La Dovlecelu' Vesel •13•

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Maria, Luto si eu sunt in aceeasi batalie cu privirile date peste cap si cu aluziile mai mult sau mai putin voalate ca e cam rushine de acum sa pape tzitzi nazdravanul meu. Ba chiar mama mea (care mi-e foarte draga de altfel promit!) a inceput sa-i zica zilele trecute ca tzitzi e cah. Si el se uita mirat la ea in timp ce era deja mufat la mine. Si cum ea ii tot repeta ca e cah, m-a muscat nazdravanul de mi-au dat lacrimile.
Recunosc cu rusine ca inca nu am avut curajul sa mai iau cu nerv de vreo asistenta, vreun cunoscut sau vreun medic care mi-a zis ca e cam vremea sa nu-i mai dau. I-am privit cu compasiune si le-am zis ca asa e puiul meu, mai atasat. Iar ei m-au privit inapoi compatimitor.
In schimb medicul baietilor, la controlul de luna trecuta, s-a uitat la el si-mi zice: e alaptat, nu? Si eu zic da. Si primeste ceva formula? Zic: Nu. La care ea: Se cunoaste! Arata superb!
Nu va zic ce mandra am fost. Adica laptele mau face un copil sa arate superb!

Fraguta, si eu am avut o perioada in care nu vedeam pe unde merg si in care ma gandeam foarte serios sa-l intarc pentru ca simteam ca pur si simplu ma prabusesc. Si nazdravanul meu face la fel ca Natalixul tau. Cum ma vede asezata, hop pe mine. CUm intru pe usa, trebuie sa si scot dozatoarele. Nu conteaza ca fac pipi pe mine sau ca am 5 randuri de haine. Asa ca inteleg perfect amestecul de exasperare si dorinta de a face ce-i mai bine pentru pui. Ti-as sugera, daca se poate, o prietena, o ruda sau o bona angajata pentru macar cateva ore intr-o zi pe saptamana, timp pe care sa-l petreci dormind sau facand ceva pentru tine (curatenia, gatitul sunt interzise in aceasta perioada! ).

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Bia ce fain a zis doctorita! Super! Felicitari! Mi-a placut si sfatul tau pentru Ralu. Sa speram ca il si poate pune in aplicare...

Eu recunosc ca la multa lume fac cum zicea Lili, afirm cu mandrie, si atunci nu mai au ei ce sa comenteze. Daca incep sa comenteze, o dau pe gluma, tot spun ca doar n-o sa suga tot la sanii mei pana la 18 ani, ci o sa isi caute altii . Daca vad ca oamenii sunt obraznici si continua, incerc sa le explic de organizatia mondiala a sanatatii, de cercetari stiintifice, de traditii milenare . Si daca nici asa nu merge, devin si eu obraznica . Ar fi si culmea sa las dupa niste straini in detrimentul puiului meu.

Mi-a placut mult postarea asta: http://bobulmeudeorez.blogspot.com/2010/08/din-gradina-publica.html

Recunosc ca la mine alaptatul acum e o placere. Pana la 10 luni jumate stiti ca trebuia sa-l adorm, sa-l ametesc ca sa suga. Si asta dura mult, 30-60 de minute, de 5-6 ori pe zi. Si i se facea foame rau de 5-6 ori pe zi, dar somn nu . Asa ca era tare greu sa il aduc in starea de somn asa de des, sa suga, si apoi dupa 1 minut sa se trezeasca. Eram multumita ca macar m-am chinuit o ora sa manance . Acum trebuie in continuare sa-l plimb ca sa-l adorm, sa-l dansez in timp ce suge. Dar daca ii e doar foame, nu si somn (sau se plictiseste, sau ii e teama de ceva, sau...), suge oricand oriunde, de zeci de ori pe zi si pe noapte si eu nu mai pot de fericire . Mai ales cum ma duce dupa el toata ziua de manuta in toate cotloanele, sau merge el singur si eu trebuie sa stau sa vad in ce se impiedica, sau ce baga in gura de pe jos, atunci cand se intoarce la mine ca vrea tzitzi si ma asez undeva cu el mi se pare cel mai minunat moment. In primul rand pentru ca e singurul moment in care stau jos cand el e treaz. In al doilea rand pentru frumusetea tabloului ce-l am in fata ochilor .

Daca nu ai idee cum sa schimbi situatia (sa ceri ajutorul cuiva ca sa te mai relaxezi), atunci sa incerci cumva sa privesti partea buna a lucrurilor, sa te relaxezi si tu in momentul ala fara sa te stresezi ce ai de lucru. Sa te uiti la ea si sa iti bagi bine imaginea in minte, ca iti va fi dor de perioada asta peste cativa ani.

Te pup

Asta a fost pauza mea de masa. Si i l-am lasat la mami sa apuc sa scriu si mesajul asta. Vad ca sunt in urma de tot, sa vad cand revin la zi. Maine e nunta minune

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Fetele din Bucuresti, am si eu o intrebare mare. Exista vreun magazin de haine normale prin zona? Vreau si eu sa-mi cumpar un costum maron cu sacou si fusta si am mers prin Unirea, Baneasa Shopping City, Mall Vitan, Cocor, dar n-am gasit. Si am pierdut si o gramada de timp pe care oricum nu-l aveam. Vreau si eu sa gasesc un magazin pentru babe (in ale modei) asa ca mine.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

bia- - de la o doamna in etate: la C&A ai incercat?
eu am in cartier (drumul sarii- 13 septembrie) vreo 3 magazine pline cu astfel de toale...de tinut cursuri (nu-i asa?). daca vrei te astept prin zona. Lasam copiii cu Busici si Laura si noi plecam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

El era de doua ore afara, ba cu mine, ba cu mami. Am terminat de mancat, am iesit la el, a plans sa-l pun la tzitzi, si a adormit la tzitzi la soare. Uau. Ne-au vazut 3 blocuri, sper sa ajunga sa li se para ceva obisnuit sa vada o femeie alaptand . Dar am ramas foarte surprinsa. Si pana acum il scoteam mult afara, deci nu e asta. Cred ca faptul ca a supt afara. Ca de obicei il aduceam inauntru sa suga si sa-l adorm.

Alex nu te-am pupat azi . Ma bucur ca esti activa!

Anamaria minunate pozele, dar as fi vrut sa te vad si pe tine

Cecilia weekend frumos si usor!

Ce tare e Mosorelu cu cuvintele, ca Stefi

Ralu sper sa te linistesti si sa te odihnesti si sa iei cea mai buna decizie pentru voi, pentru amandoua.

Uka bestiala poza alaptatilor! Nu-mi dau seama daca eu sunt a doua sau a cincea optiune

Aricelul are umor fin, ca de obicei

Catalina uau!!! Felicitari!!!

Nela si eu tot cu IE, dar merge. Nu stiam ce s-a intamplat ca n-ai mai intrat.

Miha e bestiala, cand spune ca lumea nu-i comenteaza nimic, ca doar e la al treilea copil, sigur stie ceva . Si uite ce faina propunere i-a facut si lui Bia

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Pauza mea de masa..si de somn a Isabelei.. asa ca am timp sa forumesc (mama se enerveaza tot timpul pe mine ca imi spune ca de cand am nascut maninc doar in fata calculatorului sau in picioare pe fuga...si asa e, din pacate).

Uka...te rog eu sa ne dezvalui secretul...UGG-uri pentru Carina?!? De unde, de unde?????? Si noi vrem...

Noi cum am ramas ieri singure am si fost la chef...am fost la ziua de nastere a unui prieten pe care l-am facut in parculet si cu care Isabela se intelege super bine. Iar noi parintii la fel...ca suntem cam cu acelesi idei in cap. Au fost in total 4 copilasi de 1 an sau 8,9 luni...au fost totali. Nu va spun harmalaia facuta si cum aratau camerele dupa 4 copilasi (parca trecuse taifunul) dar a meritat. A fost distractie...oricum eu m-am gandit la fetele cu 2-3 copilasi acasa...si zic iar chapeau!

Catalina (scuze mami ca te-am botezat pe blog...dau mielul cind vrei tu da ma intelegi...varsta) FELICITARI!!!!! Sarcina usoara si sa fie ce vrei tu!

Deci...noi in seara asta facem chef in pijama ...

Va pup, sper sa revin pe seara!

de printesa Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput

gata si la mine pauza (destrabalarea as zice eu) s-a terminat.

asa ca, liliachio, pun calculatorul pe un dulap, undeva sus, sa nu ajunga teroristii mici la el. comprendes?

pupici...pana data viitoare

Mergi la inceput

sunt suparici, maine vine masina minune...partea mai proasta este ca daca nu sunam eu sa ma interesez....nu ma suna nimeni sa imi spuna.
Bine ca nu mi-am luat concediu sa stau acasa sa astept masina
alex- te pup si eu, ca am uitat de fiecare data. te tin la curent, si te invit sa o vezi si in actiune, cand o vizitezi pe mami al tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

De ieri stau si rumeg la batzul magic.Evident neasteptat. Mai ales ca eu nu am "redevenit femeie" de cand am nascut si mai iau si cerazette pe deasupra. Ba unde mai pui ca ma intalnersc cu sotz din luna in luna maxim. Am sunat dr, ma duc luni sa facem o eco si sa vedem. Am zis ca nu mai vreau bebe orice ar fi. Acu vreau baietel.Is dusa rau cu pluta.... M-a intrebat UM la telefon:4 ian 2009 zic mandra... Ca la mine la nimenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha74

gata si la mine pauza (destrabalarea as zice eu) s-a terminat.

asa ca, liliachio, pun calculatorul pe un dulap, undeva sus, sa nu ajunga teroristii mici la el. comprendes?

pupici...pana data viitoare

Miha, mami fericita de Iris-Teodora (7.09.2009), Matei-Andrei (16.01.2008) si Laura-Ioana (30.09.1997)

"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Am inteles acum. Deci cuiul ala de fapt nu era pus asa de sus pentru a-ti atarna tu masa de calcat acolo. Era de fapt ca sa pui tu calculatriciul.
Doamne, ce simplu era!!! Na, am si eu o varsta. Mai am intreruperi la sinapse, se intelege.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Salutare natiune,

CE fac fetele? Banuiesc ca toata lumea e afara ca-i frumos. Trebuia sa plecam si noi sa ne vedem cu MIhnea si Alex in IOR dar fii-miu a adormit la 2 si nici urma de trezire. Asa imi face mereu cand tre sa plecam undeva. IN ciuda imi face. Mai ales ca miercuri a fost Anamaria la mine si si-a uitat cheile de la casa si nu avea cu ce sa incuie VA dati seama...

Vreau sa-l laud si eu pe bombaniciul meu ca e din categoria care spune multe, tare multe cuvinte si imita orice cuvant pe care-l spunem.
Pe langa uzualele mama, tata, papa, pa-pa, apa, papa,nani,caca, pii=pipi mai zice bacu = becul; macia=masina; vaiu (sau ceva de genul)= tramvaiul de care este fascinat ca l-am plimbat cu el si ii face mereu cu mana; mina=mingea; dia dadi = sa-i dau lui Dadi care egal Dragos; a miia = a mea; mia ma= mama mea adica io ; cocooo = nuca de cocos de pe o carticica; coco = cocosul care face cuguuu; pisa = pisica si cu celebrele deja Kiti, chighi, kitika sau kitikitaaa care este pisica mea Kitty care face miii, cu-u = catelul care face amm; muu= vacutza cocutza prietena lui, mich = micky mouse si do = donald iar finul nostru Dodo este Dudu; guii= strugurii dupa care urla disperat si trage de pe toate tarabele; maa unde a-ul are caciulita = mar; oaaa= cand ne miram de ceva; ata= asta/pe asta; ii= eu si mii= mie, astea sunt cuvintele constante de zi cu zi ca ne lovim de ele.
In rest imita toate cuvintele spuse de noi mai apasat. De ex alaltaieri vroiam sa ies cu el afara si nu avea stare si i-am zis sa aiba rabdare iar el a scos un cuvant care a semanat teribil cu "rabdare". SI mai scoate niste alambicaturi de sunete la anumite obiecte gen lingurita si bicicleta, ceva de genul cicliclitaaa, nu pot reda cum spune el, ideea este ca le-am asociat pentru ca le-a spus de mai multe ori si ne-a aratat obiectul.

Cra cra, va pupa cioara si-mi iau zborul ca poate ajung si eu azi in parc.

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

De ieri stau si rumeg la batzul magic.Evident neasteptat. Mai ales ca eu nu am "redevenit femeie" de cand am nascut si mai iau si cerazette pe deasupra. Ba unde mai pui ca ma intalnersc cu sotz din luna in luna maxim. Am sunat dr, ma duc luni sa facem o eco si sa vedem. Am zis ca nu mai vreau bebe orice ar fi. Acu vreau baietel.Is dusa rau cu pluta.... M-a intrebat UM la telefon:4 ian 2009 zic mandra... Ca la mine la nimenea.

--------------------------------------------
Rares-Costin 4 oct 2009

FELICITARI!

sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun, sa fie sanatos, sa ai o sarcina cat se poate de usoara! si sa fie ceea ce iti doresti!

ANDREI

Mergi la inceput