operatie polipi si amigdale
![](images/user_woman.png)
Buna ziua!
In urma unui intreg istoric pe care nu-l mai relatez aici, cat si in urma a repetate controale ORL, fetitei mele de 3.5 ani i s-a recomandat operatie de extirpare a poli[ilor, cat si a unei parti din amigdale.
Intrebarea mea pentru mamicile care au mai trecut prin asa ceva este: cat de greu va fi? la ce trebuie sa ma astept? Mai incordata sunt in legatura cu interventia pe amigdale decat cu polipii...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Raspunsuri
mamacangur spune:
Si noi am operat-o pe fetita de 4 ani in iunie 2010 (Cluj). Operatia a decurs bine, la fel si recuperarea, desi am tremurat intens inainte si dupa operatie. Pentru ca au fost micsoarte si amigdalele operatia a durat cam 20-25 min., anestezie generala. Imediat dupa operatie s-a plans de usturime in gat, dar la vreo 1 ora si jumatate a mancat supa si piure in spital. N-a varsat, dar stiu ca sunt copii care varsa.
Sotul a insistat sa fie chemat imediat dupa ce e adusa in salon (el a fost cu Mariuta la spital, nu eu)si, din fericire, i-a fost implinita dorinta.
Acasa am asteptat-o cu compot de mere si mancaruri pasate; cand durerea din gat a fost insuportabila i-am mai dat putin algocalmin (fiola). In rest...au fost multi pupici si imbratisari, ceva desene animate, povesti si orice ii lua gandul de la durere. Am incercat sa o impiedicam sa alerge, topaie etc cateva zile, dar succesul a fost partial. Per ansamblu operatia a fost reusita si acum respira normal (incredibil!, dar cand imi amintesc cate emotii am avut... te inteleg perfect. Daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.
Exista remedii homeopate care te pot salva de operatie; ati incercat?
Daca nu, exista macar remedii care grabesc vindecarea operatiei. Sunt usor de luat, ieftine, dar e nevoie de un homeopat priceput...
Multa, multa sanatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alina Maria spune:
Buna Laina , noi am fost pe 17 august si i-au scos si amigdalele si polipii .
Nu vreau sa te sperii dar baietelul meu de 2 ani era total schimbat cand m-am dus la el dupa operatie . Era terminat de durere , plangea si tusea si nu stiu cum sa-ti spun era disperat .Nu imi dade-a drumul si nici la sot nu vroia , il chinuiam dandu-i aparece cu siringa din 5 in 5 minute timp de o ora .El de durere imi adormea in minutele alea de pauza tot timpul cu suzeta .
A suferit ingrozitor 2 zile ,urmatoarele 2 zile era ceva mai bine , si apoi aproape normal .
Acum e bine mai raceste si tuseste insa altfel duce boala , si il tine 3 zile si nu 2 saptamani .
Daca stiam ca sufera atat de mult cred ca nu faceam asta ,nu stiu zau ce sa cred .
Succes !
xiri spune:
E o operatie de rutina, deci nu cred ca o sa fie probleme.
La fetita mea nu a fost prea grea operatia. Ba chiar i-a placut, pentru ca dupa operatie a lipsit de la scoala, a stat acasa cu mine doua saptamani si a mancat o gramada de inghetata si popsicles.
Problema cu amigdalele e ca se refac destul de greu dupa operatie. Nu inteles cum de numai o parte se va extirpa? De obicei se scot ambele amigdale.
Dupa operatie trebuie sa manance o perioada numai mancaruri moi, nu foarte calde. Treptat se introduc mancaruri obisnuite, dar sa nu fie din cele care pot provoca zgarieturi in gat.
Noua ne-a spus sa urmarim daca sangereaza, sa mergem la urgente daca se intampla. Cam la o saptamana dupa operatie cade un fel de coaja de la operatie, si atunci exista pericol de sangerare.