Copil agresat la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Androix, e groaznic ce s-a intamplat
eu sunt in general extra-calma, dar pana la copila
eu cred ca trebuie vorbit cu oricine se poate vorbi: de la educatoare, la directoare si inclusiv cu parintii copilului; de unde stie el asa ceva? poate parintii lui nu stiu ce face copilul lor, nu se stie niciodata....
Subscriu total la un mesaj de mai sus -- discutia asta nu trebuie purtata in soapta, trebuie luata atitudine si la fel cum el trebuie sa stie sa fie ferm si sa nu se lase agresat, la fel si tu cred eu ca ar tb sa fii ferma acum, cand inca e mic si il aperi tu..
Pe mine ma socheaza chestiile astea, mai ales la varste asa de mici....oare ce se intampla mai incolo?
Si din cauza asta spun: ia atitudine si nu lasa situatia bagata sub pres.
Imi pare rau, cred ca s-a simtit foarte aiurea puiul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Din tonul tau, inteleg ca nu ai fost intr-o situatie similara. Razboaiele pot fi castigate si fara scandal.
Eu asa am procedat, si e bine pt copilul meu.

Una e sa te certi cu un adult nefiind implicat copilul tau, alta e sa te certi cu parintele unui copil bataus din cauza propriul lui copil.

La gradinita unde e fii-mea sunt multi rromi, daca la asta faceai referire, dar sa stii ca au comportament civilizat si sunt curati, tocmai ca nimeni nu se injoseste certandu-se cu ei, ci se merge pe alte cai : logice si de bun simt.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Nu faceam referire la tigani sau romani, faceam referire la mitocania in fata careia reactionam (sau mai exact de multe ori nu reactionam) extrem de discret. Sa iei atitudine nu e "injosire". Nu stiu cum poti sa compari un copil care da cu piciorul cu unul care il baga pe altul cu capul in wc si trage apa! Tu nu ai avut un razboi de purtat, integritatea (macar psihica, daca nu si fizica) a copilului tau nu a fost pusa in pericol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Nu pot sa cred!!! Asa ceva se 'invata' acasa din pacate, deci poate ca nu ai prea multe canale de comunicare cu parintii respectivi.

Cum as face eu: as discuta cu directoarea/ educatoarea despre caz si as ruga ca ele sa ia legatura cu parintii celuilalt copil, eventual fara sa te includa pe tine sau sa spuna cine a facut notificarea. As cere, daca se poate, organizarea unei sedinte cu parintii unde as cere sa se explice situatia, fara a numi agresorul si pe baietelul tau. In definitiv parintii celuilalt copil pot sa reactioneze in 1000 de feluri si sedinta poate degenera rau de tot. Ideea asta de a face totul undercover nu este ca sa nu deranjezi ci ca sa atragi atentia ca se intampla lucruri reprobabile fata sa arati cu degetul.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Si sa apara azi smardoiul care m-a dat pe spate: un alt baietel,...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

In mod evident, doamnele au dreptate - lucrurile trebuie reglate cu educatoarea/directoarea/parintii. Agresivitatea - intolerabila - a copilului nu cred ca vine numai din discutiile de acasa ale parintilor despre lipsa voastra de contributie, ci din educatie si/sau croiala.
Sigur ca trebuie pusa la punct aceasta situatie sub toate aspectele - si administrativ, si comportamental, si privind siguranta copilului la scoala (unde erau supraveghetoarele cand s-a intamplat asta???)

In acelasi timp, nu pot sa nu remarc ca vorbesti despre un copil de 5-6 ani intr-un limbaj de argou, folosit in puscarie - "smardoi"!! Nu cred ca este admis acest lucru - orice ar fi facut, nu se justifica o asemenea adresare. (Zilele trecute povestea o mamica aici cat este de necajita ca cel mic este uneori agresiv cu alti copii - chiar daca altfel este un copil bun si cald. Deci, poate o fi fost un accident, poate reactia de la un conflict anterior - cred ca trebuia cercetat intai, apoi catalogat in halul asta).
De asemenea - nu cred ca este o maniera corecta sa ceri sa-ti fie adus de mana un copil strain, indiferent ce ai fi vrut sa-i zici (in fond, de ce ar trebui sa spui tu unui copil in afara celui propriu cu cine trebuie sa se imprieteneasca?! Cine ti-ar permite sa i te adresezi cu adanci povete?). Presupun ca daca un alt parinte iti chema copilul, deschideai un subiect de tipul "Copil speriat/traumatizat/stresat de mama unui coleg" - iar raspunsurile erau, evident, in favoarea ta.
Una peste alta, sunt de parere ca orice ar fi se rezolva cu parintii/educatorii, nu cu invataturi si educatie la copiii altora, nu cu expresii suburbane despre acestia.
Te rog sa nu te superi pentru punctul meu de vedere, poate maine, cand vei fi mai putin nervoasa, imi vei da (macar pe jumatate) dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mediajust, tocmai ca vorbim despre un copil de 5 ani care l-a luat pe fi-miu de ceafa si l-a bagat aproape cu capul in wc si a tras apa! Poate nu e in regula adresarea in argou de puscarie, eu nu stiam ca e de puscarie, folosesc termenul cu sens de bataus.

Faza cu adusul de mana iar n-a fost premeditata asa cum a iesit, de-asta nici n-am putut deschide gura pana la urma. O prietena psiholog m-a sfatuit sa-i arat copilului meu atunci cand o ia pe coaja ca sunt langa el, ca il apar, ca ma intereseaza ce se intampla cu el. Cand vine si-mi spune ca a fost batut sa il intreb cine l-a lovit, chiar si "aratami-l mie pe bataus sa stau de vorba cu el" chiar daca nu ii spui/faci nimic, dar sa te vada ca esti interesat si ca are cine sa-l apere. Nu as atinge nici un fir de par din capul vreunui copil, nici macar in situatii similare cu a Allintei n-am fost capabila sa spun unui copil "hei, lasa-l in pace si nu-l mai lovi!" atunci cand il lovea de fata cu mine, nu mai departe de saptamana trecuta.
Nu mi-a trecut prin cap ca mi-l aduce de mana la usa.

Imi pare rau, ma judeci gresit, chiar nu sunt genul de parinte care crezi tu. Sunt destul de relaxata si trec in general destul de lejer peste intamplari pentru care alti parinti s-ar lua la tranta cu Dumnezeu. Dar asta cu closetul a reusit sa ma lase fara cuvinte si sa ma revolte si pe mine foarte tare.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Voi merge azi la gradinita si voi vorbi cu educatoarea. Nu vreau sa ma cert ca n-am cu cine pentru ca este o doamna pe care o stimez si care pana acum mi-a lasat o impresie foarte buna si ca om si ca pedagog. O sa-i cer totusi insistent sa vorbeasca cu parintii copilului si sa le explice ca ce a facut fiul lor este un lucru foarte grav, este un comportament care nu are ce cauta intr-un loc civilizat.
Am retinut si faza cu convocatul sedintei, ma gandisem si eu la asta. Dar tot asa de teama ca nu am cu cine discuta o mai aman cel putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Voi merge azi la gradinita si voi vorbi cu educatoarea. Nu vreau sa ma cert ca n-am cu cine pentru ca este o doamna pe care o stimez si care pana acum mi-a lasat o impresie foarte buna si ca om si ca pedagog. O sa-i cer totusi insistent sa vorbeasca cu parintii copilului si sa le explice ca ce a facut fiul lor este un lucru foarte grav, este un comportament care nu are ce cauta intr-un loc civilizat.
Am retinut si faza cu convocatul sedintei, ma gandisem si eu la asta. Dar tot asa de teama ca nu am cu cine discuta o mai aman cel putin.

Exact asa am procedat si eu. Si a functionat.
O poti ruga pe educatoare sa le transmita parintilor acelui baiat ca acesta poate fi exmatriculat, dat fiind ca pune in pericol integritatea fizica a celorlalti copii.

Ai dreptate, o sedinta cu parintii se poate transforma intr-o cearta generala, in care nimeni nu asculta pe nimeni.
La urma urmei suntem adulti, nu vrem sa ne ciomagim cu nimeni, ci sa gasim rezolvari de bun simt la conflictele copiiilor nostri, din care si ei sa invete ceva.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Din tonul tau, inteleg ca nu ai fost intr-o situatie similara. Razboaiele pot fi castigate si fara scandal.
Eu asa am procedat, si e bine pt copilul meu.

Una e sa te certi cu un adult nefiind implicat copilul tau, alta e sa te certi cu parintele unui copil bataus din cauza propriul lui copil.

La gradinita unde e fii-mea sunt multi rromi, daca la asta faceai referire, dar sa stii ca au comportament civilizat si sunt curati, tocmai ca nimeni nu se injoseste certandu-se cu ei, ci se merge pe alte cai : logice si de bun simt.

Nu faceam referire la tigani sau romani, faceam referire la mitocania in fata careia reactionam (sau mai exact de multe ori nu reactionam) extrem de discret. Sa iei atitudine nu e "injosire". Nu stiu cum poti sa compari un copil care da cu piciorul cu unul care il baga pe altul cu capul in wc si trage apa! Tu nu ai avut un razboi de purtat, integritatea (macar psihica, daca nu si fizica) a copilului tau nu a fost pusa in pericol.

" Razboiul " l-am purtat cu fostele educatoare ale fetitei mele, mergand pana la reclamatie scrisa la director, tocmai fiindca integritatea fizica si psihica a copilului meu erau puse in pericol de ele.
Bataia intre 2 copii de gradinita are o alta rezolvare.
Bataia intre 2 copii de gimnaziu, o alta samd...
Gasim solutii in functie de imprejurari, nu ne aruncam in lupta ca Don Quijote.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mi-am recitit mesajul de dimineata si mi-am dat seama ca s-ar putea intelege ca am o atitudine contradictorie. Faza cu aparatul incerc s-o rezolv acum, in trecut au fost situatii in care nu am deschis gura si am ajuns sa cred acum ca am gresit alegand doar sa-l consolez pe el si sa nu cert copilul care l-a lovit, ma refer atunci pe loc sa-i spun sa inceteze. Pentru ca asa credeam eu ca-l invat independent.
Saptamana trecuta eram la aikido si copiii se harjoneau, de fata cu parintii, sensei impartea kimonouri. Atunci s-a intamplat ca un copil sa-l loveasca pe Filip, eram de fata dar ei erau in mijlocul salii, nu puteam sa strig ca zanatica de pe margine la ei.
Ma simt aiurea ca trebuie sa povestesc atat de amanuntit ca sa nu fiu inteleasa aiurea.

Asa, am venit de la gradinita. S-a dovedit ca intamplarea a avut loc dupa amiaza pe tura celeilalte doamne. A dat ieri sa deschida o conversatie cu mine dar chiar cand a deschis gura a tras-o un copil de fusta sa ii spuna nu stiu ce si eu am plecat. Deci a incercat sa-mi povesteasca ceva. O sa vorbesd si cu ea dupa masa.
Acum dimineata am povestit doamnei ce s-a intamplat a ramas si ea uimita si nu prea. Pana la urma Filip a venit si el acolo desi eu vroiam sa vorbesc doar cu doamna, a venit si baietelul in cauza si am auzit si versiunea lui: "m-a stropit cu apa" si mai departe ce s-a intamplat, tu cum ai reactionat? "Nu mai tin minte" Deci a existat un conflict intre ei cand au mers la baie.
Educatoarea mi-a spus ca are tot mai multe plangeri la adresa acelui baietel, ca momentan parintii trec sau tocmai au incheiat un divort "cu cantec". Mi-a promis ca va sta de vorba atat cu mama lui cat si cu el si o sa incerce sa-l faca sa inteleaga ca ce a facut nu e deloc in regula. Acum sa vedem ce-o mai fi in continuare. Sunt amarita, nu credeam ca o sa am astfel de incidente inca de la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

daca i s-ar intampla asa ceva baiatului meu as insista pentru convocarea unei sedinte cu parintii in care discutam pe fata. Gradinita gradinita dar sa bagi un copil cu capul in WC si sa tragi apa mi se pare peste limita acceptabila la capitolul nazbatii de baieti. Inteleg ca pot sa-si dea una , sa se impinga, sa se alerge , fiecare are instincte mai greu sau mai usor de controlat, dar exista situatii care trebuiesc taiate din start si asta e clar una din ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

In a 2 a saptamana de scoala (clasa I), fiica-mea a venit acasa foarte trista ca un coleg a prins-o si a tinut-o, in timp ce al 2 lea, cu foarfeca (de la lucru manual) i-a taiat din par, in timpul pauzei, cand doamna era la toaleta.
I-am oprit pe cei doi pustani si le-am zis clar si raspicat, de fata cu parintii lor, ca data viitoare vor avea de furca cu mine daca se mai iau de ea. Am vorbit si cu doamna, care a zis ca i-a pedepsit pe cei doi si va discuta si ea cu parintii lor, dar sa nu am pretentii la ei sa ia masuri, ca par dezinteresati total de odraslele lor.
Peste 2 zile, unul din pusti, m-a salutat si mi-a zis ca nu se mai ia de Alexutza, ca de fapt el o place si ca dupa ce l-am spus tatalui lui, l-a batut de l-a stins acasa ...eu nu asta am vrut!!! am vrut doar ca fiica-mea sa fie in siguranta, sa nu mai fie terorizata si ideea ca ala era cu foarfeca langa fatza ei...langa ochii ei, m-a facut sa ma cutremur. Daca la clasa I fac asa, mai incolo ce vor face???
In fine, acum e ok situatia, insa recunosc ca m-a pus pe ganduri...

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput