Chefir
Stie cineva ce e cu ciuperca de chefir? Vreau sa fac rost de ciuperca tibetana, sa-mi fac singura chefir, dar nu am inteles care e faza: cica acesta bautura nu se obtine din ciuperca de Kefir, termen gresit, ci din granule de Kefir care repezita o aglomerare de 4 cazeine care are in interior si la suprafata microorganisme specifice care conduc la obtinerea acestei bauturi.
Are cineva asa ceva?
Raspunsuri
maru spune:
aici se gaseste in magazine, cu instructiunile aferente. Si eu fac din cand in cand, are gust mai bun decat cel de cumparat.
FlyLady74 spune:
Am gasit pe un site ... la 70 ron aproximativ 2 lingurite :(
In Bucuresti vad ca toata lumea isi da gratis. Poate gasesc pe cineva in Timisoara sau care sa-mi trimita prin posta si sa platesc doar transportul. Pana acum n-am avut noroc, dar mai caut :)
anna32 spune:
In care magazine in Canada? cele cu produse naturale? sau la save-on....? eu nu am vazut niciodata, si locuiesc aici de 12 ani.... dar poate nici nu stiam unde sa caut :))
Merci
maru spune:
Eu am gasit in Superstore, in frigiderele unde sunt produsele organice. Sunt kituri de kefir si de iaurt. 6 pliculete costa undeva pana in 4 dolari.
Nici eu nu am stiut pana fetele din Quebec nu au povestit pe sezatoare.
puisorul spune:
Intreaba aici, poate e cineva din Timisoara sau din apropiere http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/15275/kefir-kefir-kefir/.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
lbelciug spune:
Am inteles ca ciuperca de kefir sau iaurt/sana se inmulteste usor la cei ce au asa ceva acasa. Daca e cineva din Bucuresti care face chefir acasa si are ciuperca in plus, as fi eu amatoare sa iau putin din ea, cu instructiunile de preparare, desigur. As dori un PM.
Multumesc
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
IuliaCiornei spune:
nu stiam ca se poate face kefir acasa. mie imi place foarte mult, dar il consum rar fiindca se spune ca e prea acid pentru organismul nostru si ca de preferat ar fi iaurtul. eu imi fac iaurt acasa, punand lapte dulce la prins intr-un borcan in care pun putina smantana grasa, de calitate.
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
pufescu spune:
mai stiintific 'ciuperca' care nu-i ciuperca,nici alga cum am mai gasit pe unele siteuri este gallodium.Produsul e foarte bun,nu e acid decat daca se pune prea putin lapte la prea multa ciuperca,sau se lasa prea mult.Eu folosesc chefirul atat ca atare cat si in mancare(in supe crema de legume este excelent)
FlyLady74 spune:
Am primit o colonie de Gallodium. O doamna draguta mi-a trimis-o prin posta si a venit, draga de ea, tocmai de la Braila. Sunt tare multumita de ea. Copii beau in fiecare zi cel putin o cana, daca nu imi cer chiar de doua ori. Eu pun lapte crud, de la vaca, iese foarte gros. Se poate manca si cu cereale. Am pus odata lapte de 3.5%, de la magazin, si a iesit mai subtire, dar foarte bun.
Se inmulteste repede, am dat deja si am pregatiti inca doi pui de dat.
Am vazut rezultate remarcabile la doua constipate cronice :) care de cand beau chefir facut in casa nu mai au probleme.