bebe de 5 luni refuza sa mai doarma

bebe de 5 luni refuza sa mai doarma | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

De 4-5 zile avem o problema majora: bebitza noastra de 5 luni urla din gura de sarpe cand incercam sa o adormim, atat ziua cat si seara. Pana acum era destul de ok , peste zi adormea singura sau o puneam putin in landou si o leganam si imediat i se lipeau ochisorii. Seara era mai mofturoasa, dar o puneam in patut si mai stateam de vorba, ne jucam cu manutele si adormea. De multe ori, adormea la san.

Din weekednul asta insa a inceput sa reactioneze foarte urat cand incercam sa o adormim. Desi se vede clar ca este obosita (ochisori mici, se scarpina, se trage de par/obraji etc), cand dam cel mai mic semn ca o punem in pat, incepe sa urle si sa se agite foarte tare. Am incercat cam tot ce stiam: leganat, mangaiat, asezat pe o parte (aproape pe burtica) - nimic. Daca ii dau suzeta o scuipa cat colo. Nici la san nu se linisteste. In landou parca o punem pe foc. Colicile i-au trecut de cand avea 1,5 luni si nici nu da din picioruse. Pe spate nu vrea, in brate nu vrea, in fund nu vrea... Am crezut ca nu-i mai ajunge laptele seara si i-am dat un bibe: a facut mai rau.

Ati mai experimentat asa ceva? Aveti vreun sfat? Pediatra poate sa o vada abia vineri...

Multumesc,

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

S-ar putea ca la varsta asta sa isi schimbe putin programul de somn si de peste zi si cel de noapte. Ati incercat sa mutati ora de culcare poate putin mai devreme? In timpul zilei ar trebui sa aibe cel putin doua reprize de somn acum, in functie de ora cand va treziti organizeaza tu programul zilei, mese baita si tot restul asa incat sa o puneti la culcare mai devreme. Ideea e s-o puneti la culcare putin inainte de a fi deja obosita. Nu mai doarme toata ziua ca la cateva saptamani asa ca poate fi si asta o explicatie.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si inca ceva: daca nu i-ati dat supliment pana acum incearca sa nu incepi de-acum. E metoda sigura sa pierzi tot laptele. Poate sa mai fie si din cauza laptelui, un prag de crestere ceva si in cateva zile productia ta se adapteaza nevoilor ei cu conditia sa nu completezi cu lapte praf!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Nu mai doarme de mult toata ziua! Acum are 3 sau 4 reprize de 40-45 de minute se somn. Am incercat chiar in seara asta cu baitza mai devreme - la 19.00 (pana acum era 19.30), dar degeaba...

Chestia e ca nu are un program fix, tocmai de asta o urmaresc cand e mai somnoroasa si jap cu ea la nani. Am si fost pe afara zilele astea desi a fost urat (ma gandeam ca sufera de la statul in casa), mai putin decat de obicei dar nu a ajutat cu nimic.

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Te-ai uitat in gurita? Poate ii iese un dinte si o mananca/doare gingia. In cazul asta panadolul i-ar putea calma durerea, macar seara sa-i dai, sa se poata odihni noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Ioana, fetita mea mai are zile din astea si acum, la 8 luni. Ori e prea obosita si nu reuseste sa se linisteasca, ori o fi agitata de la dintisori, nu stiu! Eu reusesc sa o adorm plimband-o 5-10 minute in brate. Daca o pun in pat plange si se agita cat cuprinde. Asa, imi vad de treaba cu ea in brate, fac ordine sau ma plimb pur si simplu prin casa apoi incerc din nou sa o culc. Mi s-a intamplat sa adoarma cu capul pe umarul meu, era moarta de somn, dar nu vroia sa se culce. Am mai incercat si sa o las sa se joace in pat, cu vreo jucarie care ii atrage atentia si nu o data a adormit in fundulet, nu mi-a venit sa cred cand am vazut-o cazand pe spate, adormita!
Nu stiu ce functioneaza la voi, dar important e sa nu te agiti, o sa ii transmiti si ei starea ta. Fii calma, atata timp cat e sanatoasa, nu e o problema, e doar o faza care va trece.

Editez, acum am vazut mesajul anterior, eu cu Panadol nu sunt de acord, e totusi un medicament si nu cred ca ar trebui dat fara sfatul medicului, doar pentru o stare de agitatie. E doar parerea mea, Accept, te rog mult sa nu te superi!

Mergi la inceput

M-am gandit si eu si la pusee de crestere si la dintisori. Ba chiar si la infectii ale urechiuselor (sa nu ii placa sa stea intinsa). Pusee de crestere a mai avut iar in perioada asta nu cere de mancare mai mult ca de obicei. De asemenea, nu e maraita in alta perioada a zilei decat cand incerc sa o culc, de asta ma gandeam ca este ceva asociat cu somnul si nu cu puseele sau dintii. In seara asta de ex. la 8 cand am terminat baia et all am pus-o la san si a mancat apoi a adormit. S-a trezit dupa 15 minute si 'umbla cu gurita' si am pus-o iar la celalat san si a mai supt cam 4-5 minute, apoi nu a mai vrut si a inceput sa urle.
M-am tot gandit si la ce am mancat eu zilele astea - nimic deosebit fata de ce am mancat pana acum. Si am variat mancarea aproape in fiecare zi: mi se pare o mega-coincidenta ca in ultimile 4-5 zile sa fi mancat numai/tocmai acele alimente care o deranjeaza. Si, repet, nu-mi pare a fi ceva de la burtica...

Mai astept idei, poate a mai fost cineva in situatia asta.

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

@SAnzi: asta e, ca nu vrea nici macar leganata . Am incercat (eu, sotul, soacra) urmatoarele: la san - daca nu-i e foame intoarce capul si apoi incepe sa urle, in brate culcata - urla, in brate ridicata pe umar ca la eructatie - urla, in brate in diverse pozitii si leganata - urla, in fundulet sau sa stea in picioare sau sa stea pe burtica - alinare temporara apoi urla, in pat, pe spate/ pe o parte/ ghemuita/ intinsa - urla. Ce mi-e mie teama este sa nu aiba ceva - infectie etc. Daca as sti sigur ca e o faza, asta e! Trece. Si pana vineri cand vine doctora mai e...

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

Inca ceva: nu are febra, iritatii, mancarimi.

Ioana, mami de Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ai incercat s-o scoti seara afara la aer? o plimbare in brate/carut afara cred ca ajuta. bebelusii isi schimba des programul de somn si rutina formata. trebuie sa te adaptezi, solutii miraculoase nu exista.
iti spune o mama de fost baietel plangacios, aproape non-stop.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Daca nu are febra si plange doar la somn, nu cred ca e vreo infectie sau boala. Ar plange si in rest. Oricum, e bine ca mergi la doctor. Din ce descrii tu, mie dintisorii mi se par a fi. Chiar vorbeam cu una dintre fetele de la Iepurasi care a citit ca in timpul somnului se secreta nu stiu ce chestie care ajuta la cresterea dintilor. De asta sunt mai agitati noaptea. Ai vazut ca si pe noi ne dor maselele mult mai tare noaptea.

Mergi la inceput