Copilul meu nu mananca mai nimic
![](images/user_woman.png)
Dragi mamici, sunt mamica unei fetite de 6 ani, de care ma plangeam ca nu mananca, si a unui baietel de aproape 2 ani care o intrece la mofturi. Pur si simplu nu mananca nimic. De cand a implinit un an prefera iaurt, banana, cremvusti si laptele cu cereale. Rar daca gusta dintr-o ciorba, piure, de carne ce sa mai spun, o scuipa (oare nu-i place sa mestece?). In schimb, cand am fost la o petrecere si s-a servit pulpa de pui pe gratar (cumparata) foarte gustoasa, condimentata, a mancat de m-am speriat. Si eu i-am facut la fel acasa, dar n-a vrut nicicum. Doar daca il pacalesc cu vreun desene, mai inghite ceva, dar si atunci daca nu vrea nu vrea si gata. Ce sa-i fac? Cum sa procedez? Voi ati patit asa ceva cu copiii vostri?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
Raspunsuri
ali spune:
E greu , cred ca esti disperata. O intrebare , voi mancati cu ei la masa?La noi functioneaza asta.Mananca mult mai bine.Si atunci cand iesim cu prietenii si sunt f multi la masa manaca i mai bine.
Noi am folosit si Bon apetit de la lab Medica, nu am tinut neaparat pentru pofta de mancare ci pentru imunitate dar a functionat si asta.
ali
Mama fericita de Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
monaraus spune:
Da, intotdeauna mancam toti la masa (cand suntem toti acasa), dar daca nu vrea nu vrea si pace. Ce este Bon Apetit? Siropel?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
ali spune:
Este un sirop pe baza de catina,macese,polen,laptisor de matca...
Ei zic ca e natural.
ali
Mama fericita de Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Fetita mea a fost asa de cand s-a nascut si inca este asa la aproape 2 ani.Ea mananca ff diversificat insa in cantitatati mai micute decat ceilalti copii si numai cand are ea chef...are si acum zile cand mananca numai laptele de dim si de seara si in restul zilei o felie de cascaval sau un ou fiert si un pic de gratar de pui...a avut si cate 2 sapt la rand cand maca numai lapte, iaurt, carnita, ou si masline .Asa nepapacioasa cu este ea s-a mentinut mereu in grafic, analizele i-au iesit perfect mereu, este plinaaaa de energie si ff jucausa...pediatrul mi-a spus sa o las in pace pt ca este ff sanatoasa si nu am de ce sa bag porcarii de siropuri de tot felul in ea ca la adolescenta sa fie o obeza.
Nu te stresa, daca ai fost la pediatru si ti-a spus ca puiul e ok,nu are probleme de sanatate, analizele sunt bune este vioi, energic atunci poate asa este felul sau, stie el cat si ce sa manace si sunt sigura ca stie sa si arate sau spuna cand ii este foame.
Daca pana acum nu ai fost cu el la pediatru pt problema asta poate ar trebui sa mergi...oricum nu ii da dupa ureche siropele recomandate pe forum...trebuie sa iti recomande pediatrul ceva daca este nevoie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
mona,
le-ai facut copiilor analize pentru depistarea parazitilor intestinali ? coproparazitologic repetat de 3 ori sau antigen giardia, examen pentru depistarea oxiurilor, etc. ?
ce fel de apa beau copiii tai ? cu ce fel de apa le gatesti ?
intre mese rontaie ceva sau nu ? mananca multe dulciuri ?
cand prepari mancarea, folosesti ierburi (cimbru, marar, patrunjel, leustean, usturoi, oregano, etc.) pentru condimentarea gustului ? dar ciorbitele le acresti cu bors/corcoduse ? stiu ca mai toate mamicile incearca sa evite chimicalele in mancarea copiilor si nu folosesc adaosuri gen delikat, maggi, nu pun nici foarte multa sare (sau nu pun deloc). poate ca mancarica pe care o prepari este mai fada, nu e nici sarata, dulce, acrisoara sau usor picanta...zic asta pentru ca ai mentionat ca baietelul tau a mancat cu mare placere si pofta acea pulpa de pui condimentata, preparata pe gratar...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)