .
- oua cumpar cam un pachet bio la 1 saptamana ce imi ajunge pentru consumul nostru + prajituri.
Eu zic ca la mancare se poate face o evaluare cam ce consumati saptamanal sau lunar si in functie de ea sa mai reduceti.

Mandarina,e super ca reusesti sa te organizezi asa frumos cu mancarea!
La noi e o mare pb:nu se mananca decat 1 singura data din ce se gateste,sotul meu nu mananca mancare gatita(gen felul 2)-el mananca zilnic cartofi(variatiuni-prajiti,piure,natur) cu carne la gratar(porc,pui,oaie) sau snitele/gujoane de pui!!!
Este mostenirea pe care am preluat-o de la socrela si din pacate nu am reusit sa schimb nimic in directia asta,oricat de mult m-am straduit!
F rar mananca supa,ciorba niciodata.
Sooo,ce-ar mai fi de facut?????
Cartofi consumam cca 10 kg/saptamana.
Mihnea si cu mine,in schimb,nu putem trai fara supa/ciorba.
La felul 2 nu se prea omoara nici Mihnea,mai noi am obs ca ii place varza calita(mami,viau vaja buna)
Fructe devoram amondoi(eu si cupilu') ,cumpar multe,cateodata doar de dragul lor(ca arata f frumos pe taraba ) si se mai strica,branza arunc cam 1/2 din cantitatea cumparata,carne de pui am de la parintii mei tot timpul,oua la fel,carne de vitel la fel,cumpar doar porc,ca peste primeste sotul meu destul de des de la cineva din Delta(mai iau si eu uneori-dorada,calcan ,chestii care nu se prea prind in delta).
Si cu toate astea cheltui enorm de mult pe kkturi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Greyeras, multa sanatate Adelinei, si succes cu noul tratament de imunizare.

Roxana, ce haioasa ai fost cu sfarsitul lumii. Eu sper sa nu vina totusi .

Andreea11, ma bucr ca ai mai scris. Cuma adica teme de vacanta pentru gradinita? Joaca e inca foarte importanta la varsta aceasta, la Antonia au multe activitati, de colorat, pictat, etc, poezii, cantecele optionale dar si joaca. La gradinita Antoniei nu e vacanta, desi e de stat, toate grupele functioneaza, azi au teatru si maine vine fotograful si le face poze.
Azi am dus-o la gradi, ieri am tinut-o acasa ca tusea, dar azi vad ca era mult mai bine, oricum doamna mi-a zis ca sunt toti bolnaviori, asa ca fac schimb de virusi. Asta e. O sa incercam si noi un tratament homeopat pentru Antonia, caci nu vreau sa mai ia si Filip toate bolile.Ea trece usor peste toate virozele, fara complicatii , fara temperatura, cel putin pana acum, dar mi-e frica pentru Filip. Am programat-o pentru jumatatea lunii la clinica Naturalia.

Filip e bine, a recuperat greutatea care o pierduse cu bronsilolita, are 5800 g cat avusese la 3 luni, si e un mare zambaret.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Teo, si husband al meu era fan cartofi si snitele, dar il las doar o data pe luna sa mamance cartofi prajiti, in rest mai fac piure de cartofi, dar ii dau si orez, varza, brocoli, fasole verde, fasole boabe, mazare. Zice el ca e la Ana Aslan, dar ii zic ca daca vrea ca Antonia sa manance divers si toate legumele, trebuie si el sa mamnce tot asa. Ma mai bodoganeste cateodata, dar asta e.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sanatate multa puilor bolnaviori!

Ca tot se vb despre economii. Da, eu sunt cheltuitoare pana in maduva oaselor, sau cel putin eram. Acum incerc sa mai tai din ele ca e de groaza.

La haine, de cand s-a nascut Andrei parca sunt in transa. Orice gasesc si imi place, cumpar. De multe ori nici nu apuca sa le poarte fie ca nu ajung sa le rotesc intre ele hainutzele, fie ca are primite o gramada si de regula cei care fac cadouri au ei o trauma de pe vremea odiosului si cumpara intotdeauna cu minim 1 nr mai mare, si le pun separat si acolo raman. Noroc ca mai sunt copii nevoiasi si am mai trimis lor, asta din Ro. O sa incerc si anul asta sa trimit, sa vedem ce loc ne ramane in bagaj in dec cand venim.

La mancare, noi cumparam de regula 1 data pe saptamana, cumparaturi serioase, ca sa nu stau una doua sa ma duc la magazin,asta din lipsa de timp si acum ptr ca mi-e greu ca ma trambalez cu Andrei.
Dar asa cum zicea si MAndarinutza si eu am inceput sa nu mai arunc din mancare si sa iau fie mai putin, fie daca vad ca nu am apucat s agatesc ce imi propusesem, sa congelez. Inainte aruncam, clar. Mama era oripilata cand a fost la noi, cata mancare aruncam.
Tot ea m-a invatat si cu legumele, daca raman si nu am in plan imediat sa fac ciorba, supa, sa le toc ca pentru gatit si sa le congelez, iar cand am nevoie de ele le pun si gata.
Cu fructele la fel, luam mai putine acum si daca ramanem fara, se duce sotul si mai ia.

Teo, si Mh e la fel ca sotul tau. El sa aiba in fiecare zi alt fel de mancare la cina, ca de pranz mananca la birou, au contract cu un restaurant si toti maninca acolo si le opresc banii la salariu.
Asa ca inchipuie-ti ca numai Nana maninca ciorba/supa ca mie imi plac, ca Andrei e cu supele crema, deci nici el nu serveste.

Cam asta cu economia.
Si da, cum zicea si Erina, mare adevar cu reducerile si dat cu cardul. Aici sigur inainte de sale-uri maresc preturile , ca si cu reduceri sunt la fel de mari. Oricum, cand vezi cata forfota e si cum cumpara toti ca disperatii, ajungi sa fii convins ca merita si musai sa cumperi si tu cate ceva, chiar daca nu iti trebuie. Norocul meu ca la capitolul asta ma mai trage de maneca sotul si zice: ne trebuie asta?

Mamica fluturasului Andrei si 23+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput

Hotarata treaba ca nu mai cumpar nimic de imbracat/incaltat pentru noi,avem f multe!!!Chiar ieri vb cu cumatra pe tema asta si ea,ca si mine,isi pusese cate 2perechi de cizme intr-o cutie si uitase de ele,drept pt care s-a dus sa-si cumpere si cand a ajuns acasa si-a descoperit a bufnit-o rasul!
O sa devin mai riguroasa si organizata cu meniul saptamanal(pe cat se poate),cosmeticale am si eu cu nemiluita-nici nu vreau sa va mai povestesc despre creme de-alea profesionale de la salon ,anticelulitice cate am si cu care mi-e lene sa ma dau
STOP!!!!!!!
Vreau sa termin cu reamenajarea sufrageriei,schimb ceva si pe la decoratiuni in dormitor,dar nu cu investitii imense.
O sa cumpar cadouri frumoase de sarbatori,brad frumos,dar nu o sa exagerez in nicio directie!!!!

Mergi la inceput

Nu stiu daca am apucat sa va povestesc,dar hobby-ul surorii mele,dealtfel absolventa de ,,electronica si telecomunicatii''+masterele de rigoare,este hairstylingul!
Drept pt care,in ianuarie s-a apucat si-a facut ,,academia Vogue'' un curs intensiv de 6 luni-facea cursuri+practica zilnic cate 8 h/zi
Noroc ca jobul de la ProTV si-l putea face si de acasa,oricum,mai devreme de 12-1 noaptea nu ajunge niciodata acasa,dar intra la 11 AM la servici
Asheaa,dupa absolvire,in iulie,a dat nebuna proba pt un post la ,,coafura&machiaj" in Pro,redactia Stiri,intra o tipa in concediu de maternitate,si dupa programul ei,facea part-time treaba asta cu coafatul.Doar ca hiarstylistul acreditat al ProTv-ul,Adrian Perjovsky,a placut-o f mult si n-a lasat-o la ProTv,aluat-o la salonul lui de fitze din Baneasa,daca aveti chef sa va uitati:

http://www.jovsky.ro/

Drept pt care ,sora mea,in fiecare seara dupa servici si sambata lucreaza acoloooo.
Unde vroiam sa ajung,de fapt?Ca fac economie si la coafor,da?????
Am coafeza personala!
Cine mi-a admirat nuantele din par,sunt opera ei!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Si taceai si nu ziceai nimic , huh?
Bravo ei!
Culoarea care o ai acum imi place la nebunie, iti sta super!
Am avut o perioada lunga in care am visat si eu la ea, pe vremea cand treceam de la negru la deschis. Acum incet incet ajunsai tot spre inchis.
Norocul meu, ca in momentele mele de nebunie mai am caderi si vreau negru iar, stilistul meu nu vrea sub nici o forma sa-mi mai puna negru.

Asa da economie, mai Teo, ca doar stim ce preturi sunt in Ro la asa ceva, mai ales daca sunt de fitze si de calitate.

Mamica fluturasului Andrei si 23+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Multumim frumos pt incurajari si pt sfaturi cu privire la gradi!

Azi am dus-o pe Energia iar la gradi, nu foarte incantata a mers, a trebuit sa stau cu ea cca 50 min pana sa pot pleca....a trebuit s-o dau in brate educatoarei si sa o las,asa, cu ochii inlacrimati si cu privirea aceea trista . I-am explicat ca nu mai trebuie sa ramana singura la masa, ca trebuie doar sa guste si daca nu-i place sa manance din ce i-am dat eu pt micul dejun. Au inteles si ele (educatoarele) ca la Puppi nu tine faza cu tinutul pe scaun si le-am spus clar ca nu mai vreau s-o lase sg la masa.....sper sa fie asa.

Foarte interesanta discutia despre economii, ar trebui sa vorbim mai des despre asta, poate asa reusesc si eu sa cumpar mai putine haine (pt copil) si multe alte chestii ce nu prea ne servesc. Cat despre mancare, de ceva timp cumpar mai putin si arunc mai putin . Respect celor ce reusesc sa se abtina, eu nu prea rezist la haine dragutele pt Puppi .

Inca nu am reusit s-o duc la dansuri ca ba a fost bolnava, ba am uitat iar ieri a fost sarbatoare si a fos inchis, iar cursul se tine lunea. Sper sa reusesc saptamana viitoare.

luy of ce greu trebuie sa va fie sa respectati regimul si ce intelegatoare trebuie sa fie Maria sa manance doar ce are voie. Va de la mic la mare! Plicul pt micuta printesa nu a mai ajuns,nu?

Sanatate tuturor celor ce aunt bolnaviori!

Erina esti mereu o draguta cu o vorba buna pt fiecare, te .

Yaia cand am timp fotografiez si felicitarea , n-am uitat . Sper de acum sa stea foarte departe de noi toti visrusii si sa putem si noi frecventa gradi fara pauze si sa ne bucuram sanatosi de toamna asta destul de racoroasa.

O saptamana linistita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Interesanta discutia despre economii, ar fi ideal sa reusim sa facem asta.... eu reusesc sa ma mai abtin uneori, dar tot mai cumpar uneori prea multa mancare sau lucrusoare pt Cristi, pt mine recunosc ca nu, desi as mai avea nevoie de cate ceva

Eu azi l-am tinut pe Cristi acasa, l-am gasit cam trist ieri, in clasa lor se face curat asa ca au fost dusi la grupa mare, unde nu a fost chiar in elementul lui, se pare... maine nu am alta varianta, trebuie sa-l duc.

Luy, stiu ca ma intrebai la un moment dat ce filmulete mai am, am reusit sa adun toata colectia Disney(44 de filme) cu subtitrare....imi spui ce vrei si ti le copiez.

Gata fug la munci, eu abia la 5 incep azi

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Mara, sper sa mearga mai bine lucrurile de acum la gradinita. Vezi si tu ce-ti povesteste azi Puppi si in functie de asta mai faceti eventuale 'ajustari'.
Pupam carliontzatele ( pe cea mica si pe cea mare ) !
Din pacate nu a mai ajuns nici plicul de la voi, nici cel de la Yaia

Marmota mea doarme agatata de mine, pacat ca nu are cine sa ne faca o poza . De ieri a inceput sa ne zambeasca asa, cu adresa, e absolut bestiala . Sa mai anunt ca i-au crescut genele ? Sa vedem daca o intrece pe Maria

Mandarinutza, si eu te admir pt programul cultural pe care reusesti sa-l faci Antoniei si pt talentul la bucatarit si la organizarea bucatariei.

Chiar asa, mai dati-mi si mie idei, ce le dati copiilor de mancare seara ? Nu stiu ce sa-i mai fac Mariei... ( recunosc ca nici nu sunt prea priceputa )

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput