Sfaturi legate de injectiile clexane
Raspunsuri - Pagina 2
RAMONELLA spune:
Eu imi fac cruce inainte sa-l fac.
Si spun Doamne ajuta!
Studiez intotdeauna locul unde urmeaza sa-mi fac injectia,in oglinda,sa vad daca nu sunt vase de sange.La mine,cum sunt slaba,se vad.
Irina imi pare rau ca asa a fost experienta ta cu Clexanul.Offf,prima injectie pe care am facut-o,a fost groaznica...De emotii,am facut-o la vreo 3 cm de buric...a durut ca naiba,si s-a si invinetit.Cand imi fac injectia,imi tin respiratia,pur si simplu nu pot sa respir.
Urmatoarele au fost mai bine.Apoi intr-o seara,cand am scos acul,a tasnit sangele peste tot!
Asa m-am speriat...Plus ca se simtea inauntru o umflatura...si mi s-a facut o vanataie,cat un pumn.
Acum am gasit un loc in partea stanga si tot acolo le fac.
Nu cred ca e un sacrificiu prea mare,atat timp cat stiu ca bebe e bine si sa dea Domnu sa fie asa in continuare.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
7+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
floaredemac spune:
Catalina, m-am gandit ca subiectul ar fi util celor care se intreaba "oare e normal sa imi apara o vanataie atat de mare?" "oare e normal sa imi tasneasca sangele cand injectez"? etc. Cand vezi ca si alte persoane au patit ca tine dar pana la urma a fost bine, cand intelegi unde ai gresit, eu cred ca iti este de real folos. Am observat la subiectul legat de trombofilie ca exista multe semne de intrebare legat de administrarea clexane-ului, temeri firesti care nu isi gasesc raspunsul intr-un prospect scris in termeni de specialitate, din care fiecare intelege mai mult sau mai putin. Asa cum am spus, cred ca fiecare citeste prospectul inainte sa isi injecteze, si te intrebam daca tu nu crezi asta, nu am intrebat daca stii sau nu despre fiecare om in parte - daca citeste sau nu prospectul.
Nu inteleg pana la urma ce vrei sa spui, pe langa faptul ca trebuie citit prospectul (ceea ce mi se parea de la sine inteles, am tot spus ca aici am vrut sa fie expuse doar experientele noastre personale, deci implicit subiective, nu niste directive, niste reguli - pt asta exista prospectul, doar!). Daca subiectul ti se pare inutil sau cine stie cum, ai putea sa o spui direct, eventual poate fi si inchis. Repet si iar repet: am vrut sa fie ceva util. Dar, pt curiozitatea mea, esti / ai fost utilizatoare de clexane sau urmeaza sa fii? Poate ne impartasesti si tu ceva din experienta ta. Iti multumesc.
RAMONELLA spune:
Legat de citirea prospectului...acolo scrie ca acul se introduce perpendicular.Ei,mie multe asistente,inclusiv cele de la ginecologie mi-au spus sa-l introduc la 45 de grade.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
7+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
catalina2307 spune:
Da floaredemac, dupa 3 sarcini pierdute in luna mai mare sau mai mica, toate obtinute prin fertilizari , pe ce-a de a 4 a am dus-o pana la capat cu clexane.
Si ca sa iti mai satisfac o curiozitate, da, mie personal in calitate de fosta utilizatoare clexane subiectul mi se pare inutil. Si ti-am explicat si de ce.
Cred ca cel mai important aspect este acela ca analiza pt monitorizarea dozelor si anume antiFx tb facuta la 4 ore de la administrarea ultimei doze. Lucru nespecificat in prospect si mai rau neglijat de catre doamnele de la Fundeni.
In rest ca se baga acul incet sau repede, ca se muta serul dintr-o seringa in alta.....sunt chestii legate de sensibilitatea fiecareia. Si de logica.
Repet este o parere strict personala bazata pe 11 luni de injectare.
Daca nu ar fi fost toate interventiile astea offtopic ti-ai fi raspuns singura la intrebare.
Toate cele bune si spor la injectare.
Te pot asigura de un singur lucru. Toti clexaneii pe care ii cunosc sunt copii sanatosi, reusiti, doriti si iubiti.![]()
catalina2307 spune:
Ramonella - si cine crezi tu ca are dreptate. Prospectul sau asistenta de la ginecologie? Vezi.....d'aia eu prefer prospectul.
irinabobe spune:
legat de sfaturile din experienta fiecareia... nu stiu cate persoane au facut clexane 10 luni de zile fara sa aiba vanatai, sangerari etc...indiferent de pozitia acului...
desi am facut injectia asta la 4 spitale diferite, de la o asistenta la alta am primit alt sfat asa incat nu mai stiam ce e bun si ce nu.(inclusiv legat de ac bagat la 90 de grade sau la 45, pliu tinut pana la final sau nu, bula bagata sau ramasa in seringa etc...)
cu vanatai in urma clexanului m-am ales si dupa injectiile facute la municipal, si dupa cel facut la chirurgie la budimex...asa ca ma indoiesc ca exista o reteta universala care sa te ajute sa il faci fara a te alege cu macar cateva vanatai sau sangerari sau fara durere...sau poate tine de organismul fiecareia...
ca si o concluzie a mea...nu stiu cat este de normal sa ai vanatai etc, dar eu am avut de parca eram drogata, inclusiv in urma injectiilor facute de cadrele medicale...asa ca probabil sunt relativ normale aceste mici neplaceri...
RAMONELLA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalina2307 Ramonella - si cine crezi tu ca are dreptate. Prospectul sau asistenta de la ginecologie? Vezi.....d'aia eu prefer prospectul. Catalina |
Catalina,nu stiu cine are dreptate...oricum eu il bag perpendicular,ca asa m-am obisnuit.
Si fara suparare,dar mie mi se pare acest subiect foarte foarte folositor.Nu mi-am facut niciodata o injectie,habar nu aveam ce sa fac,si fetele de la trombofilie m-au ajutat foarte mult cu sfaturi.Si cred ca nu numai pe mine.
Nu stiu care e meseria ta,poate esti cadru medical si stii mai multe despre administrarea Clexanului,si n-ai avut nevoie de sfaturi,dar crede-ma ca eu habar n-am avut.
Imi pare foarte rau ca ai trecut prin asa ceva,tocmai de aceea poate vi si tu cu sfaturi,sa ne spui tu cum iti faceai mai bine injectia,cum e mai bine sa o facem ca sa fie totul bine.

Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
7+2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
miki-miki spune:
Catalina felicitari pt bblina, nu am apucat sa te felicit.
Parerea mea este ca ac sub e f util, Floaredemac l-a deschis pt a se da link catre el pe prima pagina la Trombofilia.
Adaug si eu ceva la ceea ce s-a spus, bula se impinge langa piston si se injecteaza tot, cunosc persoane care cica au citit prospectectul dar nu injectau bula. Dc nu injectezi tot ramane ser neinjectat si deci nu ai facut doza recomandata.
Acul se introduce usor dupa ce am dezimfectat locul cu spirt si l-am lasat sa se usuce, dc doare inseamna ca am gasit o zona sensibila si incercam in alta parte. Dc faci in ac loc sensibil sigur vei face un hematom mare.
Schimb 28 doze clexane 0,4 si 4 doze clexane 0.2 cu 30 doze clexane 0.6
Miki
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
RAMONELLA spune:
Eu recunosc ca nu bag bula...parca mi-e frica sa nu se intample ceva...
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
7+
catalina2307 spune:
Ramonella asta incerc eu sa explic. Ca nu exista sfaturi.Nu exista un mai bine.Nu utilitatea subiectului.
Ca pe forumul asta gasesti tot felul de subiecte mai mult sau mai putin utile dar care dau farmec DC-ului de care suntem ataaaaaat de dependente.
Cu clexanul insa.....e ceva mai personal. Trebuie cladita o relatie utilizator - seringa :))))))). Dupa vreo 7 luni relatia se cam strica. Dupa 9 esti plina de nervi. Dupa ce nasti vine iubirea si recunostinta.![]()