MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Slava Domnului, nu este nimic in neregula cu nici una dintre alunite. Cea care ma doare este un nev...nu stiu de care , inofensiv, care a fost iritat probabil de la gulerele puloverelor pe care le port (sunt f friguroasa si port numai pulovere pe gat) si pentru care mi-a recomandat o crema pe care sa o folosesc timp de 10 zile. Medicul le-a studiat cu dermatoscopul si nici una nu prezinta potential pericol. Nu mi-a recomandat sa scot nimic, decat in cazul in care ma deranjeaza dpdv estetic.

Draga Monica, imi pare rau ca nu esti linistita cu acel marker. Cred ca cel mai bine este sa mai vorbesti si cu un alt medic, sa mai vezi o parere.
Iti doresc din suflet sa scapi de stresul asta cat mai curand!

Albinutza, ma bucur ca esti bine!

Cristteo, multa sanatate si sa vii cu vesti bune.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaAl spune:

Buna ziua,
am gasit intamplator subiectul, am avut si eu o alunita= melanom malign extensiv in suprafata Clark III Bresllow 0.76= la vremea respectiva (2006)nimeni nu a vrut sa-mi prescrie tratament cu interferon cum recomandase dr. dermatolog, norocul meu ca alunita a fost extirpata bine si nu a mai aparut nimic.
Dr.dermatolog Daniel Boda consulta la Euroclinic si la institutul de boli nutritie si diabet Paulescu, este foarte bun dermatolog si un om deosebit,din 2006 pana acum mi-a mai extirpat 4 alunite care nu ii placeau lui cum arata la dermatoscopie la toate rezultatele biopsiei au fost ok.Acum ce sa zic... eu am fost caz fericit sa vedem pana cand.Merg in continuare periodic la monitorizare.
Va doresc tuturor multa sanatate

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

A ca uitam,SOFTURELA mersi de sugestii.Ar fi totul ok,daca imi poti sugera ce naiba sa mananc totusi avand in vedere ca mai am doar 50 kile la 1,70 Daca as fi o grasana,jur ca as tine-o doar in sucuri de legume/fructe si salate.Ca imi plac.Dar asa?

Draga mea, de ce ai impresia ca trebuie sa fii gras ca sa duci pe picioare o lupta cu cancerul. Probabil ai slabit si de la tratamentul agresiv.
Dar uite, eu am 58 kg si 1,70 si nu ma simt nici slaba si nici bolnava.
Uite ce ai putea manca:
http://laura-popescu.blogspot.com/search/label/Hippocrates%20Health%20Institute%20-%20Florida

Intre timp am dat peste un documentar. Te rog, cu riscul de a iti rapii cateva ore, urmareste-l.
Eu am avut o experientza cu tatal meu, anul acesta. 9 luni de zile a stat in spitale pentru diagnosticare. Nimeni nu a reusit sa isi dea seama ce are. Toti repetau in cor, cancer si iar cancer dar nu stim unde in organism. Am vazut multe din ineficientza sistemului nostru medical: profesori, medici de renume si nimeni nu a rezolvat cazul.
Am inceput cu Medlife, spitalul SfMaria, Nasta, Colentina si cel mai mult Fundeni.

Cazul, l-am rezolvat, noi, familia. Nu era cancer, era TBC ganglionar.

Te rog, urmareste filmul, aici:
http://vimeo.com/15829623

Sanatate multa

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Apropos de alimentatie, parintii mei consuma in perioadele anului in care sistemul imunitar este slabit...catina cu miere. Cate doua linguri pe zi fac minuni. Catina este un fruct absolut remarcabil si in combinatie cu mierea ajuta organismul extraordinar de mult.
Tatalui meu i-a disparut in cca doua saptamani o galma suspecta care ii aparuse pe pleoapa. Era programat pentru operatie si cand a mers la medic s-a crucit omul (medicul) sa vada ca-i disparuse.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ELENAAL mersi ca ai scris.Ma bucur mult ca esti bine.Era si normal ,l-ai prins in stadiul incipient si in mod sigur s-a limitat doar la piele.

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Probabil ai slabit si de la tratamentul agresiv.
Dar uite, eu am 58 kg si 1,70 si nu ma simt nici slaba si nici bolnava.

Nu am slabit de la tratament.De 15 ani incoace am avut permanent 52 kg (ba chiar 50-51 vara) cu exceptia celor doua sarcini cand am ajuns la 70 kg.Si de ambele dati in juma' de an la loc la 50-52 kg - asta mancand si nefacand efort fizic defel.
Acum desi e iarna mai am doar 50 kg si eu zic ca nu-i de la tratament, ci de la alimentatie fiindca am cam scos de pe lista ciocolata (mai gust din cea neagra doar) si laptele consumate aproape zilnic inainte.Sincer cel mai mult imi lipseste laptele.Pana acum vreo luna am mai baut totusi lapte de capra,acum nu se mai gaseste,asta pana la primavara probabil.
Nici eu nu m-as simti defel slaba daca as avea macar 55 kg,cu atat mai putin la 58 .Si mai ales daca n-as auzi frecvant acel "vaaaai ce slaba esti" care ma face sa ma simt ca un schelet ambulant.Graselor nu prea indrazneste lumea sa le ia cu "vai ce grasa esti" de teama sa nu le jicneasca.Dar pe slabanoage e permis sa le jicnim hai ca am deraiat
Mersi de linkuri,o sa le studiez.

ALINA si eu consum miere,o folosesc ca sa indulcesc ceaiul.Stiu si de catina ca e f. buna.Eu am si miopie forte si stiu ca e f.buna pentru vedere,deci am mai consumat.
ma bucur mult ca e totul ok!
ALBINUTZA super ca si tu ai venit cu vesti bune!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Monica,
urmaresc topicul deschis de tine, din vara trecuta. Ai facut foarte bine ca ai atentionat asupra acestor alunite "pacatoase" si asupra riscurilor.
Desi nu-mi plac medicii, am ajuns si eu pentru o evaluare a unei alunite ce a crescut pe sarcina, a fost traumatizata de presiunea centurii de dupa cezariana, insa e bine.
Pe mine insa ma "chinuie" o rana ce intirzie in vindecare ei: un cos zgindarit, de mai bine de un an...:(

In fine, nu problema mea este importanta acum: am intrat sa iti doresc MUUULTA SANATATE SI PUTERE DE A LUPTA CU BOALA.
Semneaza: O GRASANCA- NA.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Am citit cu sufletul la gura toate cele 25 de pagini scrise pana acum la acest subiect. Monica, iti doresc multa, multa sanatate si tot binele din lume, sa dea Dzeu sa treci cu brio peste incercarile astea. Aceleasi ganduri bune si pentru celelalte fete care au probleme si au postat aici: Sabina, Sanziana, Lidsta, Anielka, Adriana mica, Dianad, Crissteo, Albinutza, ElenaAI (sper sa nu fi uitat pe cineva). Nu sunt straina de povestea cu alunitele, iar faptul ca am citit acum acest subiect ma readuce intr-o stare de alerta ipohondrica pe care am mai trait-o cu aprox 1 an jumate in urma. Am o groaza de alunite pe tot corpul, mai mari sau mai mici, mai colorate sau mai putin colorate, proeminente sau la nivelul pielii. Cred ca trebuie sa-mi fac drum pe la dermatolog.

P.S. Monica, esti puternica si curajoasa si te admir sincer pentru atitudinea pozitiva . Eu sunt nascuta ca si tine, tot pe 30 iunie, dar la mine caracteristicile zodiei se potrivesc perfect . Sensibilitate excesiva, teama si pesimism scrie pe mine, din pacate.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

MARY SI SIMONA multumesc de urari.
MARY mai bine te-ai duce la un control la dermatologie si sa iti faci si ceva analize de sange,chiar si pentru cosul ala.O rana care nu se vindeca nu e prea ok din cate stiu eu.(si mai trimite incoa' niste kile )
SIMONA pai mergi si tu fain frumos la dermatolog,asa scapi de un stres.Si eu am multe alunite,dar marunte (0,5-1,5 mm diametru) si nu-i niciuna in relief.Singura care a fost mai mare (cca 5 mm diametru) a fost cea cu probleme.Sigur daca nu era taman pe spate unde n-o vedeam / nu ma deranja ,as fi ajuns si eu la dermatolog mai demult.Ghinion.

Ce vreau sa va mai zic e ca nu doar la alunite trebuie sa fiti atente, ci si la orice pata sau alte chestii dubioase ce apar pe piele.De exemplu melanomul se dezvolta dintr-o alunita doar in cca 30% din cazuri,in rest in 70% din cazuri apare direct pe piele normala !
Mi-ar fi placut sa imi zica si mie cineva acum vreo doi ani sa ma duc intr-o vizita la dermatologie , dar nu mi-a dat prin cap,daca n-am avut niciodata probleme.
Am fost aseara si la dermatolog,la fel zice si el, ca micile ridicaturi de pe cicatricea operatiei par cheloid.
Si apropo de dermatolog,asistenta mi-a zis sa vin la ora 21,30-21,45 ca au multi programati.Are program de la 14 la 22 sau pana termina cu toti.Ei bine,cand am ajuns, la ora 21,20 erau cca 15 persoane in sala de asteptare Eu am intrat dupa ora 22,30 si dupa mine mai erau doi.Deci aglomerat rau de tot.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Monica, la mine povestea-i mai lunga si nu-i deloc usor cu stresul . Eu chiar am fost la dermatologi, in 2009, cand au aparut probleme de ordin medical in familia noastra. Socrul meu a fost diagnosticat pe nepusa-masa cu metastaze pe colon si ficat. A fost un soc inimaginabil pentru intreaga familie, el fiind un om care n-a fumat, n-a consumat alcool, n-a facut excese de niciun fel, n-a avut nevoie de doctori, etc., pe scurt, era ultimul om la care te-ai fi asteptat sa rasara cancerul; si nu numai c-a rasarit, dar a fost depistat si in faza terminala. In urma acestei descoperiri nefericite, am inceput sa citesc mult despre cancere si sa-l “analizez” cu suspiciune pe sotul meu, ca deh, de-acum era mostenitor potential al genelor cancerigene ale socrului meu. Asa am ajuns sa ma leg de zecile de alunite ale lui si mai apoi de ale mele, care sunt si mai numeroase decat ale lui (sunt blonda, cu tenul alb si ochii albastri).

Am citit o gramada la vremea respectiva despre melanoame si am facut un soi de depresie pe tema asta, pentru ca a durat cam o luna pana sa ajung sa ma vada un dermatolog, timp in care gandurile negre m-au adus in pragul nebuniei. Mi-am facut programare pentru consultatie si dermatoscopie la Bucuresti, la o clinica unde exista un MoleMax2, o raritate in 2009 in Romania (desi cred ca nici acum nu-s prea multe). Imi pusesem sperante in acest consult si asteptam cu nerabdare sa mi se faca “mole maping” si alte cele promise pe site ( vizualizarea microscopic#259; a leziunii cu posibilitatea m#259;ririi imaginii, determinând astfel modific#259;ri în structura tegumentului care nu pot fi observate cu ochiul liber, marcarea imaginilor selectate pe un corp stilizat pentru o descriere mai u#351;oar#259; a localiz#259;rii leziunilor, calcularea automat#259; a riscului de malignitate pe baza criteriilor epiluminiscen#355;ei ELM: asimetrie; delimitare; tip de pigmentare; dispozi#355;ia pigmentului; vasculariza#355;ie etc., prin 2 metode: regula ABCD #351;i metoda celor 7 puncte (scorul Argenziano), compararea imaginilor leziunilor pacientului cu imagini similare ob#355;inute prin internet de la alte clinici dermatologice interna#355;ionale).

Consultatia mi s-a parut f superficiala. Dr mi-a “analizat” ochiometric alunitele, mai mult decat atat, trebuia sa-i arat eu alunitele care ma ingrijorau, ca altfel nu avea niciun gand sa ma intoarca pe toate partile sa mi le studieze , exclamand ceva de genul: “Da chiar, uite-o si pe asta! E maricica, dar nu cred ca pune probleme!” Apoi m-a trimis la vestitul dermatoscop, unde o asistenta mi-a pozat practic alunitele respective. Nici vorba de evaluare, de scoring, de “vizualizare microscopica” macar a unui singur nev. Imi imaginam ca dermatoscopia va fi efectuata de dr., care pe masura ce fotografiaza alunitele, observa mai bine structura lor si le “noteaza” pe cele suspecte. Dr a venit la sfarsitul dermatoscopiei, s-a uitat intr-un minut peste toate fotografiile si asta a fost tot. Mi-a zis ca as putea scoate cateva alunite, dar ca nu crede ca ar fi vreo problema. Pentru ce batusem eu drumul pana la Bucuresti si asteptasem o vesnicie (asa greu a trecut luna aia in care am asteptat sa-mi vina randul la dr), pentru ce? Ca sa primesc un CD cu pozele alunitelor, niste poze usor mai slabe decat ce reusisem eu sa-mi fac acasa cu un aparat foto profesional si un obiectiv macro. Poate ca par carcotasa, dar sunt extrem de dezamagita de tot ce a insemnat vizita aia la dermatolog. Cred ca si daca mergeam la un cabinet/spital de stat, dr. se uita la mine cu mai multa atentie. Am plecat de acolo cu aceleasi semne de intrebare cu care m-am dus. Nu m-a lamurit cu nimic si nu mi-a dat vreo indicatie clara de rezectie, doar un “ar fi bine”.....ceea ce stiam si eu. Ulterior am mai vizitat un dr dermatolog la mine in oras, care la fel, nu mi-a dat vreo recomandare clara de rezectie. Dupa cele 2 experiente am ramas in cumpana, daca sa tai sau nu ceva si incet, incet m-am detasat de toata povestea, dar acum, dupa ce am citit subiectul asta, a inceput sa ma bantuie din nou. Nu mi-e frica deloc de operatii, mi-e frica de toata perioada aia in care voi astepta rezultatele biopsiei si in care ipohondria si paranoia vor fi la cote maxime. Psihicul mi-e cel mai mare dusman.

Mergi la inceput

SIMONA pai si eu am citit pe net de mi-a iesit pe nas si am vazut teoria de cum trebuie sa decurga o vizita la dermatolog,pe teme de alunite,cu atat mai mult la cei cu melanom.Si rezultat pauza.Chiar acum cand fusei la dermatolog nu am stat nici 5 minute,s-a uitat doar la ce i-am aratat eu cicatricile si basta.La fel la primul control,doar la alunita cu probleme s-a uitat,dar atunci e de inteles ca a vazut din prima despre ce era vorba.Nici urma de dermatoscop,fotografii de alunite etc. Si cel putin la noi e cel mai bine cotat dermatolog din oras.Nu avem ce face decat sa ne "monitorizam" singure,desi e f. greu la cele cu multe alunite si marunte.Trebuie observat intai daca se inchide vreuna la culoare.Nu cred ca la alt dermatolog era mai bine,chiar la stat.Din cate am inteles afara daca mergi la dermatolog te consulta peste tot din proprie initiativa,fotografiaza alunitele etc.La noi nici poveste.Am mai fost odata la stat la un dermatolog,ca aveam ceva ce semana a alergie pe gat,dar in afara de chestia aia nu prea s-a mai uitat la altceva nici el.Acum tot incerc sa imi amintesc daca nu s-a uitat totusi macar in trecere si pe spate - ar fi putut sa-mi vada alunita cu probleme.Nu mai tin minte ,era in urma cu cca 10 ani cred.
Daca ti-au zis ca e ok,e ok,nu te mai agita degeaba.Scoate doar daca ai vreuna mai mare si in zone de frecare.
Imi pare rau de socrul tau.Genele astea le avem cam toti,dar la unii se activeaza,la altii ba ... si depind nu doar de alimentatie ci si de stres cred.

Mergi la inceput